Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Wszyc - 15-03-2010, 16:50
Dobra panowie kończymy temat VW bo się zacznie robić dym na rozładowanie atmosfery dorzucę fotek
Progi po blacharce zero reperaturek od nowa gięta blacha i dopasowywana do krzywizn nadwozia
I zaszyte nadkola nie do końca estetycznie i nie wszędzie dał rade lakiernik je pojechać no ale nie mogło być idealnie przecież to Polska ważne że dobrze zakonserwowane
PS. tak wiem mam strasznie grube opony normalnie na tor śmiesznie wyglądają przy tej budzie
robertdg - 15-03-2010, 17:22
Wszyc, Ty chyba naprawde pomyliłes swoje auto z innym
Swoja drogą zrobione nienajgorzej
Wszyc - 15-03-2010, 17:47
robertdg kluczyk pasował no i kto ma jeszcze taki wypasiony spojler prócz mnie
j-rules - 15-03-2010, 18:03
kamilek
| Cytat: | | Jak byłem w górach i zwiedziałem tamtejsze wioski, to chyba żadnego vw tam nie widziałem. | a w szopach sprawdzales?
kamilek - 16-03-2010, 00:59
| Wszyc napisał/a: | | Progi po blacharce zero reperaturek od nowa gięta blacha i dopasowywana do krzywizn nadwozia |
A czymże jest wspawany nowy kawałek blachy, jak nie reperaturką?
| Wszyc napisał/a: | no i kto ma jeszcze taki wypasiony spojler prócz mnie |
Oj fakt, ten tylny spoiler...masz gdzie koszule prasować
| j-rules napisał/a: | a w szopach sprawdzales? |
Haha Tam zapewne stoją najnowsze modele Lamborghini za grube miliony, o takie na przykład:
W sumie, jakby się uprzeć....vw
Owczar - 17-03-2010, 23:05
Wszyc, dobra robota
j-rules - 17-03-2010, 23:24
| Cytat: | | W sumie, jakby się uprzeć....vw | No w sumie racja VW... ale obawiam sie ze pod remizą ciezko takim wyhaczyc dziewoję a Pasiakiem to jak wtenczas!
Wszyc, przepraszam za OT, juz nie bede
mitsu_pl - 18-03-2010, 00:03
kamilek, wysławiasz pod VW, mówisz jakie to one niezawodne, tak się składa, że od ponad 20 lat, mój tata prowadzi warsztat samochodowy, robi w nim wszystkie marki. Oo 16 lat jeździ tylko japończykiami a dokładniej tylko Mitsubishi (Pajero 2,3 TD 86' / Pajero 3.0 V6 long 89' / Galant E88A 94') - wcześniej tylko Mercedesy (408D / W123 2,4D / ambulans 2,3E - super fomuła w budzie busa / krótko W124 3,0TD), ale wraz z końcem produkcji W124 (nie mylić z E-klasą w budzie 124) dla mojego taty skończyły się dobre auta z zachodu. Powiem Ci, że nic tak często się nie psuje jak VW i Audi, może i dlatego, że jest tego najwięcej, ale i tak ten koncern zajmuje czołowe miejsca w rankingu napraw... Nie wspominając już o autach francuskich, bo do nich to nawet rąk nie chce się wsadzać...
Wracając do tematu, Wszyc... Kawał dobrej roboty!
Mam dla Ciebie dodatkowe detale upiększające autko, ale o tym na gg
Wszyc - 21-03-2010, 17:12
Dziś zamieszczę jak mój klekoczący potwór pracuje specjalnie dla robertdg pokaże jak potrafi odpalić Galant w dieselku na zimno z tragiczną kompresją
idas - 21-03-2010, 17:25
Jeśli to filmik który widziałem to jak śmiesz twierdzić, że kiepsko odpala:D
Wszyc - 21-03-2010, 17:33
tamto było ekstremalnie zimą przy -8 lub nawet -12stu + 6 letni filtr paliwa i rozregulowane zawory i wtryski dziś wrzucę w normalnych warunkach z nowym filtrem i wyregulowanym wszystkim żeby pokazać że nawet na tragicznej kompresji daje rade
Wszyc - 21-03-2010, 18:38
http://www.youtube.com/watch?v=iTmbgClL2UU moje klekoczące maleństwo
robertdg - 21-03-2010, 18:54
Wszyc, pali bajecznie, jak na 2 podgrzania to na dotyk jedna uwaga, silnik ledwo co zaczal ciagnac olej a tu mu gazujesz nieładnie, naprawisz i bedziesz zadowolony
Wszyc - 21-03-2010, 21:52
gazowałem mu tak do 2tyś obrotów wiec luzik może brzmieć na więcej bo jest hałaśliwy ale tylko tak leciutko nie martw się nawet nie wiem czy to nie było 1,5 tyś obrotów
Wszyc - 22-03-2010, 15:36
Misiek piszczy strasznie odkryłem że to pasek alternatora i wiecie co? w ogóle nie był alternator przykręcony od 6lat alternator wisi z jednej strony na pasku i dopiero teraz zaczął pasek piszczeć jarzmo jest za krótkie bo jest dospawane pewnie misiek miał takiego dzwona że obiekt w który kiedyś przywalił wszedł do komory silnika tak głęboko że złamało się jarzmo i potem zostało dospawane mam nadzieje tylko że nowy pasek będzie o tyle mniej rozciągnięty że zmieści na krótszym jarzmie bo inaczej to będę musiał szukać nowego bo wisieć nie będzie dalej
Poziom druciarstwa w moim samochodzie co raz bardziej mnie zaskakuje
|
|
|