To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - G0 AKBI

londolut - 06-09-2011, 09:03

Kolejny :?
Krzyzak - 06-09-2011, 09:41

mi ktoś przebiegł po masce kombiaka - 2 ślady trepa + 2 wgniecenia...
Torp12 - 06-09-2011, 10:31

Wroce na chwile do tematu rozporki. A jak sie zrobi tak: zalozyc rozporke jak stoi na kolach, podniesc go i opuscic to juz jest dobrze czy jak jest w gorze to trzeba rozkrecic rozporke?
Tomek - 06-09-2011, 10:40

Torp12 napisał/a:

Wroce na chwile do tematu rozporki. A jak sie zrobi tak: zalozyc rozporke jak stoi na kolach, podniesc go i opuscic to juz jest dobrze czy jak jest w gorze to trzeba rozkrecic rozporke?

no raczej
co ci da samo podniesienie?
ale jak podniesiesz, to wystarczy poluzować śrubki i dokręcic

pitbu77 - 06-09-2011, 12:24

tomek84 napisał/a:
Torp12 napisał/a:

no raczej
co ci da samo podniesienie?
ale jak podniesiesz, to wystarczy poluzować śrubki i dokręcic

Nawet chyba tak jest łatwiej. Odkręcić nakrętki z amora, założyć rozpórkę jak auto stoi na kołach, nakręcić nakrętki na śruby, podnieść auto na kozły z dwóch stron, dokręcić nakrętki, wyjąć kozły, opuścić auto...

Torp12 - 06-09-2011, 13:07

Mozna tez chyba skrecic cala rozporke i jesli ma sie ta od vr4 ktora jest z 3 czesci to wtedy luzujesz tylko nawet jedna gora dwie ktora lacza srodkowy element z mocowaniami:)
pepi - 06-09-2011, 14:49

akbi napisał/a:
w sobotę G0 dostał dzięki Swinksowi rozpórkę :) :) .

Wyraźnie ... "wydaję mi się" :) ... że czuć twardsze zawieszenie na nierównościach. Na zakrętach ... jeszcze nie sprawdzałem :)

... i przy okazji - rozmawiałem z 3 osobami (Bartek, Kochajj, Roch) i generalnie głosy były podzielone ...
rozpórkę należy montować na podniesionym zawieszeniu, czy na opuszczonym aucie??

na podniesionym aucie w cywilnej wersji ?????
masz dobrze tak jak masz teraz

1. orginalny manual VR4: montować tylko na w pelni obciażonym zawieszeniu

2. internet jak ehow ect: tylko i wylacznie na obciazonym nigdy!!! na podniesionym

http://www.ehow.com/how_5...-strut-bar.html
rozmawiałem z robertem na ten temat i to jego zdanie

na koniec pytanie

czy strut ma spinać od góry kileichy w pozycji spoczynku auta czy wytwarzać zbędne napreżenia juz przy pozycji spoczynku???

pozdrawiam

akbi - 06-09-2011, 16:53

:) :) :) ...no to sobie jeszcze podyskutujcie na temat rozpórki ...do soboty macie czas :P ... ja tym czasem śmigam na monitoring identyfikować parkingowego pirata drogowego
mkm - 06-09-2011, 17:57

Dzisiejszy dzień ewidentnie nie był szczęśliwy dla Miśków... U mnie o tyle szczęśliwie, że moja partnerka wychodziła akurat do pracy więc dorwała gościa zanim zdążył odjechać.
W moim przypadku wjazd na miejsce parkingowe z szerokim najazdem. Przeciągnął po całym boku :doubt:

Seichan - 06-09-2011, 20:18

Akbi, udało się cokolwiek ustalić?
Wszyc - 06-09-2011, 20:38

Nie rozumiem zbytnio tego przejęcia naprężeniami :? Wasze autka się już tak sypią na nadkolach? :P

Naprężenia i tak się zmieniają przez cały czas czy to górka czy to z górki czy to się wiedzie w dziurę czy nie czy to się napełni zbiornik spryskiwaczy przedniej szyby czy to co innego :P
Nie rozumiem sensu tego całego tłumaczenia z naprężeniami szczerze nie widzę ich negatywnego wpływu na to wszystko :roll: co samochód się rozleci? rozpórkę zegnie? :roll: Montaż rozpórki to chyba nie proces minimalizacji naprężeń? :roll: jak by zminimalizować je do zera nie była by potrzebna :P

Za to utrzymanie kątów zawieszenia to dość ważna sprawa :roll:

akbi - 06-09-2011, 20:44

Seichan, wlasnie ochrona przeglada 12 h filmu ... Moze jutro cos bede wiedzial, ale ... szczerze watpie :(
Seichan - 06-09-2011, 21:02

Było zaznaczyć, żeby to nagranie zabezpieczyli. Bo jeśli oni nic nie znajdą (bo np. nie będą chcieli, nie dadzą wglądu Tobie itd.), to bym zgłosiła sprawę na policję z jednoczesnym wnioskiem o zabezpieczenie nagrania z monitoringu.
mlun - 07-09-2011, 11:00

Ja i wielu innych znajomych zakładaliśmy na opuszczonym aucie. Tak prawdę mówiąc każdy mówi co innego:) Przez pół roku nic się nie stało(może poza tym że przód się usztywnił i auto pewniej reaguje na ruch kierownicą).
akbi - 07-09-2011, 20:46

Seichan, tak tez zrobilem :)