To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Elegance by Deejay

tucci - 23-09-2010, 21:24

Dee, umyles swoj woz dzisiaj :?: :!: :!:
deejay - 23-09-2010, 22:14

wczoraj... :D
tucci - 23-09-2010, 22:36

deejay napisał/a:
wczoraj... :D

:shock: opuszczasz sie :finga:

deejay - 24-09-2010, 22:31

Z racji wolnego czasu , dzisiaj zabrałem za kosmetykę tylnego zderzaka :) a przy okazji zakupiłem nowe filtry do instalacji ( odwadniacz z odolejaczem ) firmy CKD i jestem bardzo zadowolony z zakupu , bo sa efekty , komora lakiernicza wykonana z foli malarskiej :finga:

fotki z tel. :doubt:

polleck - 01-10-2010, 14:05

Czy to klubowy Lancer się tam odbija w tle? :)
deejay - 01-10-2010, 14:50

To Galant E33 Pawła Lechfan :wink:
Lechfan - 01-10-2010, 15:38

LUSTRO nomalnie! :)
a mi dzisiaj odprysnął kawałek lakieru ze zderzaka.. :roll:

polleck - 01-10-2010, 20:46

Bartek, Twoje umiejętności przyprawiają mnie o zawrót głowy :) Szacuneczek :o
deejay - 01-10-2010, 23:47

Dzisiaj Galant mnie zaskoczył :roll: , jadę sobie po "kostce" ok 50 km/h i nagle wrrrrrrrrrr! :twisted: .... mysle sobie , no tak coś z wydechem :wink: więc szybko na podnośnik i diagnoza , na pierwszy rzut oka nic nie widać , wiec odpaliłem i dawaj na górę podnosnikiem i co ? .... łącznik elastyczny długi i to przy samym kołnierzu :? i co tu robić ...? jakos trzeba dojechac do domu "po cichutku" :D , szybka decyzja spawamy i rzezbimy , na jakis czas do czasu wymiany powinno wytrzymać :wink: .
Wszytkiego bym sie spodziewał po tym aucie , ale nie tłumika , tak ładnie i niewinnie wygladał i to wszystko tak nagle sia stało :mrgreen:

Tak to wyglądało

plecionka rozcięta i przygotowana do operacji

dwururka także przygotowana do spawania

po operacji "smarkania"... , jest nawet cichutko ... :)

jak to mówią , szewc bez butów chodzi :D

robertdg - 02-10-2010, 19:30

deejay, takiego rozwinietego tulipana zostawiłes na aucie :?:
deejay - 02-10-2010, 20:28

tak , do czasu jak nie kupię nowego łącznika :wink:
robertdg - 02-10-2010, 20:45

no tak, prowizorki są najtrwalsze ;-)
deejay - 02-10-2010, 22:16

Mały przegląd zawieszenia przed zimą :wink:

Z racji wolniejszej Soboty dzisiaj w pracy , pozwoliłem sobie sprawdzić geometrię w swoim aucie .. i dobrze że sprawdziłem :P :twisted: chociaż nie miałem zastrzeżeń w prowadzeniu sie Galanta jechał jak po sznurku :wink: , a jednak nie było tak kolorowo jakby na to wygladało :)

tak wygladały wyniki pomiarów przed regulacją :roll:

a tak po regulacji przednie zawieszenie , wszystko w tolerancji jest ok :)

gorzej z tyłem jak to bywa w Galu , udało mi się tylko ustawić prawy tył , bo z lewej strony śruba od regulacji ledwie się ruszyła, wiec zalałem dobrym odrdzewiaczem i poczekam do przyszłego tygodnia , może puści , a jak nie to kupię nowy wachacz razem ze śrubą :wink: :?

deejay - 09-10-2010, 20:23

Walka z zawieszeniem tzn. Geomerią zakończona :wink: , ale niestety nie obyło się bez wymiany wachacza :evil: który za żadne skarby i sposoby nie chciał sie odkręcić :!:

wstawiony kpl. razem ze śrubą mimosrodowa , wszystko zostało złożone na smar miedziany , by nie było problemów na przyszłość z odkręceniem :wink:

oto wyniki pomiarów na dzień dzisiejszy :)

a przy okazji założyłem juz zimóweczki , na nowo pomalowane 15-tki :)

KucharZ - 09-10-2010, 21:03

eee... na zdjęciach nie są takie ładne :wink: tutaj dla mnie wyglądają jakby były brudne :P co wiem, że w Twoim przypadku jest niemożliwe.
Na żywo bardzo fajnie się prezentują :)