To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Sprężyny wzmacniające

Piotr32 - 20-03-2013, 09:18

Dars Tuning
www.darstuning.com.pl
sklep@darstuning.com.pl
tel. 58 552 18 52

Proszę kontakt do firmy sprzedającej sprężyny do naszych aut.
Napisałem maila, może dostaniemy jakiś rabat dla forumowiczów.

xylen - 24-03-2013, 07:08

mike24 napisał/a:
ok... no dobrze, więc sprostowanie... CZY można montowac takie dodatkowe sprężyny jak outek posiada jeszcze gwarancję

pytam bo chciałbym całe zawieszenie wymienić na proponowane na tym forum

ja zamontowałem te sprężyny w ASO podczas pierwszego przeglądu ( przy okazji) twierdzili że w takim przypadku nie tracę gwarancji.

Andrex - 16-11-2013, 23:03

Przez znajomego trafiłem na dobry garaż 4x4 w Częstochowie z problemem jak w wątku.
Nie mam haka ani wersji 7-osobowej. Auto mam od nowości tj. 2008 i służy 3 osobowej rodzinie na wyjazdy weekendowe i urlopy - przebieg ledwie 55000 km. Pomimo tego tył usiadł bez obciążenia o 1,5 cm.

Warsztat zdemontował ori podkładkę u góry sprężyny, wysłał do producenta, zrobili formę i zanim ( dziś ) zostały zamontowane były już w sprzedaży:

http://poliuretany.olkusz...20-mm-2szt.html

Efekt znakomity, na pusto poszło 3 cm do góry , czyli 1.5 cm na plusie w stosunku do originału. I o to chodziło.
Montaż wymaga ściągaczy do sprężyn i przy 5-latku trochę "walki" z zapieczonymi śrubami zawieszenia.

mitsu00 - 17-11-2013, 00:07

Andrex napisał/a:
Przez znajomego trafiłem na dobry garaż 4x4 w Częstochowie z problemem jak w wątku.
Nie mam haka ani wersji 7-osobowej. Auto mam od nowości tj. 2008 i służy 3 osobowej rodzinie na wyjazdy weekendowe i urlopy - przebieg ledwie 55000 km. Pomimo tego tył usiadł bez obciążenia o 1,5 cm.

Warsztat zdemontował ori podkładkę u góry sprężyny, wysłał do producenta, zrobili formę i zanim ( dziś ) zostały zamontowane były już w sprzedaży:

http://poliuretany.olkusz...20-mm-2szt.html

Efekt znakomity, na pusto poszło 3 cm do góry , czyli 1.5 cm na plusie w stosunku do originału. I o to chodziło.
Montaż wymaga ściągaczy do sprężyn i przy 5-latku trochę "walki" z zapieczonymi śrubami zawieszenia.
Co z tego ze go podniesiesz montujac te podkladki, jak sprezyny same w sobie sa za miekkie i tyl siada przy nawet niewielkim obciazeniu. Zalozysz dodatkowe sprezyny wzmacniajace i nawet z 4 pasazerami i pelnym bagaznikiem, tyl ani drgnie i auto zachowa stabilnosc.
Aleksander1965 - 17-11-2013, 11:14

Zakładacie Lovells niebieskie i wszystko jest git ja tak zrobiłem i jestem od roku zadowolony
http://escape4x4.pl/kateg...rezyny-sprezyny

13zbyszek13 - 28-11-2013, 12:38

Ja mam je zamontowane od

[ Dodano: 03-01-2011, 17:25 ]
Sprężyny dziś zostały zamontowane .

mogę potwierdzić jest super.
Na pusto jeździ się na ORI przy załadowaniu dotłacza się dodatkowa spręzyna i autko nie siada.

