To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Filtr paliwa i kiepska jakości ropa a niskie temperatury...

dab - 30-01-2010, 20:54

kup dowolne auto w benzynie i zimy nie bedziesz sie bal 8)
Pawmitsu - 30-01-2010, 21:00

Dowolne? Nie mialbym szans wyjechac stad, gdzie mieszkam. Musi byc co najmnie suv
dab - 30-01-2010, 21:14

A malo to SUVow w benzynie? Polecam Vitarke, w razie klopotow spokojnie wyjdziesz z opresji, ma reduktorek co to ci w tym nieco pomoze :-) Bardzo sympatyczne auto..gdyby mialo tylko wiekszy bagaznik to pewnie bym nim jezdzil zamiast outka... :roll:
Pawmitsu - 30-01-2010, 23:16

Tak, rozwazam i Vitare, dostrzegam, ze ma reduktor (i to jest naprawde dobry argument) i maly bagaznik, niestety. I powoli sklaniam sie ku benzynie, choc przyjaciel mnie kiedys usilnie namawial na turbodisela, jednak potem sam zmienil zdanie. Troche mnie te opisane wyzej problemy zaskoczyly, no ale nie mam doswiadczenia z ropniakami. Tak ze watek jest ze wszech miar ciekawy. Wlasnie zbliza sie juz chyba 3. fala mrozow, choc moze teraz nie beda tak dotkliwe...
karol_alasz - 29-03-2010, 03:15

Temat zimy juz w zasadzie zamknięty (przynajmniej do następnego sezonu) ale właśnie dopiero co wyczytałem ,że samochody na skandynawię moga byc doposażane w tzw. podgrzewacze paliwa.Nawet niektórzy producenci samochodów tworzą sami taki podzespół-znaczy sie ori ale tylko do "łosiów i reniferów" i chyba tez do konkretnych modeli... Ciekawe czy do Mitsu takie cos wypuścili? Z tego co pamiętam to kolega mitsu00 miał/ma "powiązania" z tamta stroną cywilizowanego świata może mógłby jakos ten temat pociągnąć (zaciągnąć języka w tym nieludzkim dialekcie)? Może by to w końcu przestało spędzać sen z powiek niektórym użytkownikom...
Na alledrogo pełno tego się "wala"... tyle,że do innych marek...

mitsu00 - 29-03-2010, 10:44

karol_alasz napisał/a:
Temat zimy juz w zasadzie zamknięty (przynajmniej do następnego sezonu) ale właśnie dopiero co wyczytałem ,że samochody na skandynawię moga byc doposażane w tzw. podgrzewacze paliwa.Nawet niektórzy producenci samochodów tworzą sami taki podzespół-znaczy sie ori ale tylko do "łosiów i reniferów" i chyba tez do konkretnych modeli... Ciekawe czy do Mitsu takie cos wypuścili? Z tego co pamiętam to kolega mitsu00 miał/ma "powiązania" z tamta stroną cywilizowanego świata może mógłby jakos ten temat pociągnąć (zaciągnąć języka w tym nieludzkim dialekcie)? Może by to w końcu przestało spędzać sen z powiek niektórym użytkownikom...

Zadzwonię, zapytam.... :wink: 5 zeta bedzie się należało :twisted:

didku - 29-03-2010, 13:44

U mnie pomoglo webasto i Goldzik do tankowania. ZERO problemow
13zbyszek13 - 01-04-2010, 10:05

karol_alasz napisał/a:

a do czego Ci ten skandynawski patent ?

dab - 01-04-2010, 11:24

13zbyszek13 napisał/a:

moze ma przecieki a gory, ze przyszla zima bedzie jeszcze bardziej mrozna :D

karol_alasz - 01-04-2010, 11:28

13zbyszek13 napisał/a:

A tytuł zdążyłeś przeczytać czy leciałeś po wszystkich tematach po kolei, tak tylko żeby post zaliczyć... :|

13zbyszek13 - 01-04-2010, 11:30

ja nie miałem żadnych problemów zimą
więc pytam po co Ci ten patent skandynawski

didku - 01-04-2010, 19:44

Zdaje sie ze problem dotyczy 2,2 Common Rail. Z tdi oktawki nie mialem tez problemow :oops:
13zbyszek13 - 01-04-2010, 21:04

karol_alasz napisał/a:
A tytuł zdążyłeś przeczytać czy leciałeś po wszystkich tematach po kolei, tak tylko żeby post zaliczyć...

a ty tak robisz i po co ?

karol_alasz - 02-04-2010, 01:34

13zbyszek13 napisał/a:
ja nie miałem żadnych problemów zimą

Winszuję.No to może byc info dla tych co mieli,nie sądzisz? :idea:

13zbyszek13 - 02-04-2010, 08:35

karol_alasz napisał/a:
Winszuję.No to może byc info dla tych co mieli,nie sądzisz?

jeżdżę swoim od początku listopada tankuję w 90% w Orlen ON Verva w 10% BP Ultimate , przejechałem 17000 km i nie miałem najmniejszych problemów zimą