Outlander II GEN Techniczne - Filtr paliwa i kiepska jakości ropa a niskie temperatury...
dab - 30-01-2010, 20:54
kup dowolne auto w benzynie i zimy nie bedziesz sie bal
Pawmitsu - 30-01-2010, 21:00
Dowolne? Nie mialbym szans wyjechac stad, gdzie mieszkam. Musi byc co najmnie suv
dab - 30-01-2010, 21:14
A malo to SUVow w benzynie? Polecam Vitarke, w razie klopotow spokojnie wyjdziesz z opresji, ma reduktorek co to ci w tym nieco pomoze Bardzo sympatyczne auto..gdyby mialo tylko wiekszy bagaznik to pewnie bym nim jezdzil zamiast outka...
Pawmitsu - 30-01-2010, 23:16
Tak, rozwazam i Vitare, dostrzegam, ze ma reduktor (i to jest naprawde dobry argument) i maly bagaznik, niestety. I powoli sklaniam sie ku benzynie, choc przyjaciel mnie kiedys usilnie namawial na turbodisela, jednak potem sam zmienil zdanie. Troche mnie te opisane wyzej problemy zaskoczyly, no ale nie mam doswiadczenia z ropniakami. Tak ze watek jest ze wszech miar ciekawy. Wlasnie zbliza sie juz chyba 3. fala mrozow, choc moze teraz nie beda tak dotkliwe...
karol_alasz - 29-03-2010, 03:15
Temat zimy juz w zasadzie zamknięty (przynajmniej do następnego sezonu) ale właśnie dopiero co wyczytałem ,że samochody na skandynawię moga byc doposażane w tzw. podgrzewacze paliwa.Nawet niektórzy producenci samochodów tworzą sami taki podzespół-znaczy sie ori ale tylko do "łosiów i reniferów" i chyba tez do konkretnych modeli... Ciekawe czy do Mitsu takie cos wypuścili? Z tego co pamiętam to kolega mitsu00 miał/ma "powiązania" z tamta stroną cywilizowanego świata może mógłby jakos ten temat pociągnąć (zaciągnąć języka w tym nieludzkim dialekcie)? Może by to w końcu przestało spędzać sen z powiek niektórym użytkownikom...
Na alledrogo pełno tego się "wala"... tyle,że do innych marek...
mitsu00 - 29-03-2010, 10:44
karol_alasz napisał/a: | Temat zimy juz w zasadzie zamknięty (przynajmniej do następnego sezonu) ale właśnie dopiero co wyczytałem ,że samochody na skandynawię moga byc doposażane w tzw. podgrzewacze paliwa.Nawet niektórzy producenci samochodów tworzą sami taki podzespół-znaczy sie ori ale tylko do "łosiów i reniferów" i chyba tez do konkretnych modeli... Ciekawe czy do Mitsu takie cos wypuścili? Z tego co pamiętam to kolega mitsu00 miał/ma "powiązania" z tamta stroną cywilizowanego świata może mógłby jakos ten temat pociągnąć (zaciągnąć języka w tym nieludzkim dialekcie)? Może by to w końcu przestało spędzać sen z powiek niektórym użytkownikom...
Na alledrogo pełno tego się "wala"... tyle,że do innych marek... |
Zadzwonię, zapytam.... 5 zeta bedzie się należało
didku - 29-03-2010, 13:44
U mnie pomoglo webasto i Goldzik do tankowania. ZERO problemow
13zbyszek13 - 01-04-2010, 10:05
karol_alasz napisał/a: | Temat zimy juz w zasadzie zamknięty (przynajmniej do następnego sezonu) ale właśnie dopiero co wyczytałem ,że samochody na skandynawię moga byc doposażane w tzw. podgrzewacze paliwa.Nawet niektórzy producenci samochodów tworzą sami taki podzespół-znaczy sie ori ale tylko do "łosiów i reniferów" i chyba tez do konkretnych modeli... Ciekawe czy do Mitsu takie cos wypuścili? Z tego co pamiętam to kolega mitsu00 miał/ma "powiązania" z tamta stroną cywilizowanego świata może mógłby jakos ten temat pociągnąć (zaciągnąć języka w tym nieludzkim dialekcie)? Może by to w końcu przestało spędzać sen z powiek niektórym użytkownikom...
Na alledrogo pełno tego się "wala"... tyle,że do innych marek... |
a do czego Ci ten skandynawski patent ?
dab - 01-04-2010, 11:24
13zbyszek13 napisał/a: |
a do czego Ci ten skandynawski patent ? |
moze ma przecieki a gory, ze przyszla zima bedzie jeszcze bardziej mrozna
karol_alasz - 01-04-2010, 11:28
13zbyszek13 napisał/a: | a do czego Ci ten skandynawski patent ? |
A tytuł zdążyłeś przeczytać czy leciałeś po wszystkich tematach po kolei, tak tylko żeby post zaliczyć...
13zbyszek13 - 01-04-2010, 11:30
ja nie miałem żadnych problemów zimą
więc pytam po co Ci ten patent skandynawski
didku - 01-04-2010, 19:44
Zdaje sie ze problem dotyczy 2,2 Common Rail. Z tdi oktawki nie mialem tez problemow
13zbyszek13 - 01-04-2010, 21:04
karol_alasz napisał/a: | A tytuł zdążyłeś przeczytać czy leciałeś po wszystkich tematach po kolei, tak tylko żeby post zaliczyć... |
a ty tak robisz i po co ?
karol_alasz - 02-04-2010, 01:34
13zbyszek13 napisał/a: | ja nie miałem żadnych problemów zimą |
Winszuję.No to może byc info dla tych co mieli,nie sądzisz?
13zbyszek13 - 02-04-2010, 08:35
karol_alasz napisał/a: | Winszuję.No to może byc info dla tych co mieli,nie sądzisz? |
jeżdżę swoim od początku listopada tankuję w 90% w Orlen ON Verva w 10% BP Ultimate , przejechałem 17000 km i nie miałem najmniejszych problemów zimą
|
|
|