Nasze Miśki - G0 AKBI
londolut - 06-09-2011, 09:03
Kolejny
Krzyzak - 06-09-2011, 09:41
mi ktoś przebiegł po masce kombiaka - 2 ślady trepa + 2 wgniecenia...
Torp12 - 06-09-2011, 10:31
Wroce na chwile do tematu rozporki. A jak sie zrobi tak: zalozyc rozporke jak stoi na kolach, podniesc go i opuscic to juz jest dobrze czy jak jest w gorze to trzeba rozkrecic rozporke?
Tomek - 06-09-2011, 10:40
Torp12 napisał/a: |
Wroce na chwile do tematu rozporki. A jak sie zrobi tak: zalozyc rozporke jak stoi na kolach, podniesc go i opuscic to juz jest dobrze czy jak jest w gorze to trzeba rozkrecic rozporke? |
no raczej
co ci da samo podniesienie?
ale jak podniesiesz, to wystarczy poluzować śrubki i dokręcic
pitbu77 - 06-09-2011, 12:24
tomek84 napisał/a: | Torp12 napisał/a: |
Wroce na chwile do tematu rozporki. A jak sie zrobi tak: zalozyc rozporke jak stoi na kolach, podniesc go i opuscic to juz jest dobrze czy jak jest w gorze to trzeba rozkrecic rozporke? |
no raczej
co ci da samo podniesienie?
ale jak podniesiesz, to wystarczy poluzować śrubki i dokręcic |
Nawet chyba tak jest łatwiej. Odkręcić nakrętki z amora, założyć rozpórkę jak auto stoi na kołach, nakręcić nakrętki na śruby, podnieść auto na kozły z dwóch stron, dokręcić nakrętki, wyjąć kozły, opuścić auto...
Torp12 - 06-09-2011, 13:07
Mozna tez chyba skrecic cala rozporke i jesli ma sie ta od vr4 ktora jest z 3 czesci to wtedy luzujesz tylko nawet jedna gora dwie ktora lacza srodkowy element z mocowaniami:)
pepi - 06-09-2011, 14:49
akbi napisał/a: | w sobotę G0 dostał dzięki Swinksowi rozpórkę .
Wyraźnie ... "wydaję mi się" ... że czuć twardsze zawieszenie na nierównościach. Na zakrętach ... jeszcze nie sprawdzałem
... i przy okazji - rozmawiałem z 3 osobami (Bartek, Kochajj, Roch) i generalnie głosy były podzielone ...
rozpórkę należy montować na podniesionym zawieszeniu, czy na opuszczonym aucie?? |
na podniesionym aucie w cywilnej wersji ?????
masz dobrze tak jak masz teraz
1. orginalny manual VR4: montować tylko na w pelni obciażonym zawieszeniu
2. internet jak ehow ect: tylko i wylacznie na obciazonym nigdy!!! na podniesionym
http://www.ehow.com/how_5...-strut-bar.html
rozmawiałem z robertem na ten temat i to jego zdanie
na koniec pytanie
czy strut ma spinać od góry kileichy w pozycji spoczynku auta czy wytwarzać zbędne napreżenia juz przy pozycji spoczynku???
pozdrawiam
akbi - 06-09-2011, 16:53
...no to sobie jeszcze podyskutujcie na temat rozpórki ...do soboty macie czas ... ja tym czasem śmigam na monitoring identyfikować parkingowego pirata drogowego
mkm - 06-09-2011, 17:57
Dzisiejszy dzień ewidentnie nie był szczęśliwy dla Miśków... U mnie o tyle szczęśliwie, że moja partnerka wychodziła akurat do pracy więc dorwała gościa zanim zdążył odjechać.
W moim przypadku wjazd na miejsce parkingowe z szerokim najazdem. Przeciągnął po całym boku
Seichan - 06-09-2011, 20:18
Akbi, udało się cokolwiek ustalić?
Wszyc - 06-09-2011, 20:38
Nie rozumiem zbytnio tego przejęcia naprężeniami Wasze autka się już tak sypią na nadkolach?
Naprężenia i tak się zmieniają przez cały czas czy to górka czy to z górki czy to się wiedzie w dziurę czy nie czy to się napełni zbiornik spryskiwaczy przedniej szyby czy to co innego
Nie rozumiem sensu tego całego tłumaczenia z naprężeniami szczerze nie widzę ich negatywnego wpływu na to wszystko co samochód się rozleci? rozpórkę zegnie? Montaż rozpórki to chyba nie proces minimalizacji naprężeń? jak by zminimalizować je do zera nie była by potrzebna
Za to utrzymanie kątów zawieszenia to dość ważna sprawa
akbi - 06-09-2011, 20:44
Seichan, wlasnie ochrona przeglada 12 h filmu ... Moze jutro cos bede wiedzial, ale ... szczerze watpie
Seichan - 06-09-2011, 21:02
Było zaznaczyć, żeby to nagranie zabezpieczyli. Bo jeśli oni nic nie znajdą (bo np. nie będą chcieli, nie dadzą wglądu Tobie itd.), to bym zgłosiła sprawę na policję z jednoczesnym wnioskiem o zabezpieczenie nagrania z monitoringu.
mlun - 07-09-2011, 11:00
Ja i wielu innych znajomych zakładaliśmy na opuszczonym aucie. Tak prawdę mówiąc każdy mówi co innego:) Przez pół roku nic się nie stało(może poza tym że przód się usztywnił i auto pewniej reaguje na ruch kierownicą).
akbi - 07-09-2011, 20:46
Seichan, tak tez zrobilem
|
|
|