To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Gadzety - UWAGI DOT. DZIAŁANIA OFICJALNEGO SKLEPU MITSUMANIAKÓW

zeeb - 27-05-2013, 11:07

Owczar, zerknij w cennik PP a zobaczysz ze można to zrobić za 3zł a zysk ciągle będzie.
Owczar - 27-05-2013, 11:25

A czas na stanie w kolejce na poczcie to wszyscy mają i mogą stać za free ;)

Kupuję na allegro dość dużo i nigdzie nie widziałem, żeby ktoś za 3zł oferował wysyłkę nawet naklejki. Pewnie są takie osoby, ale ja nawet nie oferuję wysyłek pocztą bo szkoda mi mojego czasu. Zresztą nie ja ustalam ceny w sklepie MM, aczkolwiek nie uważam by koszt wysyłki był wygórowany :) Najlepiej zamówić od razu kilka naklejek.

zeeb - 27-05-2013, 11:58

Owczar, zadałem pytanie i skoro nie możesz na nie udzielić odpowiedzi to po co zabierasz głos? Naklejkę można wysłać zwykłym listem bez stania w kolejce. To nie jest allegro ani żaden inny serwis aukcyjny tylko klub miłośników marki z własnym sklepem i jako taki zarabia na produktach a nie na przesyłce (no chyba że wychodzi i tutaj kolejna nasza mentalność, oskubać na czym się da) Moja sprawa ile nalepek potrzebuję. Nie muszę kupować kilkunastu nalepek żeby mieć bzdurne wrażenie ze w tym wypadku będzie taniej, bo nie będzie. KOniec offtopu z mojej strony.
Owczar - 27-05-2013, 12:25

zeeb napisał/a:
Naklejkę można wysłać zwykłym listem bez stania w kolejce.

Nikt nie wyśle zakupionego przedmiotu zwykłym listem. Polecony to będzie słowo klucz. Jedna osoba nie ma z tym problemu i bierze odpowiedzialność za przesłany towar, ale inna będzie się domagała wysłania kolejnej naklejki jeśli przesyłka zaginie.

Wątpię by sklep zarabiał na kosztach wysyłki. Do ceny należy doliczyć także koszt opakowania.

Zresztą może Patryk się wypowie skąd taka cena, a nie inna. Odpowiedziałem, bo wiem, że on sam nie ma za wiele czasu, a jeśli jest taka cena to dlatego, że niższa być nie mogła. Wiem, że wybierał zawsze najtańsze opcje.

Firebee - 27-05-2013, 15:41

nie mam możliwości w sklepie ustawień cen wysyłki, dlatego są one rozpisane.
Kupując jedną naklejkę oczywiście możesz zapłacić za przesyłkę 3 zł, wystarczy o to zapytać.

ustawić sie nie da, bo tyle co wymęczyłem to jeśli ustawię z automatu 3zł to zawsze będzie liczył 3zł do przesyłki, czy to będzie wysyłana koszulka kurierem czy ramka paczką priorytetową (niedoskonałość sklepu), a nawet jeśli drukowanymi napiszę to i tak nikt kupujący nie zapłaci za przesyłkę tyle co powinien (teraz też muszę tłumaczyć, że za koszulki się płaci 11,50 a kupując ramkę i koszulkę trzeba zapłacić za dwie osobne przesyłki - mimo, że wszystko ładnie opisane jest w regulaminie sklepu)

Co do opcji zarobkowych. MitsuManiaki są organizacją non profit i nic nie zarabiają na gadżetach i temu podobnych. Serwer pod stronę główną i forum jest opłacany przez 4 hobbystów założycieli z własnych kieszeni.

Jeśli były jakieś nadwyżki z produktów to przekazywane są one dla dzieciaków na akcję MitsuManiaki Dzieciom. Jeśli kupiłeś jedną naklejkę i zapłaciłeś za przesyłkę 6zł to proszę podaj nr konta oddam Ci 3zł.
pozdrawiam

zeeb - 27-05-2013, 18:59

Firebee bardzo dziękuję za konkretną i wyczerpującą odpowiedź. Myślę że nie tylko mi przyda się wiedza którą nam wyłożyłeś :)
Pozdrawiam.

