Zloty i Spoty - zlot MM 2012 - pomysly i propozycje
Yoshiko - 08-09-2011, 11:22
koszmarek napisał/a: | Yoshiko napisał/a:
Uprzejmie informujemy, iż w pokojach nie ma lodówek, czajników, naczyń.
z tego co pamiętam to w wawrzkowiźnie miałam swoją lodówkę i swój czajnik oraz sztućce |
wiem ja też - no lodówki z domu nie brałam - ale są ludzie z dziećmi i dla nich to jest problem
koszmarek - 08-09-2011, 11:41
pierwszy ma tylko brdy- zero prywatności.
te dwa pozostałe to wygląda mi na to samo ?
Misiek :) - 08-09-2011, 11:42
A dla mnie jak i części osób problemem jest łazienka zbiorowa/w korytarzu.
zbyszek05 - 08-09-2011, 12:03
Ogólnie to ciężko jest znależć ośrodek na 300 - 400 osób nie pisząc o 400 + .Macie racje że każdemu cięzko będzie dogodzić .Są ośrodki wczasowe na 500+ ale typu hotelowego z pokojami 2,3,4 osobowymi z łazienkami ale domków wtedy nie mają, ale mają np.spa i tp.
Wawrzkowizna jest fajna ale szkoda że nie była zamknięta na czas trwania imprezy.Najwyrazniej się nie dało ale może w następnym roku można byłoby coś wynegocjować ?
Misiek :) - 08-09-2011, 12:11
sądze, że robiąc dzisiaj zlot 2013 będzie o wiele łatwiej o zamknięty ośrodek (nawet dom weselny) i o załatwienie konkretnych sponsorów, aby uwzględnili sponsoring zlotu w budżecie (koncerny paliwowe, producenci części/akcesorów itp np mobil1). Nie musi być to bardzo duża kwota, ale łatwiej załatwić...
[ Dodano: 08-09-2011, 12:20 ]
Można by spróbować wejść w bliższe stosunki z jakąś firmą. Reklama na naszej stronie, reklama na zlocie i Oni sponsorują zlot + ewentualne zniżki. To może być jakaś dłuższa współpraca na kilka lat.
pamar - 08-09-2011, 12:24
Misiek napisał/a: | zamknięty ośrodek |
Taka opcja, (pomijając inne sprawy) nie do końca jest dobra bo:
Podstawowa zaleta otwartego ośrodka, to ludzie z zewnątrz, zwiedzający i POTENCJALNI KLIENCI co jest zdecydowanie "na rękę" dla sponsorów!
Misiek napisał/a: | Można by spróbować wejść w bliższe stosunki z jakąś firmą. Reklama na naszej stronie, reklama na zlocie i Oni sponsorują zlot + ewentualne zniżki. To może być jakaś dłuższa współpraca na kilka lat. |
Jest Japan Motors! Oni są u nas na stronie, a my u nich
BTW
Ja chcę nad MORZEEEE!!!!
Misiek :) - 08-09-2011, 12:27
pamar napisał/a: | Taka opcja, (pomijając inne sprawy) nie do końca jest dobra bo:
Podstawowa zaleta otwartego ośrodka, to ludzie z zewnątrz, zwiedzający i POTENCJALNI KLIENCI co jest zdecydowanie "na rękę" dla sponsorów! |
Można obejść otwierajjąc ośrodek dla innych w konkretnyc godzinach, ale nie jako przejście nad wodę
volve - 08-09-2011, 12:27
koszmarek napisał/a: | te dwa pozostałe to wygląda mi na to samo ? |
Są to inne ośrodki w zupełnie innych miejscowościach. Wspólną mają szatę graficzną, ponieważ są reklamowane na stronie nadmorze.pl.
Ogólnie miejsce jak miejsce, ale w okolicy musi się znaleźć również grupa osób, która podejmie się organizacji zlotu.
zbyszek05 - 08-09-2011, 12:50
jeszcze niedaleko wawrzkowizny jest taki ośrodek :
http://www.dresso.pl/index2.html
też centralna polska ....
a tu polskie morze i 400 osób weźmie pod daszek:
http://www.slowinskaperla.com.pl/
i kaszuby :
http://www.szarlota.pl/
ale sierpien mają zajety - 400 osób też zmieszczą
Piwor - 08-09-2011, 18:56
Ok, ja się poddaję. Życzę powodzenia w szukaniu ośrodka "z pełnym pakietem" w minimalnych cenach, z możliwością zamknięcia ośrodka dla nas, mieszczącego 500+ i przynajmniej 200+ aut.
W tym wypadku najrozsądniej jest zrobić zlot tam, gdzie był w tym roku.
Morfi - 09-09-2011, 16:39
Zlot był udany na 200% kolejni organizatorzy powinni na praktyki do Grupy Łódzkiej wyjechać.
Po pierwsze musza byc organizatorzy - chetni, mobilni i na 100% zdecydowani, że chcą to zrobić a ośrodek napewno się znajdzie.
Nie liczą sie nagrody liczy się zabawa i towarzystwo misków.
P.S Taka luźna propozycja, może X zlot zorganizowaliby ojcowie założyciele
Efa! - 09-09-2011, 20:13
Ja jako organizator niestety odpadam, nawet zespołu już nie mam, żeby wesprzeć zlot od strony muzycznej. Ale tak egoistycznie uważam, że kujawsko-pomorskie albo pomorskie byłoby super. Niestety co do pomysłu Morfiego, Grudziądz by nas już nie pomieścił: pamiętacie 2008? Trzeba było podzielić zlot na 2 ośrodki. Zresztą Firek już aż za wiele poświęcił dla nas czasu. Jackie ma i tak zbyt wiele roboty, Supraśl do tego jest na końcu Polski... Nie wiem, jak na to patrzą pozostali "ojcowie"...
Nad morzem nie wiem, czy istnieje miejsce dla nas. Wawrzkowizna była super, mimo że dla mnie (;P) osobiście daleko...
Ech, mam nadzieję, że dojedziemy wszędzie, bo Was koHamy i chcemy być i tyle.
volve - 09-09-2011, 20:40
Efa! napisał/a: | Nad morzem nie wiem, czy istnieje miejsce dla nas. |
Miejsce by się znalazło, ale raczej ciężko o zgraną ekipę, która mogłaby się zając organizacją. A ciężko, aby np. ekipa z obecnego zlotu jeździła po 400 km w jedną stronę, aby organizować zlot.
Yoshiko - 09-09-2011, 21:18
volve napisał/a: | Efa! napisał/a:
Nad morzem nie wiem, czy istnieje miejsce dla nas.
Miejsce by się znalazło, ale raczej ciężko o zgraną ekipę, która mogłaby się zając organizacją. A ciężko, aby np. ekipa z obecnego zlotu jeździła po 400 km w jedną stronę, aby organizować zlot. |
Nie chcę nikogo zniechęcać bo nie o to chodzi ale realnie patrząc to tu ciężko o w miarę dobrą pogodę
- nad morzem pod koniec sierpnia w zasadzie jest już tylko raczej wietrznie, zimno i mokro - a szkoda bo też jest pięknie.
Piwor - 10-09-2011, 08:29
Miejsca są z potencjałem, lecz mają"złe" standardy... Ekipa też by się znalazłą.
|
|
|