Nasze Miśki - Przygody z Galantem i Galantem 2.0 V6 MIVEC
k@rol - 23-11-2011, 19:33
areksz121 napisał/a: | czarny połysk i polerowany rant |
jak dla mnie najlepsza opcja
areksz121 - 23-11-2011, 20:34
W takim razie, jeśli już malowanie, to najlepiej byłoby rzucić pewnie komplet do piaskowania... choć od wewnątrz są czarne, wystarczyłoby zmatować i pomalować, a front...hmm spróbuję ręcznie w wolnej chwili jak to będzie szło
jacek11 - 23-11-2011, 21:54
Może to i oklepane,ale jak dla mnie,to białe będą git
Felga wizualnie zrobi się większa.
areksz121 - 24-11-2011, 20:17
Proszę, niech ktoś spróbuje obrobić to na Photoshopie, bo jakoś ostatnio mi wyobraźnia szwankuje Nie mam pojęcia co lepsze, bo białe, jak i czarne z rantem są zajefajne.... chyba, że zrobię dwie takie, i dwie takie, a potem będzie Gal o dwóch twarzach w zależności z którego boku będzie się patrzeć
areksz121 - 28-11-2011, 03:39
Ja to jestem z Galem pojechany
Pół godziny temu do mieszkania wszedłem, nie mogę ochłonąć
W sobotę wieczorem wyjechaliśmy z sąsiadem z Dordrechtu, po 9 rano w niedzielę byliśmy już w mieście Łódź ( pozdro dla EA z okolicy ulicy Mochnackiego ) Szybka rozmowa, oglądanie, jazda i umowa A kupiliśmy to "coś", co obok Gala zaparkowało na poniższych foto Fotki pstryknąłem na parkingu przy A2 w drodze powrotnej
Ma-sa-kra Przed wyjazdem w sobotę Gal dostał zimowe obuwie,wsadziłem do nieszczęsnego zacisku jeszcze raz nowe gumki i tłoczek z zapasowego zacisku... no i wymieniłem pióra wycieraczek...heh... jak zawsze git 2500km Gal objechał bez kiwnięcia lusterkiem...ehh aż nie chciało mi się z niego wysiadać... w stronę PL przez Niemcy na tempomacie leciał bez przerwy 160, jedynie zimówki i uszczelki szumiały A na święta kolejna dawka trasy, tym razem Rzeszów
Jak się obudzę, to sprawdzę olej i będę mógł ocenić mniej/więcej ile wziął na około 11,5kkm... Od razu wymiana Zostanę pewnie jeszcze raz przy Mobilu, bo się spisał. Serducho pracuje jak marzenie, na LPG nie pyta czy boli na 5 biegu
Denerwujący motyw się ujawnił, któraś rolka napinająca wieloklin od osprzętu świszczy delikatnie...
A poza tym to chyba miłość, jak wysiadłem pod blokiem to pocałowałem go w trzy diamenty
PS. Nie wie ktoś przypadkiem, czy nie dałoby rady jakiej skrzyni 6-cio stopniowej dopasować?
areksz121 - 29-11-2011, 19:47
Zobaczyłem na półce i kupiłem
Gal przejechał 11tys, w tym 50-60% autostrada i zjadł około 0,6l oleju
Jutro płukanko i wymiana, być może uda się też wyczyścić przepustnicę A "psikacze" są do felg, muszę je jedynie wyczyścić do końca i na czasie nie zależy, więc powoli i dokładnie
k@rol - 29-11-2011, 20:11
areksz121, a syntetyczny nie wiesz ile za taki olej krzyczą? tak myślę że przy następnej wymianie poszukam czegoś innego bo castrol mnie już jakoś nie przekonuje...słyszałem że valvoline dobrze się sprawuje
m6riano - 29-11-2011, 21:25
k@rol napisał/a: | a syntetyczny nie wiesz ile za taki olej krzyczą? |
http://allegro.pl/wroclaw...1919943517.html
k@rol - 29-11-2011, 21:31
dobra cena jeszcze u siebie muszę gdzieś w sklepie wyczaić taki wynalazek bo jeszcze się nie spotkałem na półkach sklepowych a jakoś wystrzegam się allegro...dziękim6riano,
areksz121 - 30-11-2011, 06:40
Ja mam 10W40 bańkę 5L... A płaciłem w Euro w cenie 35,- co przy obecnym kursie ~4,50/1 daje 157,5 bez wysyłki, bo odbiór był osobisty A że często wymieniam olej, więc koło marca spróbujemy zejść na 5W40 Jak sąsiad wstanie, to jadę ogarnąć koledze wieśwagena, a potem czas dla Gala
areksz121 - 05-12-2011, 19:20
Oliwka wymieniona, poprzedzona płukanką przy przebiegu 376 680km Zobaczymy później jak Galowi pasuje Valvoline... heh zacisk prawy nadal suchy hamulce działają bez zarzutu, nie wiem czemu wczoraj zaczęło mi bić lewe przednie koło powyżej 90km/h ... na wyważarce pokazało niedobór po 15g z obu stron... zrobione
A tak poza tym....
Na razie jedną zrobiłem, co by mieć rozeznanie, jak to będzie wyglądać.... chyba zacnie, nieprawdaż Jak na "home made" jestem zadowolony, ranty przeszlifowane tak, aby zostało jak najmniej śladów po obtarciach...małe punkty są, ale na całości prawie nie widać
k@rol - 05-12-2011, 19:27
wyglądają zaje... malowałeś spreyami czy z pistoletu, nie no świetnie to wygląda, ja mam podobny plan szkoda że moje mają tylko 15 cali
BeNeK - 05-12-2011, 19:37
Fajne buciki jaki rozmiar ? 17'' ?
osobiście to twój galant bardzo mi się podoba na oem kołach , ale to tylko moje zdanie ;p
m6riano - 05-12-2011, 19:46
Nie no felunek kozak wyszedł...;-)
ps. U mnie już prawie 369tkm więc "siedze ci na plecach"..;-)
areksz121 - 05-12-2011, 19:56
Malowane było spray'em...podkład do alu i potem czarny wysoki połysk... Wiem, że pistoletem inaczej, ale w tej opcji też tragedii nie ma i na razie po 3 dniach nic nie schodzi Zobaczymy jak na samochodzie będzie na wiosnę Aha, felunek 16", co wg mnie jest optimum pomiędzy komfortem a wyglądem
A co do oryginalnych felg, też nie mam nic przeciwko nim, na wiosnę pójdą też do odświeżenia
Jeszcze do pełni szczęścia trzeba tylną szybkę przyciemnić, bo podgrzewanie już w pełni działa no i pomalować tylne zaciski
|
|
|