[97-04]Galant EAxA/W - Znika plyn z chlodnicy
Jarcev - 27-06-2011, 21:18
Panowie bo ja wymieniałem tyle rzeczy ze jeszcze nie ogarnałem tego wycieku, ale martwi mnie to ze to chyba nie przy chłodnicy bo mi kapie spod silnika gdzies , najgorsze jest to ze jestem po wymianie rozrządu 5 tysi temu. Wie ktos gdzie kapie jak pompa jest rozszczelniona??
tomrom - 27-06-2011, 21:22
Jarcev, masz instalację gazową?
Jarcev - 27-06-2011, 21:23
nie mam i nigdy nie było , rozrząd był wymieniany przez P Adamusa i uznał ze pompa nie kwalifikuje sie do wymiany .
tomrom - 27-06-2011, 21:27
Skoro twierdzisz, że kapie Ci spod silnika to najlepszym sposobem jest po prostu z rana sprawdzić w którym miejscu jest kałuża pojechanie na kanał (bądź najazd) i dokładnie zerknąć gdzie jest mokro na silniku
Jarcev - 27-06-2011, 21:30
ok,jutro zobie fotke miejsca gdzie kapie
tomrom - 27-06-2011, 21:36
Jarcev napisał/a: | Panowie bo ja wymieniałem tyle rzeczy ze jeszcze nie ogarnałem tego wycieku |
Napisz jeszcze co konkretnie wymieniłeś
robertdg - 27-06-2011, 22:01
Jarcev, to nie pierwszy przypadek gdy spec określił, że pompa jest OK, a niedługo po wymienie paska rozciekła się pompa, nie życze Ci tego, ale to możliwe.
Jarcev - 27-06-2011, 22:24
tomrom, znaczy ogólnie chodziło mi ze zaniedbałem ten wyciek przez inne zabawy typu wahacze , amory tarcze itp , przy rozrządzie poszedł org komplet poza pompą ;/ a jak to pompa to rolki i napinacz od nowa czy tylko pasek?? najgorsze jest to ze ja zgłaszałem przed wymianą rozrządu ze gdzies sobie pokapuje ale dostałem info ze tam nie i pewnie gdzies przy chłodni.
marcinzam - 27-06-2011, 22:25
robertdg napisał/a: | Jarcev, to nie pierwszy przypadek gdy spec określił, że pompa jest OK, a niedługo po wymienie paska rozciekła się pompa, nie życze Ci tego, ale to możliwe. |
miałem tak samo w poprzednim aucie, 5 tyś po wymianie rozrządu padła pompa wody i trzeba było jescze raz rozbierać rozrząd , czyli się nie opłaca nie wymieniać odrazu
Hugo - 27-06-2011, 23:25
Jarcev napisał/a: | a jak to pompa to rolki i napinacz od nowa czy tylko pasek?? | Tylko pasek.
komarsnk - 28-06-2011, 00:01
Hugo napisał/a: | Jarcev napisał/a: | a jak to pompa to rolki i napinacz od nowa czy tylko pasek?? | Tylko pasek. |
a nie można sobie założyć "starego" jak będzie wporzo?
Owczar - 28-06-2011, 10:03
Z tym paskiem nie ma też jakiejś tragedii, można założyć stary, ważne by pracował w tym samym kierunku. Lepiej sprawdź najpierw skąd cieknie.
winnipool - 28-06-2011, 10:28
To może i ja zagadnę o swój przypadek. Otóż od jakiegoś już czasu mam suszę w zbiorniczku jak przychodzę rano do samochodu. Ubywania z chłodnicy nie zauważyłem, cały czas jest poziom ok. Nie zauważyłem też żadnych plam, ani kałuż pod samochodem. Temperatura w normie. Czy ten zbiorniczek powinien mnie niepokoić? I czy może mieć to związek z gaśnięciem samochodu przy rozgrzanym silniku. 2.5 z gazem silnik
Owczar - 28-06-2011, 10:34
winnipool napisał/a: | Czy ten zbiorniczek powinien mnie niepokoić? I czy może mieć to związek z gaśnięciem samochodu przy rozgrzanym silniku. 2.5 z gazem silnik |
Tak, powinien. Koniecznie dolej i obserwuj czy nie ubywa. Na rozgrzanym silniku sprawdź temp reduktorów i temp filtra fazy lotnej, może być za zimny gaz i dlatego gaśnie.
winnipool - 28-06-2011, 10:45
Zapomniałem napisać, że na benzynie też mu się zdarza zgasnąć z podobną częstotliwością co na gazie. Zaopatrzę się w płyn, doleję i będę badał.
|
|
|