| 

| Nasze Miśki - Frost's Galant E88A

mkm - 30-11-2010, 18:13

Panowie, bo Frost będzie marudził, że ma temat zaśmiecony...
   Frost - 30-11-2010, 22:32

mkm,
  marudze jak sie robi za duży bałagan 
 BeNeK,  miał być i będzie, ale dawca okazał się stertą śmieci nie wartych grosza

Wszyc, na zime nic nie zmianiam, bo mi Gal potrzebny na śnieg, cały rok czekałem
   Frost - 13-06-2011, 11:03

Co by nie było, że nic przy Galu już nie robie i ukrywam coś w tajemnicy przed innymi userami E88A

oto kilka fotek z prac nad Galem:

http://www.fotosik.pl/u/e88a/album/878648

Galant jest aktualnie rozbierany i szykowany pod generalny remont całej karoserii.

Ponieważ czymś latać muszę, to serce z E88A na stałe zagości w Colcie CA0 - jak go znajde i zakupie co o dziwo nie jest rzeczą łatwą
  Silnik będzie wyremontowany z drobnymi ulepszeniami i modyfikacjami, tak aby ustrzelić 200KM lub troszke wiecej w Colcie i będzie si - szczególnie że Colt bedzie gołą blachą hehehe   
 Na wszystko mam duuuuuuuuuużo czasu więc Galant troszke sobie postoi, ale myśle że do końca roku wyjedzie z nowymi podzespołami w nowej odsłonie
   BeNeK - 13-06-2011, 19:02

oho... będzie grubo
       rosomak1983 - 13-06-2011, 23:03

Frost, Twoj gal zasługuje na wszystko jest dal mnie number 1 (jesli chodzi o wszelkie gale w Polsce) i wiem ze zrobisz z nim to co trzeba
   Trzymam kciuki. Z tym coltem tez fajowy projekt.

A jeszcze jedno licze na dokładny opis wszelkich działań przy galu. DOMAGAM SIE
   Wszyc - 14-06-2011, 01:54

Rosomak nie martw się Frost pisze puki co wszystko co robi przy galu
  o prostu ostatnio się trochę obijał zamiast się zająć miśkiem       Frost - 14-06-2011, 08:46

Wszyc, tu trzeba Ci przyznać racje
  pewnie to lenistwo przeszło z Ciebie na mnie   
 rosomak1983, nie martw sie, sam dla siebie robie pełną dokumentacje tego co robie przy galu więc z pewnością się będe dzielił swą wiedzą i niewiedzą z innymi
   swinks_UK - 14-06-2011, 09:15

Widzę, że Krzysiek rozyla jakąś zarazę z tymi projektami, rozbieraniem aut do gołej budy itd. Złapało Marka (Maretzky85) , teraz Frosta, a u mnie za rok coś się rusza...
   rosomak1983 - 14-06-2011, 09:43

| Frost napisał/a: |  	  | rosomak1983, nie martw sie, sam dla siebie robie pełną dokumentacje tego co robie przy galu więc z pewnością się będe dzielił swą wiedzą i niewiedzą z innymi   | 
 heh i bardzo dobrze, mi nawet nie chodzi o wiedze bo akurat gala juz nie planuje miec, ani pewnie takiego silnika (choc kto wie co tam kombinujesz ale pewnie cos widlistego) tylko ciekawie poczytac.
  Lubie takie zajawki a jeszcze w takiej zacnej budzie auto to dodaje temat do ulubionych   
 hehe syndrom Wszyca sie rzeczywiscie rozprzestrzenia ale to bardziej sie ujawnia w tym ze juz dwie odoby na forum swapuja mocna benzyna do diesla
       Frost - 14-06-2011, 10:03

swinks_UK, od niego to można zarazić sie tylko lenistwem
   Wojciech Bogacz - 14-06-2011, 10:56

| Frost napisał/a: |  	  | swinks_UK, od niego to można zarazić sie tylko lenistwem   | 

Ode mnie też zawsze można się taką chorobą zarazić
  Ostatnio nawet mniej fotek robię i mniej piszę - zasadniczo jednak niewiele się ciekawego dzieje heh. 
 Sądzę też, że "Syndrom Wszyca" można uznać za oficjalną nazwę
  Mnie też dopadło, ale na razie trzeba fundusze zebrać hehe. Wszyc - 14-06-2011, 13:33

| Wojciech Bogacz napisał/a: |  	  | "Syndrom Wszyca" | 

Nie no nie wierze
   mkm - 15-06-2011, 23:26

| Frost napisał/a: |  	  | Ponieważ czymś latać muszę, to serce z E88A na stałe zagości w Colcie CA0 - jak go znajde i zakupie co o dziwo nie jest rzeczą łatwą   | 
 Niestety to gatunek zanikający... Szukaj "golasów" w 1.3 - wtedy są większe szanse, że trafi się egzemplarz, który nie był przystankiem - a to przy Twoich planach sprawa najistotniejsza
   Dzwoń też po złomach - sporo całkiem ładnych sztuk zaraz po sprowadzeniu jest rozbierana i cięta
   Frost - 16-06-2011, 23:28

mkm, już kupione "jajko"  Sporo rzeczy z Gala wjedzie do niego, zobaczymy jak to wyjdzie.
 Najbardziej i tak koncentruje sie na Galancie, bo on jest najważniejszy dla mnie, "jajko" jak sie uda to sie uda, ale powinno być przyzwoicie
   Frost - 29-11-2011, 18:22

Mały update po remoncie silnika:

Wyplute 190KM i 211Nm (malo Nm nie wiem czemu)

http://www.youtube.com/watch?v=eXGmEig27XY

|  | 
 |  |