Komandor - 15-12-2013, 06:27

Nie wyobrażam już sobie jazdy bez dodatkowych sprężyn MAD (ławeczka 6/7 tez zdemontowana). Lepszy prześwit, auto stabilniej pokonuje nierówności i nie "siada" z obciążonym tyłem.

pozdro

13zbyszek13 - 15-12-2013, 08:27

Komandor napisał/a:
Nie wyobrażam już sobie jazdy bez dodatkowych sprężyn MAD (ławeczka 6/7 tez zdemontowana). Lepszy prześwit, auto stabilniej pokonuje nierówności i nie "siada" z obciążonym tyłem.

pozdro

Ławeczka 5/7 chyba nie ma tu nic do rzeczy, sam osobiscie najpierw jezdziłem bez ławeczki teraz mam zamontowaną ławeczkę i nie widze pod tym wzgledem zadnej róznicy. Różnica jest ogromna przy doładowaniu OII do pełna czyli 5 dorosłych osób, bagaznik zapakowany po dach, boks zapakowany sprzętem narciarskim do pełna. Bez sprężyn chlapaczmi tarł miejscami tarł o asfalt ze sprężynami jest tak jakby był pusty bez w/w ładunku.

xylen - 15-12-2013, 08:49

Ja tez mogę śmiało potwierdzić ze sprężyny wzmacniające sprawdzają się w 100%, komfort jazdy znacznie lepszy.
mitsu00 - 15-12-2013, 14:07

No to Panowie zrzuta na bro dla mnie za trafna propozycje modu...... :mrgreen:
13zbyszek13 - 16-12-2013, 07:54

mitsu00 napisał/a:
No to Panowie zrzuta na bro dla mnie za trafna propozycje modu......

Nie ma problemu :lol:

TomiF19 - 16-12-2013, 11:24

Panowie gdzie aktualnie można kupić te sprężyny wzmacniające MAD?? Ten link do niemieckiego sklepu jest nieaktywny.
xylen - 16-12-2013, 16:54

Kup te australijskie na escape4x4.pl lovells niebieskie na tyl. Ciezko je włożyć ale będziesz zadowolony.
mitsu00 - 16-12-2013, 18:41

TomiF19 napisał/a:
Panowie gdzie aktualnie można kupić te sprężyny wzmacniające MAD?? Ten link do niemieckiego sklepu jest nieaktywny.
Wpisz w guglu MAD federn Outlander i po sprawie :mrgreen:
SZCZAW - 09-11-2014, 15:38

Zainteresowanych-sprężynki wzmacniające MAD można zamówić w sklepie internetowym darstuning.com.pl rozmawiałem z właścicielem ,obecnie na stanie nie posiada ,ściąga z Holandii, zamówiłem z główną dostawą wyniosą 534zł i przesyłka krajowa, ale jak komuś bardzo się spieszy może zamówić expresem i dodatkowe 120zł. Mam nadzieję że nie będzie tak Dupsko w miśku siedzieć bo zamawiam platformę aby wozić na haku ponton z silnikiem a to dodatkowe 120 kg. ZOBACZYMY.

[ Dodano: 09-02-2015, 17:47 ]
Po czasie oczekiwania 3 miesiące :evil: od daty złożenia zamówienia w firmie DARS TUNING z Sopotu na sprężyny dodatkowe firmy MAD do naszych outlanderów, wreszcie je dostałem do rąk ,ogólnie kontakt z sprzedającym całkiem dobry tylko czas oczekiwania to cała wieczność, a to nie miał kontaktu z firmą a to św Mikołaj i przerwa świąteczna i takie tam mam teraz pytanie do tych co mają założone te sprężyny , czy na (sprężynach szt. 2 i tulejach plastykowe 2 szt. i 2 szt odlew aluminiowy bo to tylko było w pudełku )nie powinno być wybitych gdziekolwiek jakiś numerów seryjnych , towar jest widać nowy ale jakoś brak numerów seryjnych i ten czas oczekiwania i materiały nie przemawiają do mnie , ale mogę się mylić wolę się jednak upewnić ,jak możecie to napiszcie ja wyglądał wasz zestaw czy było to samo w zestawie i czy się sprawdza cena około 560zł z przesyłką .pozdrawiam