Zloty i Spoty - ZLOT 2011 - ORGANIZATOR i MIEJSCE - POSZUKIWANIA!!!
Anonymous - 04-09-2010, 00:15
Mam super ośrodek, w którym cała społeczność mitsumaniaków się zmieści i jest on ok 22km ode mnie....
Oni sami we własnym zakresie na terenie mają:
Tor Off-Road
Quady
Segwaye
i inne.
http://www.zgnile-bloto.pl/?mode=oferta
Jutro dzwonię do nich.....
[ Dodano: 04-09-2010, 00:22 ]
Ewentualnie:
http://wawrzkowizna.com.p...=baza-noclegowa
vendetta - 04-09-2010, 00:27
Do Zgniłych mamy .... 13km daj znać jakie ustalenia
Anonymous - 04-09-2010, 00:28
Z atrakcji na 100% dmuchany zamek dla dzieci, kule do chodzenia po wodzie, basen z piłkami dla dzieci, paintball - bo z tym tematem zajmuje się mój sąsiad.
Sprawdzę temat quadów, ASO, Zobaczę co mój brat może zaoferować, zadzwonię do władz bełchatowa nt. Kolumny pojazdów,
Jezcze coś wymyślę.
[ Dodano: 04-09-2010, 00:41 ]
http://www.obiektyturysty...lskim;opolskie/
[ Dodano: 04-09-2010, 01:18 ]
Osobiście stawiam na wawrzkowiznę.
Największy ośrodek z dostępnych w okolicy, gwarantujący bardzo potężne możliwości rozrywkowe i gastronomoczne jak i noclegowe.
Rozesłałem maile do ośrodków czekam na odpowiedź.
Jeśli miałbym organizować, to zależy mi na:
- Duuuużym parkingu,
- Duuuuużej bazie noclegowej,
- Kąpielisku (bo pamiętam basen z Tresnej)
- Dużym placu co by jakieś konkursy zorganizować, ew namioty etc.
- możliwości popływania kajakiem,
- j/w tylko żagłówką
- wcześniej wspomniane kule do chodzenia po wodzie,
- offroad
- Paintball
- dyskoteka
- boisko do siatkówki
- atrakcje dla dzieci + opiekunka/ki
- jak największym skupieniu ludków w jednym miejscu (integracja)
To oferuje Wawrzkowizna
ew.
- quady
- seagwaye
reszta do przemyślenia.
Matejko - 04-09-2010, 08:51
Aga napisał/a: | zamknie się tam grupę basenową i będzie spokój |
czep sie
jesli basen bedzie w zakopanem, a zlot w juracie - to jest duze prawdopodobienstwo ze nas nie uslyszysz
ale Jurata, znam kogos kto tam handlował waflem
Aga - 04-09-2010, 09:38
Matejko napisał/a: | Aga napisał/a: | zamknie się tam grupę basenową i będzie spokój |
czep sie
jesli basen bedzie w zakopanem, a zlot w juracie - to jest duze prawdopodobienstwo ze nas nie uslyszysz
ale Jurata, znam kogos kto tam handlował waflem |
dobre, dobre
przynajmniej raz z poczuciem humoru, a nie z pieniactwem
chyba doroślejesz...
Marti - 04-09-2010, 10:35
Forest_Taft napisał/a: | [ Dodano: 04-09-2010, 00:41 ]
SUCHY BÓR |
Byłem tam na ogólnopolskim zlocie grupy VW i nie wyglądało to zbyt okazale - ośrodek w niczym nie przypomina tych które były zakwalifikowane jako nadające się.
Marcin-Krak - 04-09-2010, 13:56
koszmarek napisał/a: | to jest absolutny priorytet. Ośrodek bez basenu nie przejdzie! Mój przeszedł bo Marcin_Krak nie przyjechał |
Miałaś farta. Byłbym pierwszy do marudzenia i obgadywania Cię
No ale wyszło jak wyszło ...
