Nasze Miśki - TURBOCZARNUCH czyli 4g63 Turbo 4WD
robertdg - 28-01-2014, 08:48
Do 40tyś w miare młody rocznik z napędem na 4koła to może warto zwrócić uwagę na Suzuki Grand Vitara, myslę, że rocznik 2007 wyrwię się za takie pieniądze, chociaż pojemność bagażnika może być przeszkodą
macia - 29-01-2014, 22:21
Suzuki odpada - uraz mam po kolegi vitarze, z którą działy się czary-mary
macia - 29-01-2014, 22:53
A tak wyglądają dziury po spryskiwaczach...
W@sio - 09-02-2014, 11:58
Maciek, znaczy to tyle, że nie wyciągnęli ci całego spryskiwacza Nie mniej jednak wymienić pewnie trzeba byłoby cały
macia - 09-02-2014, 14:18
Trudno znaleźć to cholerstwo...
A z pierwszego przesiewu aut na zastępstwo zostały na placu boju:
1) volvo xc70/v70
2) subaru outback/legacy
3) honda accord
4) mitsubishi grandis
5) może coś innego pakownego, co nie rdzewieje i nie psuje się co chwilę ktoś zaproponuje?
Rocznikowo od 2005 do 2009. Dobrze jakby było 4x4. Może któreś odradzacie, doradzacie z jakiegoś powodu? Jeśli któreś z tych, to są jakieś silniki, których bezwzględnie unikać? Wiem, że subaru na pewno nie kupię z turbiną, może być ewentualnie h6 lub 2.5 wolny ssak. Ale reszta? Których unikać w dizlu, których w benzynie (jakiej pojemności?), które można zagazować, a których nie itd. Słowem - jak ktoś coś wie, to pisać!
macia - 08-06-2014, 10:09
Wczoraj po dniu walki czarnuch odzyskał swój prawdziwy kolor. Okazało się, że pod zmatowiałym nalotem jest głęboka czerń z ciekawie mieniącym się brokatem.
Szczególne podziękowania dla Wasia za użyczenie profesjonalnego stanowiska detailingowego oraz nadzór i całodzienną pomoc w pracach. WIELKIE DZIĘKI!
Special thanks to: Mama Wasia za placki i herbatkę
Niestety większości głębszych rys nie udało się usunąć, zatem szukam już sposobu jak to zrobić możliwie najmniej inwazyjnie i szybko.
W@sio - 17-06-2014, 16:46
zdjęcia byś wrzucił bo jak nie, to ja to zrobię
Haiku - 30-06-2014, 16:33
macia & W@sio zapodajcie zdjęcia wraz z informacją czym/jak polerowaliście lakier?
Fakt faktem utrzymać ładną czerń jest bardzo trudno...
macia - 01-07-2014, 21:39
Haiku, zdjęcia jak znajdę wenę do wstawienia:)
Najpierw mycie pianą aktywną, potem szamponem, potem odtłuszczenie i rozpuszczenie smoły i innych syfów Citrus Tar&glue remover, potem glinka Yellow poly bar, potem lekkościerna pasta polerska (w moim przypadku to było mleczko Achilles), potem wosk. Wszystkie produkty zakupione tutaj: http://www.excede.pl/
Efekt naprawdę fajny, chociaż czarny Wasia postawił poprzeczkę bardzo wysoko
Przy okazji: dziś przeczyszczono hamulce oraz wymieniono tarcze i klocki tył. Auto zaczęło hamować o niebo lepiej! Dlatego wszystkim, którym doskwiera zbyt słabe hamowanie radzę, by sprawdzili hamulunek z tyłu, bo to może być odpowiedzią na wszelkie rozterki
W@sio - 02-07-2014, 16:26
Ja tam wenę mam zawsze Maciowy O1T przed moim domem w pełnej krasie
macia - 02-07-2014, 21:25
No, wtedy był jeszcze mój, dzięki Wasiula
Dziś odjechał w siną dal z nowym właścicielem.
Temat do zamknięcia.
|
|
|