Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej
sibkods - 07-07-2010, 15:35
Mitsu00, w tym miejscu wyglądają najlepiej, jakby było montowane w fabryce.
Czy mozna je podłączyć tak by były włączone po uruchomieni silnika, a o zmierzchu automat zapalał mijania i gasił ledki ?
Jesli ma sie tryb skandynawski, to chyba aso by musiało przestawic coś w kompie?
mitsu00 - 07-07-2010, 16:34
| sibkods napisał/a: | Mitsu00, w tym miejscu wyglądają najlepiej, jakby było montowane w fabryce.
Czy mozna je podłączyć tak by były włączone po uruchomieni silnika, a o zmierzchu automat zapalał mijania i gasił ledki ?
Jesli ma sie tryb skandynawski, to chyba aso by musiało przestawic coś w kompie? |
Led-y będą dzialać dokładnie jak sugerujesz jeśli ASO:
1. Wyłączy ci tryb skandynawski
2. Podłączy sygnał z zasilania przetwornicy pod LED-y
3. Ustawisz światła w pozycji Auto
13zbyszek13 - 08-07-2010, 10:37
| mitsu00 napisał/a: | | Gwarantuję ci że jak dotkniesz swojej powiedzmy po dłuższej wycieczce to tez będzie gorąca |
D O B R E
lexus - 08-07-2010, 13:33
trochę ustawili mi te ledy, świecą lepiej, ale trochę wystają
Uploaded with ImageShack.us
Steff - 08-07-2010, 13:37
widzę że kolega z terenu jest
pisałeś kiedys ze zajmujesz sie tv ? czy instalacjami antenowymi też ?
sokri za ot
lexus - 08-07-2010, 18:29
Tak zajmuję sie
karol_alasz - 09-07-2010, 04:20
| mitsu00 napisał/a: | Ostry napisał/a:
Co do nagrzewania sie intercoolera to mysle ,ze jestes w bledzie ,czesto sprawdzam czy cos sie nie nagrzewa i musisz uwierzyc ,ze sa zawsze zimne .
Blok chłodnicy jest cholernie gorący w trakcie jazdy. Wiem bo po zamontowaniu świateł, kabelek od lewego LED-a dotykał niefortunnie górnej części chłodnicy i stopiła się koszulka izolacyjna. Musiałem go poprowadzić inaczej. |
No to może w 2.2 nagrzewa sie jakos inaczej niż w 2.0...
| Ostry napisał/a: | | Co do nagrzewania sie intercoolera to mysle |
Czy chłodnica to intercooler? Wydaje mi sie ,że nie jeden z nas chciałby mieć intercooler w swoim samochodzie ale chłodzenie powietrza doładowującego jest chyba zarezerwowane dla innej kategorii samochodów....
wowo - 09-07-2010, 10:21
karol_alasz, kolego, bez intercoolera, w lecie by to auto wogóle nie jechało (chodzi oczywiście o diesle). Zaglądnij sobie do katalogu:
2,0 litra; 16 zaworów DOHC turbodoładowany z intercoolerem
2,2 litra; 16 zaworów DOHC turbodoładowany z intercoolerem, Common Rail Diesel
PS
Swoją drogą to też znalazłem w aktualnym katalogu OII po liftingu
| Cytat: | niezaWodny Silnik dieSla
Dynamiczny 2-litrowy silnik Diesla z 6 biegową manualną skrzynią biegów, który zapewnia ekonomiczne zużycie paliwa i niezapomniane wrażenia z jazdy.
Teraz Mitsubishi Outlander może dostarczyć jeszcze więcej satysfakcji z jazdy dzięki oryginalnemu zestawowi tuningowemu Mitsubishi RalliTronic, który podniesie elastyczność silnika, zwiększy jego moc o 15% i zapewni lepsze przyspieszenie dzięki zwiększeniu momentu obrotowego. |
Steff - 09-07-2010, 11:22
no przecie tam jest IC
Ostry - 09-07-2010, 12:08
| karol_alasz napisał/a: | Ostry napisał/a:
Co do nagrzewania sie intercoolera to mysle
Czy chłodnica to intercooler? Wydaje mi sie ,że nie jeden z nas chciałby mieć intercooler w swoim samochodzie ale chłodzenie powietrza doładowującego jest chyba zarezerwowane dla innej kategorii samochodów.... |
Uppss! Masz racje ,troszke sie rozpedzilem . Chodzilo o chlodnice od klimatyzacji.
cns80 - 09-07-2010, 12:10
Ostry, a nie chodziło Ci o chłodnicę oleju ???
lexus - 09-07-2010, 15:05
jest jeszcze jeden poważny argument przemawiający za ledami ,podświetlenie radia jest czytelne nawet w okularach przeciw słonecznych.
rezon - 09-07-2010, 17:29
| lexus napisał/a: | | jest jeszcze jeden poważny argument przemawiający za ledami ,podświetlenie radia jest czytelne nawet w okularach przeciw słonecznych. | wystarczy aktywować tryb skandynawski - światła świecą, a podświetlenie radia nie jest przygaszane.
13zbyszek13 - 09-07-2010, 22:40
LEDy są super, MO od razu wyróżnia się na ulicy
sibkods - 10-07-2010, 13:28
| Cytat: | | wystarczy aktywować tryb skandynawski - światła świecą, a podświetlenie radia nie jest przygaszane. |
Fakt, to podświetlenie przycisków radyjka i klimy ściemnia wyświetlacz radyjka.
|
|
|