Nasze Miśki - Elegance by Deejay
tucci - 23-09-2010, 21:24
Dee, umyles swoj woz dzisiaj
deejay - 23-09-2010, 22:14
wczoraj...
tucci - 23-09-2010, 22:36
deejay napisał/a: | wczoraj... |
opuszczasz sie
deejay - 24-09-2010, 22:31
Z racji wolnego czasu , dzisiaj zabrałem za kosmetykę tylnego zderzaka a przy okazji zakupiłem nowe filtry do instalacji ( odwadniacz z odolejaczem ) firmy CKD i jestem bardzo zadowolony z zakupu , bo sa efekty , komora lakiernicza wykonana z foli malarskiej
fotki z tel.
polleck - 01-10-2010, 14:05
Czy to klubowy Lancer się tam odbija w tle?
deejay - 01-10-2010, 14:50
To Galant E33 Pawła Lechfan
Lechfan - 01-10-2010, 15:38
LUSTRO nomalnie!
a mi dzisiaj odprysnął kawałek lakieru ze zderzaka..
polleck - 01-10-2010, 20:46
Bartek, Twoje umiejętności przyprawiają mnie o zawrót głowy Szacuneczek
deejay - 01-10-2010, 23:47
Dzisiaj Galant mnie zaskoczył , jadę sobie po "kostce" ok 50 km/h i nagle wrrrrrrrrrr! .... mysle sobie , no tak coś z wydechem więc szybko na podnośnik i diagnoza , na pierwszy rzut oka nic nie widać , wiec odpaliłem i dawaj na górę podnosnikiem i co ? .... łącznik elastyczny długi i to przy samym kołnierzu i co tu robić ...? jakos trzeba dojechac do domu "po cichutku" , szybka decyzja spawamy i rzezbimy , na jakis czas do czasu wymiany powinno wytrzymać .
Wszytkiego bym sie spodziewał po tym aucie , ale nie tłumika , tak ładnie i niewinnie wygladał i to wszystko tak nagle sia stało
Tak to wyglądało
plecionka rozcięta i przygotowana do operacji
dwururka także przygotowana do spawania
po operacji "smarkania"... , jest nawet cichutko ...
jak to mówią , szewc bez butów chodzi
robertdg - 02-10-2010, 19:30
deejay, takiego rozwinietego tulipana zostawiłes na aucie
deejay - 02-10-2010, 20:28
tak , do czasu jak nie kupię nowego łącznika
robertdg - 02-10-2010, 20:45
no tak, prowizorki są najtrwalsze
deejay - 02-10-2010, 22:16
Mały przegląd zawieszenia przed zimą
Z racji wolniejszej Soboty dzisiaj w pracy , pozwoliłem sobie sprawdzić geometrię w swoim aucie .. i dobrze że sprawdziłem chociaż nie miałem zastrzeżeń w prowadzeniu sie Galanta jechał jak po sznurku , a jednak nie było tak kolorowo jakby na to wygladało
tak wygladały wyniki pomiarów przed regulacją
a tak po regulacji przednie zawieszenie , wszystko w tolerancji jest ok
gorzej z tyłem jak to bywa w Galu , udało mi się tylko ustawić prawy tył , bo z lewej strony śruba od regulacji ledwie się ruszyła, wiec zalałem dobrym odrdzewiaczem i poczekam do przyszłego tygodnia , może puści , a jak nie to kupię nowy wachacz razem ze śrubą
deejay - 09-10-2010, 20:23
Walka z zawieszeniem tzn. Geomerią zakończona , ale niestety nie obyło się bez wymiany wachacza który za żadne skarby i sposoby nie chciał sie odkręcić
wstawiony kpl. razem ze śrubą mimosrodowa , wszystko zostało złożone na smar miedziany , by nie było problemów na przyszłość z odkręceniem
oto wyniki pomiarów na dzień dzisiejszy
a przy okazji założyłem juz zimóweczki , na nowo pomalowane 15-tki

KucharZ - 09-10-2010, 21:03
eee... na zdjęciach nie są takie ładne tutaj dla mnie wyglądają jakby były brudne co wiem, że w Twoim przypadku jest niemożliwe.
Na żywo bardzo fajnie się prezentują
|
|
|