Nasze Miśki - Lancer CB4A mój drugi japończyk
kartomaniak gti - 20-01-2010, 21:41
do Niemcowni chętnie sie z Toba przejade sprowadzenie auta z zachodu jest tak proste jak kupno auta u nas
albo idź na całość i wpakuj mu 2.0 diesla
j-rules - 20-01-2010, 21:53
Cytat: | Znacie się może na procedurach przy ściąganiu auta typowo "na części"? Jakieś koszty ze strony kochanych urzędów? | Dziś w motorze wlansie bylo pytanie czytelnika na ten temat. Redaktor odpisal, ze teoretycznie auto sprowadzone na czesci trzeba w ciagu miesiaca zarejestrowac. Jesli sie tego nie zrobi to... po uplywie miesiaca nie ma przepisow regulacyjnych co dalej / cos w ten desen
Cytat: | wpakuj mu 2.0 diesla | Nie głupia opcja, w protonach byl TD 90 KM
idas - 20-01-2010, 21:56
Cytat: | do Niemcowni chętnie sie z Toba przejade |
No to się robi coraz bardziej opłacalne:D Tylko ten proton to może być trup, niby voll fahrbereit ale jak to z nimi pakolami jest to już się niestety przekonałem:)
Cytat: | albo idź na całość i wpakuj mu 2.0 diesla |
Bardzo śmieszne Kuba:P i również bardzo śmieszne j-rules:P (edit:))
Już miałem (w sumie nadal mam:D) jednego klekota -rolkę E8 (teraz ma 23 lata;D), fakt że nawet teraz pali na strzał i spala znikome ilości oleju napędowego, ale przyjemności z jazdy raczej nie było:P
Cytat: | po uplywie miesiaca nie ma przepisow regulacyjnych co dalej / cos w ten desen
| Hmmm czyli kosztów brak:) No nic trzeba myśleć:) Cena tamtego protonka baaaardzo niska...a samo webasto już sporo warte:) Co myślicie o tym panowie? Swap by mi się raczej zwrócił:)
kartomaniak gti - 20-01-2010, 21:57
j-rules napisał/a: | Nie głupia opcja, w protonach byl TD 90 KM |
w lancerach montowali wolnossące 2.0D 68 kuni
j-rules - 20-01-2010, 22:14
Cytat: | Co myślicie o tym panowie? Swap by mi się raczej zwrócił:) | Ja tam daleki jestem od takiego optymizmu, ze mozna by na tym zarobic - ale jest szansa wyjsc na ZERO a to trzeba uznac za sukces. przy okazji wezcie jakiegos lancelota na handel to mi ramke halogena sprzedacie haha
rosomak1983 - 20-01-2010, 23:26
idas, mysle ze opcja z protonem nie jest zła... Ale znajdz mi protona Gti to Ci oddam mój silnik i dopłace
idas - 20-01-2010, 23:37
Jak bym znalazł Protona LRS coupe (bo to jest odpowiednik budy lancera-tylko 3 drzwiowy-coupe) lub GTI (to wersja z budą a'la colt) w dobrej cenie to bym go sobie zostawił a opchnął lanca:D Ale z tego co pamiętam dość drogie są i niespotykane. Serio teraz zacząłem myśleć o sprowadzeniu jakiegoś autka z powiedzmy słabą blachą i rozebraniu go na części. Wtedy mógłbym faktycznie uniknąć kosztów...Tylko w przypadku deutschlandu trochę ryzykowne jest pokonanie setek kilometrów by na miejscu stwierdzić, że jednak nie warto:/ Mam w każdym bądź razie temat do przemyślenia. Skorzystałbym na tym tym bardziej, że jest jeszcze parę gratów które bym sobie chciał wymienić, np chłodnica. Sesja jednak chwilowo uniemożliwia mi kombinowanie wyjazdów. Jutro auto na holu pojedzie do mojego domu gdzie sobie bezpiecznie postoi i poczeka na rozwiązanie sprawy.
