To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Przygody z Galantem i Galantem 2.0 V6 MIVEC

k@rol - 23-11-2011, 19:33

areksz121 napisał/a:
czarny połysk i polerowany rant

jak dla mnie najlepsza opcja :)

areksz121 - 23-11-2011, 20:34

W takim razie, jeśli już malowanie, to najlepiej byłoby rzucić pewnie komplet do piaskowania... choć od wewnątrz są czarne, wystarczyłoby zmatować i pomalować, a front...hmm spróbuję ręcznie w wolnej chwili jak to będzie szło :wink:
jacek11 - 23-11-2011, 21:54

Może to i oklepane,ale jak dla mnie,to białe będą git 8)
Felga wizualnie zrobi się większa. 8)

areksz121 - 24-11-2011, 20:17

Proszę, niech ktoś spróbuje obrobić to na Photoshopie, bo jakoś ostatnio mi wyobraźnia szwankuje :wink: Nie mam pojęcia co lepsze, bo białe, jak i czarne z rantem są zajefajne.... chyba, że zrobię dwie takie, i dwie takie, a potem będzie Gal o dwóch twarzach w zależności z którego boku będzie się patrzeć :mrgreen:
areksz121 - 28-11-2011, 03:39

Ja to jestem z Galem pojechany :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pół godziny temu do mieszkania wszedłem, nie mogę ochłonąć :P

W sobotę wieczorem wyjechaliśmy z sąsiadem z Dordrechtu, po 9 rano w niedzielę byliśmy już w mieście Łódź ( pozdro dla EA z okolicy ulicy Mochnackiego :P ) Szybka rozmowa, oglądanie, jazda i umowa :mrgreen: :mrgreen: A kupiliśmy to "coś", co obok Gala zaparkowało na poniższych foto :P Fotki pstryknąłem na parkingu przy A2 w drodze powrotnej :wink:

:mrgreen: Ma-sa-kra :mrgreen: Przed wyjazdem w sobotę Gal dostał zimowe obuwie,wsadziłem do nieszczęsnego zacisku jeszcze raz nowe gumki i tłoczek z zapasowego zacisku... no i wymieniłem pióra wycieraczek...heh... jak zawsze git :wink: 2500km Gal objechał bez kiwnięcia lusterkiem...ehh aż nie chciało mi się z niego wysiadać... w stronę PL przez Niemcy na tempomacie leciał bez przerwy 160, jedynie zimówki i uszczelki szumiały :twisted: A na święta kolejna dawka trasy, tym razem Rzeszów :P

Jak się obudzę, to sprawdzę olej i będę mógł ocenić mniej/więcej ile wziął na około 11,5kkm... Od razu wymiana :P Zostanę pewnie jeszcze raz przy Mobilu, bo się spisał. Serducho pracuje jak marzenie, na LPG nie pyta czy boli na 5 biegu :P
Denerwujący motyw się ujawnił, któraś rolka napinająca wieloklin od osprzętu świszczy delikatnie...

A poza tym to chyba miłość, jak wysiadłem pod blokiem to pocałowałem go w trzy diamenty :mrgreen:

PS. Nie wie ktoś przypadkiem, czy nie dałoby rady jakiej skrzyni 6-cio stopniowej dopasować? :D

areksz121 - 29-11-2011, 19:47

Zobaczyłem na półce i kupiłem :D

Gal przejechał 11tys, w tym 50-60% autostrada i zjadł około 0,6l oleju :wink:
Jutro płukanko i wymiana, być może uda się też wyczyścić przepustnicę :) A "psikacze" są do felg, muszę je jedynie wyczyścić do końca i na czasie nie zależy, więc powoli i dokładnie :wink:

k@rol - 29-11-2011, 20:11

areksz121, a syntetyczny nie wiesz ile za taki olej krzyczą? tak myślę że przy następnej wymianie poszukam czegoś innego bo castrol mnie już jakoś nie przekonuje...słyszałem że valvoline dobrze się sprawuje
m6riano - 29-11-2011, 21:25

k@rol napisał/a:
a syntetyczny nie wiesz ile za taki olej krzyczą?

http://allegro.pl/wroclaw...1919943517.html

k@rol - 29-11-2011, 21:31

dobra cena jeszcze u siebie muszę gdzieś w sklepie wyczaić taki wynalazek bo jeszcze się nie spotkałem na półkach sklepowych a jakoś wystrzegam się allegro...dziękim6riano,
areksz121 - 30-11-2011, 06:40

Ja mam 10W40 bańkę 5L... :roll: A płaciłem w Euro w cenie 35,- co przy obecnym kursie ~4,50/1 daje 157,5 bez wysyłki, bo odbiór był osobisty :D A że często wymieniam olej, więc koło marca spróbujemy zejść na 5W40 :wink: Jak sąsiad wstanie, to jadę ogarnąć koledze wieśwagena, a potem czas dla Gala 8)
areksz121 - 05-12-2011, 19:20

Oliwka wymieniona, poprzedzona płukanką przy przebiegu 376 680km :lol: Zobaczymy później jak Galowi pasuje Valvoline... heh zacisk prawy nadal suchy hamulce działają bez zarzutu, nie wiem czemu wczoraj zaczęło mi bić lewe przednie koło powyżej 90km/h ... na wyważarce pokazało niedobór po 15g z obu stron... zrobione :wink:

A tak poza tym....

:mrgreen: :mrgreen: Na razie jedną zrobiłem, co by mieć rozeznanie, jak to będzie wyglądać.... chyba zacnie, nieprawdaż :mrgreen: :?: Jak na "home made" jestem zadowolony, ranty przeszlifowane tak, aby zostało jak najmniej śladów po obtarciach...małe punkty są, ale na całości prawie nie widać :P

k@rol - 05-12-2011, 19:27

wyglądają zaje... malowałeś spreyami czy z pistoletu, nie no świetnie to wygląda, ja mam podobny plan szkoda że moje mają tylko 15 cali :|
BeNeK - 05-12-2011, 19:37

Fajne buciki :D jaki rozmiar ? 17'' ?
osobiście to twój galant bardzo mi się podoba na oem kołach , ale to tylko moje zdanie ;p

m6riano - 05-12-2011, 19:46

Nie no felunek kozak wyszedł...;-)
ps. U mnie już prawie 369tkm więc "siedze ci na plecach"..;-)

areksz121 - 05-12-2011, 19:56

Malowane było spray'em...podkład do alu i potem czarny wysoki połysk... Wiem, że pistoletem inaczej, ale w tej opcji też tragedii nie ma i na razie po 3 dniach nic nie schodzi :D Zobaczymy jak na samochodzie będzie na wiosnę :P Aha, felunek 16", co wg mnie jest optimum pomiędzy komfortem a wyglądem :wink:

A co do oryginalnych felg, też nie mam nic przeciwko nim, na wiosnę pójdą też do odświeżenia :wink:

Jeszcze do pełni szczęścia trzeba tylną szybkę przyciemnić, bo podgrzewanie już w pełni działa no i pomalować tylne zaciski :)