[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback
krzychu - 14-07-2009, 10:44
hubertk napisał/a: | Ponadto mi taki styl (bez zbędnych bajerów) wykończenia kabiny się podoba, a niektóre elementy bardzo np. zegary i super zgrabna kierownica. |
Ja siedziałem w EVO X (wnętrze podobne z tego co wiem) i powiem szczerze że smutne to wnętrze. Zegary OK, kierownicy do tej u mnie czyli momo też dużo brakuje... Szczególnie że to było EVO a kierownica jak w Lancera CS 1,6 po licie... + parę przełączników.
W każdym nie mówię że inne samochody mają lepiej bo jakaś jetta w której siedziałem nie jest lepsza pod tym względem. Chyba wypada się przyzwyczaić do takiego wnętrza albo kupić coś w cenie x2 jak ktoś dobrze zauważył drogo nie jest więc na czymś musieli zaoszczędzić może dobrze że na tym a nie na żywotności niektórych elementów jezdnych.
earphorny - 14-07-2009, 11:14
hubertk napisał/a: | który kompakt ma w tej cenie 11 poduszek i kurtyny? |
oj, dałeś się przerobić marketingowi - tam nie ma 11 poduszek
http://moto.pl/MotoPL/10,..._SUVy.html?bo=1
(mowa o tym tak od 2:45 minuty filmu)
sla - 14-07-2009, 11:18
hubertk napisał/a: | który kompakt ma w tej cenie 11 poduszek i kurtyny? |
Wiele, ale na pewno nie Lancer, który ma następujący system poduszek powietrznych:
- 7 poduszek bezpieczeństwa w standardzie - w tym poduszka kolanowa kierowcy,czyli
- 2 nowoczesne dwustopniowe przednie poduszki powietrzne dla kierowcy i pasażera z czujnikiem obecności pasażera; których ciśnienie napełniania dopasowane jest do siły zderzenia.
- 2 boczne poduszki powietrzne montowane w fotelach, stanowiące wyposażenie standardowe
- 2 kurtynowe poduszki powietrzne,
- 1 kolanowa poduszka powietrzna kierowcy uruchamiana w początkowej fazie zderzenia, mająca na celu ochronę dolnych kończyn.
Liczenie w inny sposób to tylko zabieg marketingowy, który już wielokrotnie wytknięto.
krzychu - 14-07-2009, 11:19
Ma 7 oczywiście, ale który kompakt ma 7 poduszek?
hubertk - 14-07-2009, 11:26
Sorry, miałem na myśli 9, czyli jeżeli to prawda co tam mówią to 7:).
Jak można liczyć 7 poduszek, że wychodzi 9?
A tak z ciekawości, które kompakty za ok. 60 kPLN mają 11 w standardzie?
Pozdr,
HK
krzychu - 14-07-2009, 11:30
hubertk napisał/a: |
|
Kurtyny są liczone jako osobna na przód i tył a fizycznie to jest jedna "długa" poduszka. U mnie jest identycznie tylko zamiast 6-ciu ludzie piszą 8 w aukcjach przy sprzedaży.
mazin - 14-07-2009, 11:32
hubertk napisał/a: | Sorry, miałem na myśli 9, czyli jeżeli to prawda co tam mówią to 7:).
A tak z ciekawości, które kompakty za ok. 60 kPLN mają 11 w standardzie?
Pozdr,
HK |
Kurtyny dla siedzących z tyłu i z przodu odpalają razem - czyli i dla pierwszego i dla drugiego rzędu foteli. Innymi słowy - jedna poduszka "obsługuje" dwie osoby - w innych autach, jeżeli sa takie kurtyny "dzielone", to liczone sa pojedynczo. Innymi śłowy - fizycznie poduch jest siedem, funkcjonalnie - dziewięć. Marketingowo - dziewięć, choc w specyfikacji technicznej wpisali uczciwie siedem.
hubertk - 14-07-2009, 11:36
Niezłe cwaniactwo:)
Mi bardziej się podobały tarcze 15 cali - w każdym folderze i specyfikacji figuruje jak byk, że tarcze z przodu są 15-to calowe, po dopytaniu okazało się, że to nie średnica tarczy tylko minimalna średnica felg jakie można włożyć na w/w tarczę:)
krzychu - 14-07-2009, 11:42
hubertk napisał/a: | Niezłe cwaniactwo:)
Mi bardziej się podobały tarcze 15 cali - w każdym folderze i specyfikacji figuruje jak byk, że tarcze z przodu są 15-to calowe, po dopytaniu okazało się, że to nie średnica tarczy tylko minimalna średnica felg jakie można włożyć na w/w tarczę:) |
Ale to chyba standard także w innych markach.
earphorny - 14-07-2009, 11:50
krzychu napisał/a: | Ma 7 oczywiście, ale który kompakt ma 7 poduszek? |
Podobnie było z toyotą IQ - też sobie dodawali
krzychu - 14-07-2009, 12:17
earphorny napisał/a: | krzychu napisał/a: | Ma 7 oczywiście, ale który kompakt ma 7 poduszek? |
Podobnie było z toyotą IQ - też sobie dodawali |
Ale Lancer ma 7 poduszek więc który kompakt tyle ma?
earphorny - 14-07-2009, 12:43
Cytat: | Ale Lancer ma 7 poduszek więc który kompakt tyle ma? |
A tego to nie wiem - rozważana wcześniej przez mnie mazda 3 ma ich 6 - lancer wygrywa przez tą kolanową kierowcy. Ciekawe, czy marketing chciał w ten sposob uzyskać miażdżącą przewagę, czy co?
p.s. sorry za podpięcie się z IQ do Twego posta, ale widać że Japończycy lubują się w mnożeniu poduszek
mazin - 14-07-2009, 12:44
earphorny napisał/a: | krzychu napisał/a: | Ma 7 oczywiście, ale który kompakt ma 7 poduszek? |
Podobnie było z toyotą IQ - też sobie dodawali |
Ale im wyszło z dodawania chyba 11
[ Dodano: 14-07-2009, 12:48 ]
earphorny napisał/a: | Cytat: | Ale Lancer ma 7 poduszek więc który kompakt tyle ma? |
A tego to nie wiem - rozważana wcześniej przez mnie mazda 3 ma ich 6 - lancer wygrywa przez tą kolanową kierowcy. Ciekawe, czy marketing chciał w ten sposob uzyskać miażdżącą przewagę, czy co?
p.s. sorry za podpięcie się z IQ do Twego posta, ale widać że Japończycy lubują się w mnożeniu poduszek |
Mnie zastanawia tylko, ilu kierowców nie ma do kluczyka podpiętego żadnego dziadostwa, którę w wypadku zadziałania tejże, mogłoby sie wbić w kolano.
Ja mam kluczyk spięty z kluczami do garażu na karabińczyku - przed dłuższą trasą odpinam, ale po mieście nie.
michaello - 17-07-2009, 19:56
odnosnie tematu w podobnym ujeciu:
mazin - 17-07-2009, 20:08
No, te zdjęcia na dole przedstawiają ładny samochód
|
|
|