To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA

.swat. - 10-09-2015, 17:54

eska napisał/a:

Kamera cofania to wersja wczepiana zamiast podświetlania tablicy rejestracyjnej. Sama też posiada diodę więc funkcjonalność oświetlenia tablicy jest zachowana.
Jak oceniasz jakość obrazu tej kamerki? Pytam, bo mam oryginalną Clarion CC4001U i generalnie obraz średniej jakości, a kosztowała 800zł. [-X

http://www.clarion.com/pl...001U/index.html

eska - 15-09-2015, 08:57

Wydaje mi się, że kamerka daje radę. Dosyć szeroka, w nocy wystarcza oświetlenie lampy cofania plus tablicy rejestracyjnej. Jedynie w czasie deszczu czasami jakaś kropelka utrudnia patrzenie.

robert słowinsk - 18-09-2015, 10:19
Temat postu: radio
lancer 2008 orginalne radio ze zmieniarką w sobie zmieniam na dwu dinowe z 7calowym ekranem wszystko chodzi cd radio ale niema głosu .prawdopodobnie nowe radio nie widzi zmieniarki i ne puszcza inpulsu idlatego nie ma głosu są dwie kostki gdzie szukać
kristach - 20-10-2015, 14:13
Temat postu: Nawigacja Android
Witam wszystkich,

Zastanawiam się nad zakupem nawigacji Android do mojego Lancera.
Czy jest ktoś, kto miał już z trym doświadczenie. Obawiam się komplikacji przy montażu.
Czy warto coś takiego zakupić?

Link do aukcji: http://allegro.pl/mitsubi...5738272618.html

Pozdrawiam

Koster - 29-10-2015, 20:08
Temat postu: Zmiana radia 2din Rockford fosgate na radio 1din -kostka iso
Witam.

Mam następujący problem.

Zakupiłem na tej aukcji złącze iso :
klik do aukcji

Mam następujący problem, radio działa lecz brak dźwięku... ktokolwiek wie jak to rozwiązać?

Zdjęcia instalacji w samochodzie, troszkę słabej jakości. Posiadam trzy kostki, dwie były wpięte do ori radia, jedna nieużywana przyklejona do instalacji.

Arczi89 - 29-10-2015, 20:48

Ty masz system rockford?
Jeżeli tak to wzmacniacz ci nie zagra bez ori radia.
Wzmacniacz masz pod fotelem jak cos

Koster - 29-10-2015, 20:55

Tak, mam zestaw Rockford'a.

Nie ma możliwości by zagrało to na radiu 1 din? To jak ludzie to przerabiają że im gra?

Teraz doszedł kolejny problem, ori radio po wyciągnięciu nie chce czytać płyt cd, Error 03...

mjsystem - 30-10-2015, 12:48

Koster napisał/a:
To jak ludzie to przerabiają że im gra?
A kto tak przerabiał? :shock:
Arczi89 - 30-10-2015, 14:41

Radio oryginalne komunikuje się po CAN ze wzmacniaczem.
Przerabiają ale bez rockforda. Jak radio nie powie to wzmacniacz nie zagra. Z drugiej strony radio jak wykryje rockford przelacza wejście na liniowe.

Koster - 30-10-2015, 15:52

Dobra Panowie, czyli nie idzie podłączyć radia 1din do zestawu ori instalacji Rockford, ale pewnie da się jakoś przerobić instalację by wzmacniacz uruchamiał się po podaniu napięcia?
Jakieś porady, sugestie?

Projekt tablet i cały czas pod górkę...mam jeszcze dwa pytanka przy okazji, jaki kabel aux do ori gniazda by nie było zakłóceń, oraz jeśli bym np. zostawił oryginalne radio (bez panela), podpiął przez Aux tablet, da radę te wejście jakoś uaktywnić?

P.S co do aukcji, żądać zwrotu pieniędzy? Bo chyba jak by nie było, jest to wprowadzenie kupującego w błąd.

marcink - 30-10-2015, 19:02

Podłączę się do tematu współpracy Rockforda z radiem - mam seryjne radio 2din (ale nie to z MMCS i navi tylko takie: http://i.imgur.com/xhhEJWCl.jpg). Zastanawiam się czy isteniej możliwość instalacji systemu Rockforda w moim lancerze?
henryko - 19-12-2015, 18:24

Przyznam się szczerze, że od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem Parrota Smart tablet. Nie chcę zmieniać swojego radia na stację multimedialną, ponieważ uważam że jest to bezcelowe gdyż należało by wyciszyć cały samochód.Wiemy jak kiepsko wyciszone są fabrycznie Lancerki. A poprawiając tą wadę trzeba wyłożyć sporo kasy. Natomiast to urządzenie Parrota jest stosunkowo tanie(można kupić poniżej 1000zł) a przy tym mamy doskonałe urządzenie do wszystkiego( doskonałe parowanie telefonów, poprawa fabrycznego brzmienia radia,apki androida, nawigacja itd.). Najważniejsze że w ostatnim upgrade doszła możliwość podłączenia kamery cofania - co stawia ją na równi z dużym Parrot Smart. Chciałbym się zwrócić do kolegów którzy już maja zainstalowane takie urządzenie a szczególnie do kolegi Tokyo co sądzi o takim rozwiązaniu. Wiem że dokupując specjalny moduł aktywujemy sterowanie z kierownicy.
Piotrek820 - 31-12-2015, 09:23
Temat postu: blaupunkt new york 845
Witam Wszystkich,

Zdecydowałem się na montaż stacji multimedialnej. W chwili obecnej mam org. radio z wersji Invite. W ASO polecili mi zamontowanie takiego sprzętu blaupunkt new york 845.
Czy ktoś ma zamontowany taki sprzęt u siebie lub jest wstanie polecić coś lepszego w podobnej cenie?

brylekVFR - 04-01-2016, 13:58

Znalazłem taką stacje:
http://allegro.pl/radio-n...5875105896.html
Nada się Lancera z Rockfordem? Jestem laikiem w tym temacie więc wolę zapytać, a ta chyba pochodzi z Outlandera, przynajmniej tak mi się wydaje.

megauchuch - 16-01-2016, 14:21

witam
czy ta nawi bedzie ok? bedzie pasowała? i nie bedzie problemu z montażem? -
http://allegro.pl/radio-n...5863310208.html
montowałbym w firmie która zajmuję sie nawi.
moze polecacie coś innego? bądź lepiej polować na używkę?