MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Boguchwałę/Rzeszów zgłosiłem dzisiaj na policję
gulgulq - 20-01-2012, 11:11
Cytat: | i ślady helu, materiałów wybuchowych i oddziaływanie wielkiego magnesu (madnesu).... |
czemu miała służyć ta kpina ???
Jackie - 20-01-2012, 13:22
gulgulq napisał/a: | czemu miała służyć ta kpina ??? |
Nie żartuj - koszt takiej ekspertyzy przekracza komplet drzwi do Outlandera. Pomiędzy teoretyczną możliwością a jej faktycznym wykonaniem jest przepaść, którą tylko szaleniec chciałby pokonywać.
Pozdrawiam
maniax86 - 20-01-2012, 13:37
gratisy które dostałem od mitsu były w moim przypadku normalnie ujęte na fakturze, tyle że nie płaciłem tych faktur
rezon - 20-01-2012, 15:18
maniax86 napisał/a: | gratisy które dostałem od mitsu były w moim przypadku normalnie ujęte na fakturze, tyle że nie płaciłem tych faktur | to "prawie" tak samo jak u mnie - tylko gratisu, o który nie prosiłem o wartości kilkunastu zł - nie mam na fakturze, a mam zamontowany w samochodzie, a tego co mam na fakturze i zapłacone o wartości ponad 200zł - nie mam zamontowane.
jaceksu79 - 20-01-2012, 19:32
Jackie napisał/a: | Nie żartuj - koszt takiej ekspertyzy przekracza komplet drzwi do Outlandera.Pomiędzy teoretyczną możliwością a jej faktycznym wykonaniem jest przepaść, którą tylko szaleniec chciałby pokonywać. |
20 minut roboty ....
chyba, że mapping na utleniony lakier - wtedy trwa dłużej...
Technika Jacku idzie ostro do przodu i takie "cuś" ma każdy bardziej szanujący się zakład doświadczalny...
No ale kto co woli.
Tomku, możliwości teraz są i tylko to miałem na myśli.....
[ Dodano: 20-01-2012, 19:48 ]
rezon, jak już będę miał papiery to jakoś będę mógł wykonywać takie rzeczy ale to jeszcze może potrwać, zdążysz sprzedać auto
kwestia ceny nie jest znana ale nie jest to majątek...
rezon - 20-01-2012, 20:55
jaceksu79 napisał/a: | mapping na utleniony lakier - wtedy trwa dłużej... | kto robi takie rzeczy?
gulgulq - 20-01-2012, 21:30
Jackie napisał/a: | Nie żartuj - koszt takiej ekspertyzy przekracza komplet drzwi do Outlandera. Pomiędzy teoretyczną możliwością a jej faktycznym wykonaniem jest przepaść, którą tylko szaleniec chciałby pokonywać.
Pozdrawiam |
to nie chodzi o koszty
między wierszami to brzmi jak robienie z rezona świra bo szuka nie wiadomo czego...
zwłaszcza że komentarz nic nie wniósł do dyskusji
tomekrvf - 20-01-2012, 23:01
rezon napisał/a: | a tego co mam na fakturze i zapłacone o wartości ponad 200zł - nie mam zamontowane. |
Z tego co zrozumiałem to zapłaciłeś tylko za hak a nie wiązkę.
W Intercars jest czasami wpisane obok jakiejś pozycji xxxx(stosować z yyy) i to nie znaczy że za płacę za yyy ale że trzeba/powinno połączyć produkt xxx z yyy. Taka wskazówka dla sprzedającego/kupującego. I żadnego spisku w tym nie widzę.
