To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Nadszedl czas na GALANTA!!!

KaWu - 09-03-2012, 15:06

wicek napisał/a:
Też mnie to ciekawi hehe

Ale rozumiem, że masz wbite lpg w dowod rejestracyjny :?:

wicek - 09-03-2012, 18:05

KaWu napisał/a:
Ale rozumiem, że masz wbite lpg w dowod rejestracyjny :?:

Nom właśnie ze nie mam, auto sprowadzone z niemieć i tam miało gaz...

wicek - 10-03-2012, 15:17

Pomocy!! Misiek jest na kanale u sąsiada, ja nie mogę wykręcić filtru od oleju :/ mam 2 specjalne klucze ale co z tego jak przeszkadza waz pod filtrem, co mam zrobić jak wy to robicie? Proszę odpowiedzcie jak najszybciej.

Ok już po problemie.

Tomek - 10-03-2012, 22:33

spróbuj przebić filtr długim śrubokrętem na wylot i wtedy wykręcisz
wicek - 11-03-2012, 00:48

tomek84 napisał/a:
spróbuj przebić filtr długim śrubokrętem na wylot i wtedy wykręcisz

Nie wpadło mi to to głowy ale jak pisałem w temacie o olejach wpadł kolega z 3 kluczem pol minuty i odkręcony ;)

wicek - 11-04-2012, 20:16

Nastały małe wizualne zmiany ;)

Kupiłem od tomek84, kominek do filtra powietrza, teraz wygląda silnik kompletnie, no może prawie brakuje mocowań do linki od gazu:

Zmiany zmiany:

Zaniepokoił mnie dziwny dźwięk a nawet dwa jeden nagrałem, chodzi o to jak gaśnie silnik(dochodzący z okolic przepustnicy):
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

Mało tego na wolnych obrotach ale tylko podczas jazdy 1k-1,6k tyś. słychać dziwne mruczenie (podobne do filtru stożkowego tylko o 10 razy ciszej) wystąpiło to (tak mi się wydaje) po zmianie filtru powietrza, a może tak ma być? ;)

tomek84, pisałeś ze powonieniem poczuć różnice z kominkiem i powiem Ci że za bardzo nie czuje chyba się nie znam na tyle ;)
ale wieże ci na słowo ze jest lepiej ;)

Tomek - 11-04-2012, 20:22

wicek napisał/a:

tomek84, pisałeś ze powonieniem poczuć różnice z kominkiem i powiem Ci że za bardzo nie czuje chyba się nie znam na tyle ;)

na pewno silnik ma lepszy dostęp do powietrza, zwłaszcza zimnego w trakcie jazdy
no, ale sam nie testowałem dłuższej jazdy bez kominka

ale wiadomo, że 20KM mu nie przybyło

wicek napisał/a:
Mało tego na wolnych obrotach ale tylko podczas jazdy 1k-1,6k tyś. słychać dziwne mruczenie (podobne do filtru stożkowego tylko o 10 razy ciszej) wystąpiło to (tak mi się wydaje) po zmianie filtru powietrza, a może tak ma być? ;)

pytanie, czy ten dźwięk nie pojawił Ci się wraz z montażem kominka??
w kominku, jak i dalej, w rurze dolotowej masz puszki rezonansowe, które to wpływają na dźwięk

wicek - 11-04-2012, 20:34

tomek84 napisał/a:
pytanie, czy ten dźwięk nie pojawił Ci się wraz z montażem kominka??

Usłyszałem(zwróciłem uwagę) to po zamontowaniu kominka ale potem zdjąłem kominek i tak samo.

wicek - 20-04-2012, 20:16

wicek napisał/a:
Mało tego na wolnych obrotach ale tylko podczas jazdy 1k-1,6k tyś. słychać dziwne mruczenie

Zauważyłem ze ten dziwek niknie po wciśnięciu sprzęgła.

m6riano napisał/a:
łożysko wałka sprzęgłowego w skrzyni wyje tylko podczas jazdy na biegach, w momencie kiedy wciskasz sprzęgło te huczenie zanika..
tak samo jest na odpalonym silniku na postoju:
wciskasz sprzęgło-cisza, puszczasz=lekkie szurumburum..;-)

No właśnie dokładnie o to chodzi...