To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Ceramizer - regeneracja silnika

jacek11 - 03-02-2008, 11:56

Znalazłem na stronie ceramizer.pl.
(022)4980908
(022)3897703
601315812
Powodzenia

lipa40 - 03-02-2008, 12:04

jacek11, Dzięki , będę dzwonił :)
Master - 03-02-2008, 12:32

wczoraj kopiłem na allegro, w swoim mieście nie znalazłem nigdzie ceramizera w sprzedaży a na zamówienie taka sama cena jak na allegro, ale próbnika napięcia albo zapachu gratis nie dają :)
Anonymous - 03-02-2008, 12:46

Tylko pamietajcie zeby nie dać sie nabic w butelke chyba lepiej dodac dwa złote i kupić u autoryzowanego dystrybutora niz pokusisc sie na jakis szajs odswierzacz ale zamiast srodka bedzie w opakowaniu np mixol .
Anonymous - 03-02-2008, 13:21

co_hipi napisał/a:
Tylko pamietajcie zeby nie dać sie nabic w butelke chyba lepiej dodac dwa złote i kupić u autoryzowanego dystrybutora niz pokusisc sie na jakis szajs odswierzacz ale zamiast srodka bedzie w opakowaniu np mixol .

Co prawda to prawda, moze to jest przyczyna niektorych niezadowolonych ze skutecznosci :idea:

Master - 04-02-2008, 13:15

dobra dobra nie sadze ze gosciowi ktory akorat jest super sprzedawca na allegro chcialo by sie wylac ceramizer i wlac cos innego w kazdy pojemnik. Poza tym kupiłem ten sam ceramizer co na stronie www.ceramizer.pl a nie jakis inny. cena ta sama co na tej stronie a poza tym jak kupisz w sklepie to skad wiesz skad on to ma od kogo kupil. A z tym gratisem to w zartobliwym tonie bylo napisane ...rwa :twisted:
Anonymous - 04-02-2008, 14:55

Na stadionie X lecia tez mozna kupic adidasy przeciez adidas to adidas .albo zestaw do masarzu taki sam jak w TV MARKECIE tylko dziala przez dwa dni i do wy...... lub Wysky ale czy napewno to to samo??
Przestrzegam tylko przed cena czyni cuda bo moze sie okazac ze cudowny preparat nie działa i nie dlatego ze jest do ( czter litery) ale dlatego ze to podrobka .
Jesli kupiles to dobrze nie mowie ze zrobiles zle poprostu sugeruje zainteresowanym zeby nie sugerowali sie ceną a rozsadkiem .

Master - 04-02-2008, 16:20

jak moge sugerowac sie cena skoro jest taka sama jak na www.ceramizer.pl ponizej link dystrybutor autoryzowany.Pozdrawiam

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=300670146

jacek11 - 04-02-2008, 16:24

Wyczytałem,że osoby należące do klubu Mitsubishi,mogą otrzymać 10% rabatu na ceramizer.Trzeba tylko powiedzieć że się należy do owego klubu.Kupując oczywiście u dystrybutora tegoż płynu.
Anonymous - 06-02-2008, 09:49

Ha. Bo ten maluch sam w sobie jest cudowny. Wiem bo go miałem i naprawiałem. On z natury ma takie luzy źe nie ma prawa się zatrzeć i bez ceramizera też będzie jeździł. A swoją drogą jak on (ten ceramizer) wyłącza grawitację, to jak by go odpowiednio dużo nalał , to moźe nie musiałbym kupować samolotu jak Wiśniewski.??????? Co Wy na to?
Anonymous - 06-02-2008, 11:21

Cytat:
On z natury ma takie luzy źe nie ma prawa się zatrzeć i bez ceramizera też będzie jeździł.

To stwierdzenie jest genialne po prostu. Musisz napisać do wszystkich koncernów samochodowych, a do Mitsubishi Motors w pierwszej kolejności, żeby wszystkie korbowody i inne wałki w samochodach montowali z kilkumilimetrowym luzem to nie będą się miały prawa zacierać, tak z natury, jak w tym cudownym maluchu. Może nawet takie rozwiązanie opatentujesz i ktoś Ci za nie zapłaci... najprawdopodobniej jakiś kabaret.
Cytat:

A swoją drogą jak on (ten ceramizer) wyłącza grawitację

W tym miejscu Twój geniusz i wiedza na temat oddziaływań grawitacyjnych, wykracza dalece poza skromny poziom wiedzy nawet najbardziej wykształconych uczestników tego forum. Może zatem jakimś przystępnym dla laika językiem, wytłumaczysz jaką rolę w całym procesie może odgrywać grawitacja, a w szczególności jej "wyłączenie"?

Anonymous - 06-02-2008, 18:17

Zacierają się tłoki w cylindrach. Aby wygrać w żużlu wyścig dają luzy na granicy zatarcia.Maluch jest chłodzony powietrzem bez użycia wody. Z racji tego dali mu większe luzy. A jeżeli już jest po śmierci klinicznej , to przed jazdą na złom te kilka minut to sobie pochodzi bez oleju i bez ceramizera. Grawitacja , to tam jeszcze pisało że dzięki nie istnieniu jej olej się nie wylewa ze skrzyni. A swoją drogą to Mitsibushi zero fruwało, a ja mam 2 zero .
jacek11 - 06-02-2008, 18:41

O ile mi wiadomo,tłoki pozbawione smarowania spuchły by natychmiast i silnik by stanął po prostu.
Anonymous - 06-02-2008, 19:44

Cytat:
O ile mi wiadomo,tłoki pozbawione smarowania spuchły by natychmiast i silnik by stanął po prostu.

No mnie się też tak wydawało. Może potrzebny byłby test porównawczy, w którym wylano by olej z silnika bez użycia ceramizera i sprawdzenia ile można przejechać bez miski olejowej i jaka byłaby temperatura silnika. Trzeba by jednak kupić jakiegoś malucha za 300 zł, żeby go zajechać :)

Pamiętam jednak mercedesa 190 (fakt, że nie specjalnie udany model), którego posiadaczem był mój wujek. Była tam podobno aluminiowa miska olejowa, no i gdy wujek przywalił w jakąś dziurę to miska pękła i olej się wylał. Co prawda od razu zapaliła się lampka od smarowania, ale wujek wcześniej miał fiata 125p, więc ilość migających lampek w mercu była dla niego i tak nie do ogarnięcia. Efektem tego było zatarcie silnika po przejechaniu kilku kilometrów. Przegrzał się i stanął po prostu. Malucha zresztą też udało mi się kiedyś tak zatrzeć. Tam już żadne lampki nie działały, bo kupiliśmy go z przyjacielem za kilkaset złotych i jeźdzliśmy do upadłego, bo inwestować w to i tak się nie opłacało. Olej się skończył (część rurą wydechową a reszta przez dziurawe uszczelki) i silnik kaput.

jacek11 - 06-02-2008, 23:08

Szkoda 300 zł.Efekt jest wiadomy.Lepiej tą kasę przepić.