Przy okazji pozdrawiam grupę basenową - oj Wy niegrzeczni
A tak w temacie - zaczął się wrzesień, ochłonęliście, Ci co byli, po Zlocie i zaczną się (mam nadzieję) spoty regionalne - może najpierw na nich przedyskutujcie sprawę organizacji ewentualnego zlotu w 2011 roku a dopiero potem tu roztaczajcie swe wizje.
A basen musi być - nie po to kupowałem z myślą o Zlocie 2010 super rękawki w kaczuszki żeby nie móc ich pokazać w 2011 trzeba będzie to nadrobić
Matejko - 04-09-2010, 14:00
Aga napisał/a: | dobre, dobre
przynajmniej raz z poczuciem humoru, a nie z pieniactwem
chyba doroślejesz... |
nie, nie, znajac mnie(nie przez domysły) bys wiedziała, ze humor dopisuje zawsze :]
i jak z tym miejscem na zlot, bo sie zapisać chciałem
Anonymous - 04-09-2010, 15:48
Sprawa przedstawia się następująco:
Są 2 ośrodki chętne na tego typu imprezę.
ww. wawrzkowizna, ale mają tylko 350 miejsc noclegowych i parking na ok 200 aut. Resztę dostanę mailem w poniedziałek.
i hotel wodnik który:
w samym hotelu posiada 350 miejsc noclegowych i dodatkowo w domkach 120, jest też możliwość rozstawienia namiotu, kempingu etc. Luksusowy basen, jeziorko z przystanią, restauracja, scena do organizacji konkursów, w okolicy sceny miejsce na namioty sponsorów, parking na 400 aut (wokół hotelu).
Rezerwację trzeba wystosować już w tym lub najpóźniej w następnym miesiącu. Ceny są podane na stronie, ale pani zapewniła że jeśli wynajmujemy całość, to ceny ulegają drastycznym zmianom i w momencie jak podjadę osobiście przedstawią kosztorys.
Strona: www.hotel-wodnik.com.pl
Jeśli mało to w odległości ~4km wawrzkowizna.
Miejsce jest.....pogadam na spocie i ustalę czy ktoś pomoże w organizacji.
Ja osobiście mogę się podjąć.
Aha. W wodniku są także:
jakuzi, sauna, siłownia, korty tenisowe, boiska do siatkówki etc.
Sale konferencyjne itp.
Rafal_Szczecin - 04-09-2010, 16:14
Forest_Taft napisał/a: | Luksusowy basen |
wnosze postulat o oproznienie basenu z wody .
grupo basenowa, w koncu nikt nie bedzie na nas narzekal
Anonymous - 04-09-2010, 17:14
Próbowałem się dodzwonić do kierownika salonu salall, ale nie odbierał....
Ale
Właśnie skontaktował się ze mną Pan. Michał Czemielipski, który jest kierownikiem salonu samochodowego SATALL w Łodzi. Zapytałem go na temat sponsorowania imprezy i poinformował mnie że jak najbardziej tak. Tylko musi zapaść decyzja czy będzie się zlot odbywał w naszym województwie.
Aga - 04-09-2010, 17:16
Matejko napisał/a: |
nie, nie, znajac mnie(nie przez domysły) bys wiedziała, ze humor dopisuje zawsze :]
|
już nie mogę się doczekać sposobności poznania Cię za rok
odnośnie hotelu "Wodnik" -
miejsce ma dużo zalet
trochę przerażają mnie ceny...
Anonymous - 04-09-2010, 17:22
Napisałem również do KWB Bełchatów o sponsoring. Są właścicielem Ośrodka. Zobaczymy co odpiszą.