Ross tu masz takie cudo jak LRS np:)
http://suchen.mobile.de/f...de&pageNumber=3
Bardzo fajna sztuka tylko te alu wieśniackie:P
rosomak1983 - 21-01-2010, 00:00
idas napisał/a: | silnik + koszty wymiany olejów (skrzyni i silnika) + pasek rozrządu, jakieś uszczelki. |
oleju w skrzyni nie musisz wymieniać... A paski to Ci dwa wysłałem jakby Ci sie zerwał to masz drugi zapasowy do bagażnika
Narazie zdzieraj głowice bo powiem Ci ze ten twoj silniczek ładnie wyglada...
idas - 21-01-2010, 00:04
Sorry za te paski Piotrek:) Mogłem wcześniej sprawdzić:) Ale w tym miejscu mogę obiecać, że jak będzie ktoś potrzebujący na forum to mu wyślę:)
Cytat: | Narazie zdzieraj głowice bo powiem Ci ze ten twoj silniczek ładnie wyglada... |
Tak uważasz?:) Mi się wydawało, że widywałem bardziej zadbane głowice;) No nic, i tak ściągnę tą głowę, tak że poproszę jakiegoś speca o dokładne instrukcje co i jak trzeba zrobić aby ją ściągnąć;)
j-rules - 21-01-2010, 09:09
ciekawe te protonki, przypominaja mirage coupe z USA (taki colcik sedan byl kiedys na allegro, zreszta widzialem kiedys w Tarnowie nawet) Bardzo ladna sylwetka.
idas, zaplanowac trase (wiadomo po sesji) tak by obejrzec wszystko co godne w Niemczech i mysle ze nie wrocilbys z pustymi lapkami.
http://www.autoscout24.pl...id=v2u32izukeuf
czy nawet
http://www.autoscout24.pl...id=bruciiizrcmp
z takiego szprotona zostawic silnik fotele, odbudowac lanca, reszte gratow pogonic, obdzielic forum resztkami
chcialbym miec tak blisko do zachodniej granicy jak Ty korzystaj
robertdg - 21-01-2010, 10:58
idas napisał/a: | dokładne instrukcje co i jak trzeba zrobić aby ją ściągnąć;) |
no to zrzucasz rozrząd, spuszczasz płyn z chłodnicy, odkręcasz kolektor wydechowy, odpinasz wszystkie wtyczki i podcisnienia na kolektorze ssacym (zaznacz albo opisz sobie co i jak ma byc ) linke gazu, etc.,, dekiel od klawiatury już masz sćiągnięty, wieć to Cie omija, odkręcasz wszelkie wężyki od chłodzenia przychodzące do glowicy, odkręcasz aparat zapłonowy, no i odkręcasz głowice zgodnie z kolejnościa w manualu, potem wuciagasz głowice razem z kolektorem ssacym, no i kolektor ssacy odkrecasz sobie na zewnatrz
idas - 21-01-2010, 12:05
Dzięki Robert:) Ale mógłbyś rozwinąć temat zrzucania rozrządu?:) Chodzi o ściąganie tych wszystkich wałków? Tzn środkowy napędowy i te dwa na których są dźwigienki zaworów ssących i wydechowych. Czy tego nie trzeba ściągać? Acha jeszcze jedno, zapewne głowica będzie dość mocno "zrośnięta" z blokiem prawda? Jak ją "odkleić" by czegoś nie uszkodzić?
rosomak1983 - 21-01-2010, 14:41
idas, odkrecasz tylko napinacz który u nas jest rolka
Wałków nie tykasz
rosomak1983 - 21-01-2010, 14:43
idas napisał/a: | Jak ją "odkleić" by czegoś nie uszkodzić? |
uszczelke i tak trzeba zmienić... wiec za bardzo nie ma co uszkodzić...
mkm - 21-01-2010, 15:04
idas napisał/a: |
Cytat: | po uplywie miesiaca nie ma przepisow regulacyjnych co dalej / cos w ten desen
| Hmmm czyli kosztów brak:) |
Nie do konca.
Sa przepisy regulujace.
Osoba prywatna NIE MOZE rozbierac aut we wlasnym zakresie.
Teraz to jakos idzie, bo malo kto to kontroluje, a polowa aut jest przywozona na lewe dane, ale jak pewnego dnia to sie zmieni to moga sie zaczac spore problemy...
Tak wiec idas ostroznie i obowiazkowo papier z kasacji.
Bedziesz spal spokojniej.
|
|
|