To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - mitsumaniaki.com

Jackie - 02-02-2006, 20:10

No i tu się z Tobą publicznie nie zgodzę. Bo:
1. zostało zadane PYTANIEna forum i przeszło przez aklamację (przypominam, że zgodnie z założeniem decyzję podejmuje większość)
2. Wpłaty są dobrowolne i masz do czynienia z dorosłymi ludźmi, którzy rozumieją prawa otaczającej rzeczywistości
3. Nie chcę (i myślę, że nie tylko ja) żeby działalność klubu była finansowana tylko przez Ciebie
4. Jeżeli chcemy zapewnić naszym/nam użytkownikom rozwój na odpowiednim poziomie (a chyba wszyscy chcemy, żeby się klub rozrastał i żebyśmy mogli być z niego dumni) to niestety potrzebujemy finansów.

Tak oto poznałeś (po raz kolejny, cholera) moje zdanie w tym temacie. Jeżeli chodzi o resztę skupiłbym się na tym kogo wybrać do zarządzania finansami klubu .Reasumując: jeżeli chcemy mieć klub na poziomie europejskim od kasy nie uciekniemy.
Pozdrawiam

arekp - 02-02-2006, 20:32

Firebee napisał/a:
na dole glownej strony pojawily sie reklamy google.. to niby drobne, ale klikajcie. razem z czasem uzbieramy jakies sumki, ktore przeznaczymy na wizytowki i inne gadzety

Ej ej ... nalezy tu napisac kilka uwag:

- klikac nie ma co przez kolejne dni poniewaz obecnie pojawiajace sie reklamy nie sa platne. Gdy pojawia sie w koncu reklamy takie jak mozna zobaczyc na www.mitsubishi.pl to dopiero klikanie w nie ma sens

- nie przeginajcie paly z klikaniem bo za wykryte naciagniecia kasa sie nie nalezy a mozna zostawc wywalonym z programu - to jest Google i oni sie znaja na sieci

- potwierdzam, ze jakas kasa z tego jest. Nie sa to kokosy ale kilkadziesiat dolcow w ciagu roku udalo mi sie uzbierac - nie majac klikalnego wsparcia takiej zgranej bandy jak Mitsumaniaki ;)

Moominek - 02-02-2006, 22:45

Jackie napisał/a:
Reasumując: jeżeli chcemy mieć klub na poziomie europejskim od kasy nie uciekniemy.

Owszem ale mam mieszane uczucia co do opłacania własnych pasji, chociażby drobnymi kwotami... kasa dzieli ludzi :( Idealnym rozwiązaniem byłby samofinansujący się klub, a zdaje się, że Firek pare postów wcześniej zaproponował coś takiego. Może jakieś reklamy na dole strony, forum...
Nie róbmy z klubu kablówki za którą "trzeba" co miesiąc zapłacić mimo, że składka dobrowolna to sumienie zeżrą, że chłopaki zapłacili, a ja na krzywy ryj...

Firebee - 02-02-2006, 23:20

w sumie chyba sam sobie poklikalem, troszke igi poklikal i za 6 kliknięć dzisiejszego dnia mamy 0,17 USD.. malo? mysle ze miesiecznie da to juz jakas kwote, jesli sie wezmiemy do roboty i styknie na najwazniejsze wydatki..
Pozdro
Firek

p.s. Google płaci za klikniecia, w MBanku mamy prowizje jedynie jesli zalozycie konto lub skorzystacie z innych usług Banku..

Chciałem by serwis nie był zawalony reklamami, ale w ten sposób mozemy cos uzbierac..
W kazdym razie zrobie wszystko, by reklamy na stronie Naszego Klubu w zaden sposob nie rzucaly sie bardziej w oczy niz sama tresc.. a byly raczej z tylu, nie widoczne na pierwszy rzut oka.

piwkotom - 03-02-2006, 00:10

no to moze poklikajmy i zobaczymy jaki bedzie tego efekt. Wyjdzie w praniu i bedzie wiadomo czy da sie tak czy trzeba kombinowac inaczej. Osobiscie jestem zdania, ze taka dobrowolna zrzutka jest ok, tylko zycie uczy ze kasa predzej czy pozniej powoduje pewne, ze tak powiem "rozdzwieki", co oczywiscie nie znaczy ze tak jest zawsze, tylko zazwyczaj ;)
Hubeeert - 03-02-2006, 11:48

piwkotom napisał/a:
no to moze poklikajmy i zobaczymy jaki bedzie tego efekt

Akcja grosz do grosza się sprawdza jakoś.

Moominek - 03-02-2006, 16:03

Więc może te banerki reklamowe, gdzieś na forum? Nie wiem, jak często inni wchodzą na stronę klubu ale ja np. walę od razu na forum... i tutaj można by też klikać.
piwkotom - 03-02-2006, 17:04

Moominek napisał/a:
Więc może te banerki reklamowe, gdzieś na forum? Nie wiem, jak często inni wchodzą na stronę klubu ale ja np. walę od razu na forum... i tutaj można by też klikać.

tys prowda, a najlepiej i tu i tu :D to mozna bedzie klikac w dwoch lokalizacjach ;)

Firebee - 03-02-2006, 18:35

AdSense dla treści 329 [wizyt] 17 [klikniec] USD 0,56 [zarobki]

ladnie to sie przyznawac ze glownej nie odwiedzacie ladnie:P
Pozdro
Firek

piwkotom - 03-02-2006, 18:39

Firebee napisał/a:

e tam....
nie: nie odwiedzacie, tylko: rzadziej odwiedzacie. Niby nic, a o ile lepiej brzmi? ;)

raddex - 03-02-2006, 22:48

Firebee napisał/a:
Pozdro
Firek

eeee ja tam jako startowa sobie ustawilem :mrgreen:

Chooper - 03-02-2006, 22:54

a w co dokładnie walic kursorem aby kasiore trzepało? bo ja na dole mam mbank (wyczytałem, że z tego kasiory ni ma) i pod nim jakieś białe i na tym jakieś reklamy, a pod tym malutkimi literkami reklamy gooogle :?: :?: :?:
arekp - 03-02-2006, 23:10

W tytuly poszczegolnych reklam.
Firebee - 04-02-2006, 09:47

dokkladnie tak chooper, one sie zmieniaja co jakis czas wiec najlepiej w rozne z tych reklam.. mankament - otwieraja sie w tym samym oknie:(
pozdro

[ Dodano: Sob Lut 04, 2006 8:48 am ]
445 wyswietlen 25 klikniec USD 0,77

[ Dodano: Sob Lut 04, 2006 10:31 am ]
aha.. jak bedziecie czegos wyszukiwali, to uzywajcie wyszukiwarki wrzucanej na glownej Klubu. Dzieki temu rowniez mamy zarobki, beda sie one sumowaly z tamtym klikaniem.

Chooper - 04-02-2006, 17:15

minie tam nie przeszkadza, że się otwierają w tym samym oknie, i tak zawsze uzywam otwierania w nowym panelu ;) dzięki za informację :D