To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Kupno Sigmy

patriotazz - 27-10-2011, 18:22

ja planuje kupno sigmy ale dopiero jak sprzedam moją Cari
wojtas - 27-10-2011, 19:30

To jak będziesz miał coś na oku, daj znać. Wstaw linki na forum, będziemy oceniać. :wink:
angelos - 27-10-2011, 19:34

mierzysz w SOHC czy DOHC ?
patriotazz - 27-10-2011, 20:00

mam na oku jedną jest na otomoto szara z lublina za 6500.
aż tak zabardzo się nieznam na silnikach najlepiej aby się nie psuł za często

[ Dodano: 27-10-2011, 20:09 ]
http://otomoto.pl/mitsubi...-C21184525.html

angelos - 27-10-2011, 20:10

http://otomoto.pl/mitsubi...-C20457371.html pewnie mówisz o tej.
patriotazz - 27-10-2011, 20:12

o tej również
angelos - 27-10-2011, 20:22

samochód z linku powyżej, wygląda ładnie ale jest ubogą wersją, gaz II gen. Za tą cenę to średni interes. Silnik SOHC - 12v 177km. Nie wiadomo w jakim stanie skrzynia. W Polsce ciężko o dobry egzemplarz.
wojtas - 27-10-2011, 20:38

Tak na szybko, skóry przełożone z 24. Przedni zderzak prawdopodobnie od kombi. Na klapie z tyłu brak znaczka mitsubishi.
rupert70 - 27-10-2011, 21:49

patriotazz

Wysłany: Dzisiaj 18:22
ja planuje kupno sigmy ale dopiero jak sprzedam moją Cari

Piotr Z napisał/a:
jak ktoś jest zainteresowany zakupem chętnie ją obejrzę,
http://otomoto.pl/mitsubi...-C20457371.html

Piotr Z jest z Lublina ,ma Sigmę ,może Ci pomóc w oględzinach :idea: .Jakbyś chciał to myślę ,że Ci chętnie pomoże.Wystarczy że poprosisz Sigmowca, nie odmawiamy :mrgreen:

Seichan - 27-10-2011, 22:00

rupert70 napisał/a:
Wystarczy że poprosisz Sigmowca, nie odmawiamy :mrgreen:

Przepraszam z góry za OT ;)
To ja poproszę Ciebie o przyjazd na spot w listopadzie :mrgreen: Strasznie się stęskniłam za sigmową rodziną :roll:

wojtas - 28-10-2011, 07:50

Już na spokojnie, o tej za 6.5k zł. Tylko tyle co widać po zdjęciach, prawy próg wydaje się być wgnieciony. W przednim zderzaku brakuje dolnej listwy. Z tyłu na klapie również brak znaczka mitsu. Tylna blenda w tym roczniku powinna mieć napis na środku: "SIGMA". Brak oryginalnego schowka pod radiem. Żadnego zdjęcia komory silnika, nie wiadomo w jakim stanie są kielichy. Osobiście uważam że, przy zakupie Sigmy trzeba mieć dodatkowe +- 5k zł(nie liczę tutaj płacy mechanika) na wkład, by ciszyć się z jej posiadania. Niestety te auta w tym wieku potrzebują już sporego wkładu finansowego, i tak naprawdę tylko osoby chcące na dłużej związać się z modelem poczynią takie inwestycje, dla reszty będzie to po prostu nieopłacalne. Napiszę więcej, można wywalić kupę kasy a efekt może być niezadowalający. Przez co niektórzy zrażają się do marki i modelu, a tak naprawdę powinni mieć pretensje do samych siebie.
lukasz12 - 28-10-2011, 09:43

I trzeba uważać na mechaników, lepiej przed oddaniem auta na jakąś większą robotę typu silnik skrzynia skonsultować z kimś inny albo na forum, czasem okazuje się że pół silnika do wymiany/remontu...
rupert70 - 28-10-2011, 10:40

Seichan napisał/a:

Przepraszam z góry za OT ;)
To ja poproszę Ciebie o przyjazd na spot w listopadzie :mrgreen: Strasznie się stęskniłam za sigmową rodziną :roll:

Dziękuję ślicznie za pamięć i zaproszenie(jak Nam się miło zrobiło).
Ostatnimi czasy zawsze ,ale to zawsze coś Nam wypadało w niedziele jak są regionalne spoty :( .
Jak tylko troszkę bardziej ogarnę się z Sigmą to daj Boże pojawimy się :rolleyes:

"I trzeba uważać na mechaników, lepiej przed oddaniem auta na jakąś większą robotę typu silnik skrzynia skonsultować z kimś inny albo na forum, czasem okazuje się że pół silnika do wymiany/remontu..."

Łukasz i Wojtek post wcześniej napisali niestety samą prawdę, Nasz model jest już w wieku ,gdzie żadne pieniądze w niego włożone nigdy nie zwrócą się.Albo się Kocha Sigmę albo się jeździ czymś innym :finga: .Ale kasa i serce w Nie włożone procentują niesamowitą frajdą z jazdy + posiadaniem auta TOTALNIE unikatowego 8) :mrgreen: :!:

zbyszek05 - 28-10-2011, 14:06

Prawdopodobnie będę rozstawał się ze swoją sigmą - prawdopodobnie ....
wojtas - 28-10-2011, 14:30

zbyszek05 napisał/a:
Prawdopodobnie będę rozstawał się ze swoją sigmą - prawdopodobnie ....

Taa... "ładniejszej" to już chyba nie dostaniesz, a może kolor Ci się znudził? :finga: