To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój pierwszy (i kolejne) samochód.

Mithrill - 01-12-2011, 23:13

Kurczę, ja bym go widział na 18" felach i z obniżonym delikatnie zawiasem! :D
kamilek - 01-12-2011, 23:30

Nasze miśki jakoś tak lubią pozować razem do zdjęć :) Gal mi mówi że już tęskni za Twoim :P
Zimowy zestaw ok :thumbleft:

Zielu - 02-12-2011, 02:02

Pinkny :)
Andrew - 02-12-2011, 07:37

Piękne auto :wink: Marzy mi się takie :)
Lechfan - 03-12-2011, 11:53

Mithrill napisał/a:
Kurczę, ja bym go widział na 18" felach i z obniżonym delikatnie zawiasem!

heh, ja też, ale to auto póki co służy mi na co dzień ;)

kamilek napisał/a:
Gal mi mówi że już tęskni za Twoim

Już niedługo pogada z młodszym bratem ;)

Mithrill napisał/a:
Biały zdecydowanie lepszy!
Wygląda super.

deejay napisał/a:
Ach te E33 :twisted: !

kamilek napisał/a:
Zimowy zestaw ok

Zielu175 napisał/a:
Pinkny
andrew84 napisał/a:
Piękne auto :wink: Marzy mi się takie :)

Dzięki Panowie :)
Mi tam marzy już się trochę nowszy... Jako drugi oczywiście! ;)

zet-em - 15-01-2012, 16:22

Mmmmm...fajna bryka! Muszę Ci powiedzieć, że miesiąc temu gdy kupowałem auto miałem dylemat - poszaleć Galantem czy pojeździć dostojnie S. Starem. No i jak widzisz...moneta spadła na drugą stronę:) Ale wzrok często tęsknie ucieka za Galantem lub Lancerem.
Lechfan - 15-01-2012, 17:54

Dzięki zet-em i witaj na forum! :)
Szkoda, że moneta na tą 'właściwą' stronę nie spadła, bo bardzo mało widuje się tych Galantów.

Z nowości dodam, że Biały wczoraj przeszedł przegląd bez żadnych problemacji.

Eh, poza myciem i przygotowaniem do zimy to dawno już nic nie robiłem z nim ciekawego. Chociaż jak zrobi się cieplej i będzie jakiś grosz to parę pomysłów mam. :twisted:
Póki co kasa idzie na zupełnie inny projekt. ;)

deejay - 03-02-2012, 20:37

Paweł co to za nowy nabytek dzisiaj widziałem na warsztacie :wink:
Lechfan - 06-02-2012, 23:16

deejay napisał/a:
Paweł co to za nowy nabytek dzisiaj widziałem na warsztacie :wink:

Być może rodzinka się powiększy... ;)

à propos, jak tylko chociaż troszkę się odkuję to będę miał do Ciebie prośbę Bartku. :twisted:

Lechfan - 12-03-2012, 13:32

No i stało się.
Nie pamiętam kiedy ostatni raz musiałem ciągnąc swojego misia na lince, w każdym razie baardzo dawno temu.
Wczoraj wieczorem pozwoliłem siostrze podjechać kawałek w jedno miejsce. Po godzinie wraca i z parkingu dzwoni, że nie możne ruszyć auta.. :shock:
Sprawdzam ocb i faktycznie, sprzęgło przez 3/4 wciskania nie stawia praktycznie żadnego oporu, dopiero przy samej podłodze czuć jakiś delikatny opór. Biegi od 1 do 5 nie wchodzą w ogóle, a wsteczny strasznie zgrzyta przy próbie zapięcia, ale też nie wchodzi.
Jeśli dobrze się wszystko ułoży to być może jeszcze dzisiaj deejay da radę zajrzeć co się tam stało, ale póki co zadam pytanie tutaj, może miał ktoś podobny problem?
Kiedyś już na przeglądzie mechanik mówił, że sprzęgło powoli się kończy i podejrzewam, że właśnie teraz nastała ta chwila.
I jeśli faktycznie będzie to sprzęgło to jakie polecacie? Aisin, Valeo, jakieś inne?

Andrew - 12-03-2012, 13:41

Lechfan może się zwyczajnie zapowietrzyło?
Lechfan - 12-03-2012, 13:47

Wciskałem je kilka razy do oporu i zmiany żadnej nie było, ale nie wykluczam takiej możliwości.
Jeśli faktycznie się zapowietrzyło to jaki może być tego powód? Nigdy wcześnie nie przydarzyło mi się coś takiego.

Andrew - 12-03-2012, 13:54

Lechfan napisał/a:
Jeśli faktycznie się zapowietrzyło to jaki może być tego powód?

Spróbuj odpowietrzyć. Mogło się zapowietrzyć, bo może jakaś nieszczelność albo tak po prostu :wink:

Krzyzak - 12-03-2012, 14:19

Daikin
k@rol - 12-03-2012, 14:43

miałem tak jak rozszczelnił się wysprzęglik, pompowanie pedałem dawało efekt dopiero kiedy ręką ruszyłem łapę sprzęgła no i oczywiście jak dolałem płynu... nowe gumki na wysprzęglik i wszystko śmiga :)