Firebee - 27-05-2013, 19:36

zeeb, zapraszam Ciebie jak i wszystkich innych do czytania regulaminu Sklepu, którego przeczytanie potwierdzacie podczas rejestracji.
Jednocześnie dziękuję za zwrócenie uwagi - informacja o kwocie wysyłki naklejek nie była wpisana podczas zakupów :)

ale żeby nie bawić się już w odsyłanie:

§ 12

Zamówiony towar wysyłany jest na terenie Polski za pośrednictwem Poczty Polskiej paczką priorytetowa oraz firmy kurierskiej
Koszty dostawy ponosi Kupujący
W przypadku zakupu towarów z różnych działów (np. towarów odzieżowych oraz towarów grawerowanych), Kupujący jest zobowiązany uiścić wielokrotność kosztów dostawy, w zależności od ilości działów, z których dokonuje zakupu.
Koszt dostawy wynoszą:

- 3,00 zł – w przypadku wysyłki za pośrednictwem Poczty Polskiej produktów "naklejki", przy czym cena ta może wzrosnąć w przypadku zamówienia dużej ilości produktów;

- 6,00 zł – w przypadku wysyłki za pośrednictwem Poczty Polskiej produktów "ramki pod tablice rejestracyjne", przy czym cena ta może wzrosnąć w przypadku zamówienia dużej ilości produktów;

- 11,50 zł - w przypadku wysyłki za pośrednictwem Poczty Polskiej produktów "haftowanych", przy czym cena ta może wzrosnąć w przypadku zamówienia dużej ilości produktów;

pozdrawiam!
Firek

Firebee - 03-07-2013, 13:30

Uwaga Uwaga! Od dzisiaj w naszym MitsuManiakowym sklepie można kupić naklejkę MMDZIECIOM! Koszt naklejki to 5zł (produkcja 2,50zł + 2,50 dla MMDZIECIOM), wymiary 10x10... musicie ją mieć na swoim aucie! Zapraszamy!

http://www.mitsumaniaki.c...id=8&Itemid=140

peja-1991 - 09-12-2013, 10:30

Witajcie.
Ja mam pytanie odnośnie wysyłki ramek pod tablice.
Jakim cudem kosztuje ona 6 zł jak ja dzisiaj wysyłałem za 14,50 ?
możecie zdradzić w jaki sposób je wysyłacie aby nie przepłacać tak jak ja dzisiaj ?
będę wdzięczny za odpowiedź (może być pw)
pozdrawiam

Tomek - 09-12-2013, 10:34

peja-1991 napisał/a:

Witajcie.
Ja mam pytanie odnośnie wysyłki ramek pod tablice.
Jakim cudem kosztuje ona 6 zł jak ja dzisiaj wysyłałem za 14,50 ?
możecie zdradzić w jaki sposób je wysyłacie aby nie przepłacać tak jak ja dzisiaj ?
będę wdzięczny za odpowiedź (może być pw)
pozdrawiam

może listem, albo listem poleconym
może być tak, że sklep ma dobrą umowę z kurierem, albo część przesyłki jest w cenie produktu

peja-1991 - 09-12-2013, 10:58

mnie na poczcie nie pozwolono wysłać listem tylko paczką dlatego pytam u źródła ;)
Tomek - 09-12-2013, 11:17

Cytat:

mnie na poczcie nie pozwolono wysłać listem tylko paczką dlatego pytam u źródła ;)

mogli mieć rację, jeśli jest to dłuższe niż 600 mm, bo tyle jest maks dla listu gabarytu B

peja-1991 napisał/a:
ja dzisiaj wysyłałem za 14,50 ?

taniej wychodzi kurierem i nie trzeba się fatygować na pocztę

Kraj paradoksów

peja-1991 - 09-12-2013, 11:29

podkładki mają 50 cm długości.
kurierem dokumenty 17 zł więc to porównywalnie

Firebee - 11-12-2013, 06:59

Pozwalaja nam poleconym;-)
peja-1991 - 11-12-2013, 09:48

Firebee, dzięki za odpowiedź.
Muszę w takim razie zmienić pocztę ;)