Nasze Miśki - Galant SE i trzynastki w tle
robertdg - 11-12-2010, 15:24
Cezar, co Ty za solarką jechał
Cezar - 11-12-2010, 17:24
Robert nie Wybralem sie tylko do Gdanska i oto efekt
Cezar - 19-03-2011, 17:02
Wczoraj ok 23 gdzies pod Mlawa pyklo na liczniku:
Ciekawe ile faktycznie juz przejechal
U szwagra w EA5A 320tys km
robertdg - 19-03-2011, 17:35
Masakra, w Japoni by już go 3 razy zezłomowali
fj_mike - 19-03-2011, 18:36
Cezar, idealnie uchwycone. Miałeś się gdzie zatrzymać?
Cezar - 19-03-2011, 18:41
Na 7'mce pobocza jest wystarcajaco duzo
fj_mike - 19-03-2011, 18:44
Cezar napisał/a: | Na 7'mce pobocza jest wystarcajaco duzo |
Jak wracałem z Wawy w zeszłym tygodniu przygarnąłem autostopowiczów na 7ce
Miałem towarzystwo do Gdańska
Cezar - 19-05-2011, 16:18
Czas na aktualizacje:
w lutym lub marcu prawe przednie kolo zaliczylo dziure. Poczatkowo tarcie guma o metal, potem juz tylko metaliczne i tylko przy skrecie kiery w prawo. Przejechalem tak 2-3tys km i wreszcie wbilem sie na podnosnik, okazalo sie ze lozysko podziekowalo za wspolprace.
Zamowilem u j-rules'a Koyo i nastala cisza
Dzis, sam, wymienilem swiece i przewody.
Zobaczymy jak bedzie sprawowal sie taki zestaw.
Jeszcze fota z majowki na mojej wiosce
Mam tez juz cos zamowione, ale to dopiero wstawie w lato jak bede mial kase
Niestety brak $ strasznie ogranicza mnie w doprowadzeniu Gala to stanu tip-top, wszystko robione jest malymi kroczkami i wedle priorytetu No ale jak cos trzeba zrobic to sie robi i na czesci nie zaluje.
W przeciagu miesiaca do zrobienia:
- przeglad lpg
- wymiana oleju
- przeglad i oc - i tu zaboli po kieszeni
Hugo - 19-05-2011, 17:10
Cezar napisał/a: | - wymiana oleju
- przeglad i oc - i tu zaboli po kieszeni | Ha, ciekawe, dokładnie to samo mnie czeka w czerwcu.
P.S. pochwal się lampami
Jogurt - 19-05-2011, 17:34
Cezar, Hugo, zadzwońcie sobie tutaj. (22)2926776 podacie dane i wybiorą Wam najtańszą ofertę z 18 towarzystw. za gala znaleźli mi oc za 377pln za cały rok. colt 286pln jakoś. w czerwcu mam syrenę, zobaczymy co znajdą. w porównaniu do poprzednich ubezpieczycieli urwałem na wymianę oleju i przegląd.
Cezar - 19-05-2011, 19:25
Hugo napisał/a: | Cezar napisał/a:
- wymiana oleju
- przeglad i oc - i tu zaboli po kieszeni
Ha, ciekawe, dokładnie to samo mnie czeka w czerwcu. |
Witam w klubie
Hugo napisał/a: | P.S. pochwal się lampami |
eeee, jakimi lampami? Faktycznie jedna z tylu mam peknieta, ale nie bede sie nia chwalil
Jogurt napisał/a: | zadzwońcie sobie tutaj. (22)2926776 |
Wojtek, ja nie musze nigdzie dzwonic, w domu mam agenta ubezpieczeniowego. Oc bede mial w promocji
Hugo - 19-05-2011, 21:13
Cezar napisał/a: | eeee, jakimi lampami? Faktycznie jedna z tylu mam peknieta, ale nie bede sie nia chwalil | Ale jaja, co my bracia syjamscy Też mam jeden klosz pęknięty, ale nie o to mi chodziło. Chciałem od Owczara kupić poliftowe na tył, ale mówił, że Ty już zarezerwowałeś
Cezar - 19-05-2011, 21:27
Hugo napisał/a: | Ale jaja, co my bracia syjamscy Też mam jeden klosz pęknięty, |
hehehe normalnie bracie w automacie
Hugo napisał/a: | Chciałem od Owczara kupić poliftowe na tył, ale mówił, że Ty już zarezerwowałeś |
Ja tam nic nie wiem
Hugo - 20-05-2011, 23:38
To co w końcu z tymi lampami?
Cezar - 21-06-2011, 19:51
13.VI. Galowi stuknelo 2 lata od zakupu, czyli czas na male podsumowanie:
- przez ostatni rok przejechal 20tys km
- wymienilem oba drazki kierownicze i koncowki (byl luz na jednej koncowce)
- kilka zarowek H7 - tanie wiec czesto byly wymieniane
- klocki hamulcowe (przod)
- lozysko kola (PP)
- przewody i swiece
- olej i filtry
- zrobione tylne nadkola
Ostatnio jednak byl zonk. Wczoraj robilem przeglad i diagnosta stwierdzil ze spaliny sa powyzej normy. Faktycznie po wymienie przewodow i swiec auto po pewnym czasie pracowalo jak by o jeden cylinder mniej. Wymienilem lipna swiece (znajdowala sie pod przewodem nr2) i odkrylem ze na jedej fajko-cewce jest slad po przebiciu. Oczyscilem to i jazda ponownie na przeglad. Na Pb spaliny cacy i auto ladnie wkreca sie na obroty, na lpg natomiast spaliny poza norma i czuc jak silnik nadal sie dlawi
O podwyzszonym spalaniu juz nie wspomne
Tel do znajomego gazownika i wniosek taki, musze wymienic kolejna swiece (ta spod drasnietej fajko-cewki) i chyba sama fajke.
Teraz mam pytanie, czy mam kupic sama fajke np taka fajka lub fajka2 czy cala uzywana fajko-cewke
Jutro pojade kupie kolejna swiece i moze podmienie fajko-cewke od Carismy - wydaje mi sie ze w oby autach sa takie same, no ale moge sie mylic.
Doradzicie cos maniaki?
|
|
|