To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - My secret love-EA5W

pitbu77 - 03-05-2011, 21:55

tucci napisał/a:
Końcówkę muszę w końcu zmienić bo zadek wcale nie wygłąda.
Rurka musi być prosta a końcówka pojedyncza.
Radźcie brać co kupić, zdjęcia, linki mile widziane.

Wejdź sobie na mojego bloga o aucie na 14 strone. Tam co nieco widać końcówkę jaką dospawałem ostatnio. Prosta, chromowana, jakieś D=80mm, schowana pod zderzakiem. Prawie jak VR-4 :)

tucci - 03-05-2011, 22:15

Własnie taka by mnie interesowała, tłumikarz zrobił swoje i rurka ładnie ładnie w poziomie.
Gdzie, ile pisz :biggrin:
Pozdro

pitbu77 - 03-05-2011, 22:49

tucci napisał/a:
Własnie taka by mnie interesowała, tłumikarz zrobił swoje i rurka ładnie ładnie w poziomie.
Gdzie, ile pisz :biggrin:
Pozdro

Koszt prawie żaden, rura wytargana niemal ze śmietnika, dospawana prosta rura tej samej średnicy do chromowanej i bezpośrednio do tłumika po odcięciu starej rury tuż przy tłumiku. Spawał palnikiem acetylenowym i na koniec pomalował czarnym matem na wysoką temperaturę. Koszt 70 zeta...
Pasowałem jeszcze taką z Ultera z siatką w środku ale mówiąc krótko minimalizm górą :)
A robił mi to koleś w Katowicach, do którego jeżdżę ilekroć zmieniam tłumik albo końcówkę tłumika. Firma Gawrońscy - raczej nie będziesz tutaj jechał ;)

robertdg - 03-05-2011, 23:19

pitbu77 napisał/a:
Spawał palnikiem acetylenowym
:shock: pewnie sądził że robi element CO :P kurde już od dawna nie używają palników do spawania - toż to strasznie niewygodne i niebezpieczne w porównanu z półautomatem, palnikiem to sobie mozna łułki od wody w domu spawać, gdzie istotna jest szczelność, ale ja się tam nie wtrącam, jak dla mnie przerost formy nad treścią, grunt, że wygląda zacnie :P
tucci - 05-05-2011, 08:56

Zapodam sobie taką końcóweczke i koniec, tylko czy aby średnica 76mm czy może 90mm :!: :?:

Uploaded with ImageShack.us

robertdg - 05-05-2011, 09:20

90
tucci - 05-05-2011, 09:30

Nie będzie Robert za duża?
Nie chcę aby rura spustowa wisiała na ogonie, jednak nie mam porównania co do wielkości.
Niemniej 90mm bardziej mi pasuje :wink:

robertdg - 05-05-2011, 09:51

Nie, Pitbu77 ma podobnie, u mnie jest (fi) = 2x60mm, zresztą ja jak pasowałem końcówke pod zderzak Avance - który ma wycięcie pod tłumik, robiłem szablon, bo chciałem aby to w miare łoryginalnie wyglądało, spójrz w folder pitbu77, ja macałem jego końcówke (bez skojarzeń :lol: ) i muszę przyznać że pasuje w sam raz, z tym, że u niego jest profil prosty, a u Ciebie jest rant zawinięty ;-)
tucci - 05-05-2011, 10:31

Pisząc "rant zawiniety" miałeś na myśli tą końcówkę ze zdjęcia, tak :?:
I po 2gie, Pitbu ma 90mm średnicy, czy tak :?:

robertdg - 05-05-2011, 16:50

tucci, rant zawinięty - tak chodziło mi o tą ze zdjęcia,
po drugie pitbu77 ma coś koło (fi)=80mm - tak bynajmniej pisał/mówił, tyle, że u niego jest bez zawiniętego ranta i ja z poczatku nawet nie dostrzegłem tej końcówki ;-)

pitbu77 - 05-05-2011, 22:41

Yeap, dobrze prawicie obaj. 90mm nie będzie raziło po oczach no chyba, że będzie wystawała pół metra za zderzak :P
Jak ją prosto ustawisz i nie wyciągniesz za zderzak tylko lekko schowasz to będzie dobrze ;)
Ale to tylko moja opinia...

tucci - 06-05-2011, 08:13

Piotr, Ja jestem zwolennikiem rurki przyciętej wraz ze zderzakiem, no moze ciut wysuniętej poza niego.
Osobiście rażą mnie kominy wystające "metry za oś" :wink:

pitbu77 - 06-05-2011, 08:29

tucci napisał/a:
Piotr, Ja jestem zwolennikiem rurki przyciętej wraz ze zderzakiem, no moze ciut wysuniętej poza niego.
Osobiście rażą mnie kominy wystające "metry za oś" :wink:

No to w tym przypadku będzie z 70 cm za OŚ :P
Wiem wiem, miałeś na myśli zderzak... Jest jeszcze taka zgrabna końcówka, którą ja też mierzyłem z Ultera:

I jest ona trochę większa od tej mojej...

Tomii - 06-05-2011, 17:25

tucci napisał/a:
Zapodam sobie taką końcóweczke i koniec, tylko czy aby średnica 76mm czy może 90mm :!: :?:

śmiało bierz 90 - tkę, ja mam 100mm i jest w sam raz :)
tylko nie wysuwaj jej za daleko, góra z 1,5cm od zderzaka.

tucci - 06-05-2011, 21:21

Tomi zdjęcie wklej swojego miśka ( tył auta najlepiej z profilu, strona końcówki wydechu)
muszę się przyjrzeć, i ocenię przy okazji.

Oto moje nowe ramiona wycieraczek

Filtr kabinowy

i skóra ekologiczna czytaj dermoszpanka na obklejenie boczków

zobaczymy co z tego obklejania wyjdzie :?: :idea: