Nasze Miśki - Jeden z ostatnich diesli na forum i towarzysząca mu colcinka
Andrew - 01-06-2010, 15:10
Owczar napisał/a: | Odgrzyb dobrze parownik | powiedz które to i jak to zrobić ?
A gal chodzi narazie ok. Do wymiany teraz idzie podstawa filtra oleju, olej,olej w skrzyni biegów, sprawdzimy naciąg paska rozrządu i dokręcenie wałka rozrządu. Później rdza nadkoli i w środku bagażnika, bo jeszcze nie zrobiona Coś zaczyna stukać z przodu w zawieszeniu, słychać jak się jedzie powoli jedynką-dwójką na dołkach... Trzeba zrobić niebawem.
Poza tym oleju nie dolewam wcale, płyn ok. Silnik lekko poci się spod głowicy-nic poważnego narazie. Zrobiłem ponad 10 tys. km, ciągam przyczepkę jak narazie zadowolony jestem.
Owczar - 01-06-2010, 15:21
Kup spray do odgrzybiania i po wykręceniu filtra przeciwpyłkowego, porządnie popryskaj parownik który jest po prawej stronie od filtra. W drugą stronę też pryśnij. Nie żałuj tego. Na parowniku muszą być grzyby. Jak wyłączasz klimę to robi się tam ciepło i śmierdzą.
Andrew - 01-06-2010, 15:22
Owczar napisał/a: | Kup spray do odgrzybiania i po wykręceniu filtra przeciwpyłkowego, porządnie popryskaj parownik który jest po prawej stronie od filtra. W drugą stronę też pryśnij. Nie żałuj tego. Na parowniku muszą być grzyby. Jak wyłączasz klimę to robi się tam ciepło i śmierdzą. | Myślisz, że pomoże? Miałem podjechać do lepszego serwisu i odgrzybić...
Owczar - 01-06-2010, 15:25
Jak to nie pomoże to zajedź do lepszego serwisu. Niestety w wielu serwisach właśnie tak odgrzybiają. Ewentualnie podjedź gdzieś na ozonowanie wnętrza.
robertdg - 01-06-2010, 15:42
Owczar napisał/a: | Nie żałuj tego. | Jak nie bedziesz załował to pozniej 3 dni bedziesz wietrzyl auto, aby w nim nie zdechnac, zemdlec, etc
Owczar - 01-06-2010, 16:24
robertdg, jeśli od razu przewietrzy auto to nie będzie tego co opisałeś
robertdg - 01-06-2010, 16:42
Czy ja wiem, nigdy nie zuzylem calego preparatu do odgrzybiania klimy, czy by to byl preparat w sprayu, czy srodek do ozonowania (pojemniczek srodka do ozonowania auta wystarcza na 2 auta - zwietrzaly srodek nie nadaje sie do niczego), zawsze przeprowadzalem obsluge wedle zalecenia producenta i efekt byl pozytywny, moj nadgorliwy kolega zuzyl ponad polowe preparatu na Toyote Avensis, to pozniej wietrzyl auto przez 2 dni, dopiero na drugi dzien bylo czuc ze zelzalo. Co za duzo to nie zdrowo
idas - 01-06-2010, 17:22
Najlepszego Andrzeju:] Witaj wśród 26 latków:]
Andrew - 01-06-2010, 18:29
Owczar jeszcze raz dzięki za instrukcję zakupię ten środek do odgrzybiania klimy i zrobię zgodnie z tą instrukcją jak nie pomoże to wtedy do serwisu... idas napisał/a: | Najlepszego Andrzeju:] Witaj wśród 26 latków:] | Czas leci nieubłaganie Do 18 lat się wlekło, a później to już jak z bata strzelił
robertdg - 01-06-2010, 22:42
A ja myslalem ze to byly 18-te urodziny
Andrew - 01-06-2010, 23:28
Cytat: | A ja myslalem ze to byly 18-te urodziny | Były 8 lat temu Robert niestety
Andrew - 02-06-2010, 17:07
Galant z zestawem
robertdg - 02-06-2010, 17:12
A gdzie na przyczepce naklejka MM
Andrew - 02-06-2010, 17:13
robertdg z tyłu jest coltmanii
mlun - 03-06-2010, 13:43
Wiecie co wam powiem? Takie odgrzybianie na własną rękę to jest dobre na krótką chwilę. Najlepiej jest pojechać tam gdzie mają maszynę do ozonowania albo takie cudo, do którego się wlewa płyn i robi mgiełkę(to jest ponoć jeszcze lepsze od ozonowania, nawet po jakimś czasie jakikolwiek zapach nie będzie się "czepiał" tapicerki). Tylko z tym płynem to drogie jest ale ozonowanie w granicach 50-150zł.
|
|
|