[ Dodano: 04-09-2010, 17:27 ]
W skrócie oferta na zlot 2011 z mojej strony:
Miejsce = Hotel Wodnik
Sponsorzy:
-Satall
-być może KWB Bełchatów
-Inne - w trakcie poszukiwań
Atrakcje:
Piłka do chodzenia po wodzie, Paintball, Basen, Sauna, dyskoteka z DJm, Zwiedzanie kopalni Bełchatów, Offroad, ognisko, zabawy dla dzieci, i inne
Wszystko w jednym miejscu.
Ceny są detaliczne. Zapewniono mnie że ulegną zmianie w znaczący sposób.
Będę pisał do władz Bełchatowa o możliwość zorganizowania kolumny.
JCH - 04-09-2010, 20:49
Krótko aby dokończyć temat Zbrosławic....
Byłem na rekonesansie i wygląda to mniej więcej tak:
Spanie
70 miejsc w ośrodku (nie pytałem jaki standard)
70 miejsc w domkach
Ale....
miejsca w ośrodku do końca roku są wynajęte przez jakąś firmę (podejrzewam, że może to być Dragados czy kto to tam buduje A1). Z rozmowy wywnioskowałem, że jeśli przedłużą wynajem to ośrodek oczywiście będzie chętny na długoterminowy wynajem a nie tam jakiś zlot za rok) W dodatku w lecie mają kolonie, ostatni turnus kończył się teraz 27 sierpnia (więc też mogłoby kolidować)
Tak czy siak miejsc mało
Jedzenie
Jest restauracja, z tego co policzyłem na szybko parter: 10 stolików x 4 miejsca, na piętrze podobna sala czyli ok 80 osób miałoby na raz gdzie usiąść.
Mało
Parkowanie
Przy restauracji jest plac na jakieś 20 samochodów, między stajniami dla koni plac na jakieś 30 samochodów plus miejsce, które można wykorzystać albo na intergację albo na parking.
Integracja
Jest sala na jakieś 70 osób, max 100. Oczywiście przy dobrej pogodzie można wszystkie spotkania robić na zewnątrz i jest na to miejsce (jeśli nie zostanie ono wykorzystane jako parking).
W przypadku niepogody mają firmę która stawia jakiś mega namiot na ileś tam set osób. Oczywiście trzeba to zarezerwować wcześniej i kosztuje min. 10 tys.
Wjazd do ośrodka
Restauracja
Parking
Ogólny look na teren
Domki i polanka być może do zaadaptowania pod zlot
Moja konkluzja jest taka - to miejsce nie nadaje się na Zlot, widać to i gołym okiem, i po liczbach, które przedstawiłem (spanie, jedzenie, parking raczej też). Można by tam zrobić zlot na 50 samochodów czy bardziej motocykli bo jakoś ten klimat "konny" bardziej odpowiada. Akurat w ten weekend jest tam Pitbull Show i jeśli było tam 40 ekip to chyba wszystko ale też dziwnie wyglądały te namioty porozstawiane na trawnikach. Ale może to inny klimat tej imprezy....
Jakoś tak też skromnie w tych Zbrosławicach - to o czym pisałem wcześniej, ludzie przyjechaliby z drugiego końca Polski i byliby rozczarowani
Aha, jeszcze taka uwaga.... Jeden z obsługujących imprezę Pitbullową, gdy usłyszał że pytam o możliwość zorganizowania zlotu, wziął mnie "na stronę" i radził aby się nie pakować w organizację tutaj bo jest trzech właścicieli ośrodka i jak nie jeden, to drugi robią jakieś problemy.
Tak więc myślę, że koncepcja Zlotu w Zbrosławicach odpada - z czego, nie ukrywam, że się cieszę
Nie wiem dlaczego miniatury zdjęć się nie otwierają .... coś pochrzaniłem z kodami.
Gdyby ktoś chciał to link do albumu:
http://img443.imageshack.us/g/zbro010.jpg
Marti - 04-09-2010, 20:56
JCH mega obiektywny rekonesans, oby więcej takich a nie wydaje mi się, bo ziomek mówił że....
sorry za OT
|
|
|