To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zderzak przedni w galancie EA [FAQ]

Sunderland86 - 22-04-2014, 14:14

matejko211 napisał/a:
Witam pomyślałem że post będzie tutaj pasował a więc:
Posiadam Galanta w wersji elegance i z okazji stłuczki został zniszczony cały zderzak więc wpadłem na pomysł żeby zmienić zderzak na sport.
I tu rodzi się pytanie: czy da rade po prostu przełożyć zderzak? A jeżeli nie to co trzeba by zrobić aby doszło to do skutku?
Z góry dzięki za odpowiedź...

Zderzak możesz założyć śmiało, będzie pasował ;)

robertdg - 26-04-2014, 22:25

Sunderland86 napisał/a:
matejko211 napisał/a:
Witam pomyślałem że post będzie tutaj pasował a więc:
Posiadam Galanta w wersji elegance i z okazji stłuczki został zniszczony cały zderzak więc wpadłem na pomysł żeby zmienić zderzak na sport.
I tu rodzi się pytanie: czy da rade po prostu przełożyć zderzak? A jeżeli nie to co trzeba by zrobić aby doszło to do skutku?
Z góry dzięki za odpowiedź...

Zderzak możesz założyć śmiało, będzie pasował ;)
Ale skompletuj sobie do tego jeszcze szeroką belkę pod zderzak, zderzak sie będzie pewniej trzymał ;-)
OcIeJ - 27-04-2014, 00:13

Wiem tylko, że zderzak Avance pasuje tam gdzie był przykręcony Sport. Chodź przypuszczam, że z wersją Elegance też pasuje naprzemiennie, ale pewności nie mam.
robertdg - 27-04-2014, 00:34

Chodzi o to, że jak założysz Sport/Avance Bumper pod Elegance KIT to pod tablicą nie będziesz miał jak przykręcić zderzaka na śrubki, reszta pasuje.
milo - 27-04-2014, 09:03

robertdg napisał/a:
Chodzi o to, że jak założysz Sport/Avance Bumper pod Elegance KIT to pod tablicą nie będziesz miał jak przykręcić zderzaka na śrubki, reszta pasuje.

Nie ma problemu miałem zderzak elegance teraz avance jest i pasuje jedyne co to lepiej od razu założyć szeroka belkę ale i na normalnej pasuje dłuższe śruby i dystanse i jest ok

swinks_UK - 27-04-2014, 09:33

Bez wypisywania glupot.
Zderzaki pasuja naprzemiennie. Przetestowane osobiscie na moich GDI Elegance i VR4. Grubosc belki to wylacznie kwestia estetyczna. Nie ma zadnego wplywu.

robertdg - 27-04-2014, 09:50

milo napisał/a:
robertdg napisał/a:

Nie ma problemu miałem zderzak elegance teraz avance jest i pasuje jedyne co to lepiej od razu założyć szeroka belkę ale i na normalnej pasuje dłuższe śruby i dystanse i jest ok
Cały czas o tym piszę, jak masz belkę pod szeroki zderzak to nie musisz dorabiać tulejek i dłuższych śrubek do mocowania go pod tablica, chociaż wielu jeżdzi bez skręconego zderzaka w tym miejscu, zwłaszcza wtedy gdy belka jest delikatnie zagięta.
Tomek - 27-04-2014, 20:19

swinks_UK napisał/a:
Grubosc belki to wylacznie kwestia estetyczna. Nie ma zadnego wplywu.

no nie do końca
jak założysz Elegance/Avance na cienką belkę, to pod zderzakiem jest sporo pustej przestrzeni
przy mały puknięciu o cokolwiek połamiesz zderzak, gdzie przy grubej belce jest jeszcze szansa, że ucierpi tylko lakier

testowane u mnie

[ Dodano: 27-04-2014, 20:19 ]
swinks_UK napisał/a:

Zderzaki pasuja naprzemiennie

no niby tak niby nie
nie założysz zderzaka z prelifta na belke od Avance - sprawdzałem :mrgreen:

sveno - 27-04-2014, 21:18

Nadkola. Nie zapominajcie o nadkolach. Te z Eleganca nie podejdą do Avance.
W sumie to zastanawiam się czy podejdą do SE?

Tomek - 27-04-2014, 21:34

sveno napisał/a:
W sumie to zastanawiam się czy podejdą do SE?

SE są zdaje się takie jak w Elegance, ktoś o tym już pisał
są węższe o jakieś 4 cm od Avance
pytanie tylko czy prelift i Elegance to to samo, jeśli chodzi o nadkola?

milo - 01-05-2014, 21:56

tomek84 napisał/a:
SE są zdaje się takie jak w Elegance, ktoś o tym już pisał
są węższe o jakieś 4 cm od Avance
pytanie tylko czy prelift i Elegance to to samo, jeśli chodzi o nadkola?

Były 2 typy nadkoli avance i reszta i sa weższe tylko w miejscu gdzie zderzak

pit696 - 13-09-2014, 14:04

siema czy do takiego galanta da rade zamontowac zderzaki i progi od avanca(plug'n'play)? i czy tylnie dokladki zderzaka beda pasowac od kombi(taka sama dlugosc)?
gal

milo - 13-09-2014, 19:16

pit696 napisał/a:
czy do takiego galanta da rade zamontowac zderzaki i progi od avanca(plug'n'play)?

Wszystko pasuje
pit696 napisał/a:
czy tylnie dokladki zderzaka beda pasowac od kombi(taka sama dlugosc)?

Musisz zmienić jeszcze tylny zderzak bo śmiesznie będzie to wyglądało chodzi o dokładki

pit696 - 13-09-2014, 20:13

tak chodzi mi o caly "body kit" od advance'a :]
eremita - 13-09-2014, 21:23

kolega cuuube przerobił gala w tym kolorku tu masz jego temat możesz zobaczyć jak wygląda http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=25072