To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Światła dzienne

mouseman - 26-06-2012, 22:06

znalazłem takie ciekawe ledy/halogeny:
http://allegro.pl/led-drl...2431789447.html
profil jakby pasował do halogenów co występują w elegance.

m6riano - 27-06-2012, 13:48

z ta cena to chyba mu sie przecinek pomylił..;-)
koliber124 - 04-07-2012, 23:51

Zastanawiam się nad montażem świateł dziennych w swoim misku...ledy.... i tak sobie wymyśliłem, że skoro mam zderzak "sport edition" to mogę na ten cel wykorzystać luki znajdujące się pod halogenami. Kształt tych otworów mniej więcej pasuje do oferowanych na rynku świateł dziennych. Może miałoby to sens. Co wy na to? :twisted:
Owczar - 05-07-2012, 00:10

Już ktoś montował tak ledy. Pomijając fakt, że ledy pasują do galanta jak kokarda do tyłka, to generalnie można tam je wpasować.
koliber124 - 05-07-2012, 07:02

Kwestia gustu co nie znaczy, że nie masz racji. A puścił ktoś fotę z zamontowanymi?
Hugo - 05-07-2012, 08:18

Owczar napisał/a:
Pomijając fakt, że ledy pasują do galanta jak kokarda do tyłka
:thumbleft:
Marcino - 05-07-2012, 09:20

Hugo napisał/a:
Owczar napisał/a:
Pomijając fakt, że ledy pasują do galanta jak kokarda do tyłka
:thumbleft:

Zastanawiam sie czy to ma być łądne czy praktyczne.... bo koszt ledów to pewnie zarówki H7 na kilka sezonów, nie widzę zadnych ++ czy oszczedności poza tuningiem w stylu Audi/VW.

Owczar - 05-07-2012, 09:47

Też się nad tym zastanawiałem. Ma to sens gdy mocno utylizowane jest aku np przez car audio. Chociaż teraz te ledy nawet z homologacją, są tanie jak barszcz.

Ja bym zamontował dzienne, ale okrągłe w miejsce przeciwgłowych, jednak najpierw bym przelutował diody na białe ciepłe.

Tomii - 05-07-2012, 10:45

koliber124 napisał/a:
Kwestia gustu co nie znaczy, że nie masz racji. A puścił ktoś fotę z zamontowanymi?

sprawdź odległość od ziemi bo jak masz Eibacha to będą za nisko - przerabiałem u siebie :)

m6riano - 06-07-2012, 05:53

Owczar napisał/a:
bym przelutował diody na białe ciepłe.
:minigun: :minigun: :minigun:
koliber124 - 06-07-2012, 23:13

dzięki za opinie i rady...bardzo pomocne to było dla mnie hehe :twisted:
nie zakładam tych ledów,
Założę to będzie mi się przypominała ta kokarda i Owczar, a jak już pomyślę o tym Audi czy Vw to.... galant is galant :mrgreen: :mrgreen:

Owczar - 06-07-2012, 23:16

koliber124, galant jest unikalny, szkoda go szpecić. Też myślałem kiedyś o ledach.. Na szczęście moja narzeczona mnie zbeształa i przemyślałem temat :)
SPIDER-ek - 07-07-2012, 00:29

Owczar napisał/a:
Na szczęście moja narzeczona mnie zbeształa i przemyślałem temat :)

I dobrze zrobiła:) Fakt z Ledami to trzeba naprawdę uważać, w sensie dizajnerskim, bo można oszpecić a co gorsza zrobić choinkę.

Oczywiście co nie zmienia faktu, że mozna pomyśleć i fajnie je wkomponować.

Hugo - 07-07-2012, 10:03

koliber124 napisał/a:
Założę to będzie mi się przypominała ta kokarda i Owczar, a jak już pomyślę o tym Audi czy Vw to.... galant is galant
Nic dodać, nic ująć.
gmd4f - 07-07-2012, 10:53

Podzielę się swoim pomysłem na światła dzienne w Avance. Zastąpiłem dodatkowe halogeny dalekosiężne od świateł drogowych. Bardziej "celowałem" w zastosowaniu modułu osłabiającego do 30% mocy H1 w głównych reflektorach, ale w jednym halogenów w zderzaku rozsypał się wcześniej już popękany klosz. :(
Koszt zestawu DRL 65 pln + 2pln stabilizator napięcia, przewody, przekaźnik (zdobyczny :D ). Większość schowałem w skrzynce bezpieczników pod maską. W wolnym miejscu osadziłem przekaźnik a resztę połączyłem od spodu.
Nie zepsułem chyba zbytnio smaku Galanta ? Co sądzicie ?