Juiceman - 20-01-2012, 23:24
tomekrvf ale rezon napisał jasno:
Cytat: | W międzyczasie kompletuję papiery - na fakturze za montaż haka mam wyfakturowaną profi wiązkę, a kable były lutowane do przewodów lamp? jestem na tej zamianie 150zł do tyłu i nawet nikt nie poinformował mnie o tym tylko skasował pieniądz |
rezon - 21-01-2012, 17:53
tomekrvf napisał/a: | W Intercars jest czasami wpisane obok jakiejś pozycji xxxx(stosować z yyy) i to nie znaczy że za płacę za yyy ale że trzeba/powinno połączyć produkt xxx z yyy. Taka wskazówka dla sprzedającego/kupującego. I żadnego spisku w tym nie widzę. | Jeżeli na fakturze mam napisane Hak CW8W i w drugiej linijce Wiązka 729431 - to wszystko w pozycji nazwa towaru, to wg wszelkich reguł oznacza że ma być dostarczony hak i wiązka. Faktura to nie notatnik tylko dokument finansowy, a zwłaszcza pozycje Nazwa towaru, ilość, cena, wartość. Tym bardziej, że na tej samej fakturze mam w innej pozycji wpisany montaż haka i w drugiej linijce przegląd 40kkm. Co to znaczy - że przegląd czy montaż haka był opcjonalny? A może jak MMC dostarcza samochód do dealera to jeszcze dopisuje na fakturze w pozycji nazwa towaru oprócz samochodu - chlapacze, dywaniki, hak, nakładka na zderzak, itd.. - bo przecież pasują do tego samochodu. tomekrvf - nawet dealer mówił o pomyłce na fakturze, a Ty po prostu powtarzasz jego wcześniejsze tłumaczenie, że oni sobie notowali na fakturze jaka wiązka pasuje do haka. Jeżeli tak robi Intercars to nie znaczy, że robi to poprawnie - zwłaszcza, że zamawiałem (niestety ustnie) wiązkę dedykowaną, bo jak powiedział Roman L. z uwagi na lampy LED w Outlanderze nie można montować byle czego. Okazuje się, że można - o ile robi to ASO. Odbierając samochód i fakturę sprawdziłem tylko czy numer zafakturowanej wiązki zgadza się z tym z katalogu - bo kto ufający w uczciwość ASO Mitsubishi będzie sprawdzał pod tapicerką, że zamontowano badziewie, skoro faktura opiewa na wiązkę profi?
tomekrvf - 23-01-2012, 20:11
rezon, a możesz wstawić skan tej faktury?
rezon - 25-01-2012, 10:38
tomekrvf napisał/a: | a możesz wstawić skan tej faktury | A mogę
Proszę zwrócić uwagę na pozycje 3 i 5.
Jak są wątpliwości jak je czytać, to proszę dodać do tego zapewnienia dealera przed montażem o konieczności stosowania profesjonalnych i dedykowanych wiązek elektrycznych z uwagi na zastosowane światła LED i możliwość uszkodzenia w przypadku zastosowania prostej wiązki, zweryfikować to z katalogiem Thule/Brink gdzie są wpisane dwa numery wiązek - 729431 wiązka 7pin oraz inny dla wiązki 13pin. Wg mnie faktura to nie notatnik
gzesiolek - 25-01-2012, 16:54
rezon, u laika jestes przegrany... nie jest na oddzielnej pozycji, ale na pozycji z hakiem... wiec tylko domniemanie ze jest to zestaw hak + wiazka i ze cyferki to jej nr katalogowy... wazniejszy jest nr katalogowy na pozycji, trzeba by udowodnić, że pod nim dany sprzedawca oferuje zestaw hak+wiązka...
Poza tym od poczatku w tym watku twierdziles ze masz wyfakturowana ta wiazke i ze jestes do tylu na ok 150-180zl... ja sie pytam jak wywnioskowales to z tej faktury?
Trzecie pytanie, kupowales auto na firme czy osobe prywatna...? bo sie doszukac nie moge...
Bo jak na osobe prywatna, to wg mnie zawaliles ze zaczales od Policji, miast od UOKiKu i RPO... bo dla Policji to jest pikuś który zatruwa im zycie, a dla UOKiKu coś co jest dla nich podstawową działalnością...
Tak, czy siak powodzenia... Wytoczyłeś bardzo ciężkie działa jak na posiadane argumenty...
rezon - 25-01-2012, 20:23
1. To co jest z lewej strony to jest numer pozycji w komputerze dealera dowolnie zapisywany przez niego. 2. Faktura była na firmę.
Tomek - 25-01-2012, 22:20
gzesiolek napisał/a: | rezon, u laika jestes przegrany... nie jest na oddzielnej pozycji, ale na pozycji z hakiem... wiec tylko domniemanie ze jest to zestaw hak + wiazka i ze cyferki to jej nr katalogowy... wazniejszy jest nr katalogowy na pozycji, trzeba by udowodnić, że pod nim dany sprzedawca oferuje zestaw hak+wiązka...
Poza tym od poczatku w tym watku twierdziles ze masz wyfakturowana ta wiazke i ze jestes do tylu na ok 150-180zl... ja sie pytam jak wywnioskowales to z tej faktury?
Trzecie pytanie, kupowales auto na firme czy osobe prywatna...? bo sie doszukac nie moge...
Bo jak na osobe prywatna, to wg mnie zawaliles ze zaczales od Policji, miast od UOKiKu i RPO... bo dla Policji to jest pikuś który zatruwa im zycie, a dla UOKiKu coś co jest dla nich podstawową działalnością...
Tak, czy siak powodzenia... Wytoczyłeś bardzo ciężkie działa jak na posiadane argumenty... |
zgadzam się
od początku twierdziłeś, że masz wiązkę na osobnej pozycji na fakturze, gdzie widać ile za nią zapłaciłeś/dopłaciłeś
przynajmniej tak to wynikało z twoich opisów
|
|
|