To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer CYxA - tuning optyczny.

karloscube - 22-02-2013, 17:30

tyku napisał/a:
Mały tuning optyczny na oryginalnych dodatkach Mitsubishi :
Dyfuzor

a z przodu co masz ??? cyknij całego z wiekszej odległości ... może być fota reklamowa w górach :P

SkOniAk - 22-02-2013, 18:26

Miał ktoś z was do czynienia z pokrowcami do lancera?

Na allegro znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/pokrowc...3013862174.html

Po otrzymaniu wyceny do sportbacka koszt całych skórzanych 600zł z alcantarą trochę mniej..

Jeżeli ktoś to posiadał/posiada proszę o opinię ; )

tyku - 23-02-2013, 12:15

karloscube napisał/a:
a z przodu co masz ???
- z przodu nic nie mam bo nie mogę kupić dokładki do zderzaka przedniego do Sportbacka. Było gdzieś na forum zdjęcie z dokładką z carbonu do RALLIART, ale gdzie to kupić? Zwykłej dokładki też nie można nigdzie dostać. :(
karloscube - 24-02-2013, 14:28

panowie powiedzcie jak ma się "samodzielne" (poza ASO) tuningowanie w spojlery, progi itp. do gwarancji auta ... karoseria wiadomo gwarancja pada, bo samodzielne grzebanie ale jak to ma się do reszty >>> silnika, zawieszenia ??? czy podejscie w ASO jest takie "nie naprawimy chłodnicy, bo sam pan nakleił chromowane osłony lusterek albo progi" z balachami wiadomo, że przez pare lat nic się nie będzie działo, a ceny gadzetów w ASO są z kosmosu ... o ile spojler na klapę w opini forumowiczów warto kupic orginał, o tyle duperele jak klamki, listwy progowe można dostac za połowę ceny ...
Maciek6778 - 08-03-2013, 09:06

Jedni się czepiają, inni nie.. Ja montowałem zamienniki w ASO, założyli progi i dokładki zderzaka przedniego za ok 150zł o ile dobrze pamiętam. W każdym razie kwota nie była wielka, a na pewno nikt się później nie przyczepi do gwarancji, że montowane samemu. Z drugiej strony nie polecam zamienników listw progowych bo jest po prostu różnica w wykonaniu i dopasowaniu. Zmieniłem na oryginały, które kupiłem używane za 400 zł na allegro i wszystko dobrze pasuje.. Dokładki zderzaka już lepiej pasują (zamienniki), choć trochę inny sposób montażu.
karloscube - 22-03-2013, 18:55

dziś rozmawiałem z ASO i wychodzi na to, że spojler na tylna klapę, montaż, lakierek = 2100 :evil: listwy progowe = 2300, dokładki zderzaka przód = 1300, dokładki zderzaka tył = 1000 ... całość w przybliżeniu 7tys :shock: wesoło nie jest :P
.swat. - 17-04-2013, 19:30

tyku napisał/a:
Mały tuning optyczny na oryginalnych dodatkach Mitsubishi :
Dyfuzor - MZ314362
Mam pytanie. Czy montaż tego oryginalnego dyfuzora bez dedykowanych listew progowych ma sens? Czy bez nich nie będzie odstawał za nadto od linii podwozia? Pytam się ponieważ dyfuror ten od dawna chodzi mi po głowie. Bez niego tył wygląda delikatnie mówiąc słabo a szczególnie końcówka wydechu ( Ulter). Mam pomalowany wydech na czarno i w porównaniu ze srebrnym wygląda zdecydowanie lepiej, jednakże końcówka kompletnie nie pasuje. Z kolei wymiana na dedykowany wydech Ultera na razie mija się z celem ponieważ fabryczny jest jak nowy pomimo prawie 3 lat. W poprzednim aucie Peugeot 106 XS miałem ten wydech ultera i naprawdę był świetny. Mruczał sobie delikatnie....
SebastianAd - 17-04-2013, 23:30

A do sedana montowaliście jakiś dyfuzor?
tyku - 18-04-2013, 09:41

.swat., Dyfuzor nie ma nic wspólnego z listwami progowymi. Powtarzam, jak kogoś stać, to montować co się tylko napatoczy. :D W Sportbacku wygląda to tak :

Szukam dokładki do zderzaka przedniego, wie ktoś coś na ten temat?

.swat. - 18-04-2013, 10:19

@tyku dzięki za zdjęcia poglądowe, teraz dokładnie widzę jak on wygląda.
Uwex - 18-04-2013, 10:46

.swat. - fabrycznie jest on czarny i nie ma potrzeby go malować, chyba , że ktoś tak woli (jak np. tyku )
.swat. - 18-04-2013, 17:51

Uwex napisał/a:
.swat. - fabrycznie jest on czarny
No jasne, mnie chodziło tylko o to czy zanadto nie będzie optycznie odstawał od dolnej linii jeśli nie zastosuje się listew bocznych. Niestety ta cena.

Szkoda że nie ma zamienników, bo wywalić 2000 złotych szkoda. Gdyby kosztował 1000 złotych pewnie ASO miałyby i sprzedaż i zyski, a tak nie mają nic.

SebastianAd - 19-04-2013, 09:03

A ten dyfuzor pewnie nie będzie pasował do zderzaka sedana? :(
prosto - 19-04-2013, 10:17

SebastianAd, do sedana tez mozna kupic dyfuzor
SebastianAd - 19-04-2013, 21:22

Mówisz o tym?
http://www.mitsupartsworl...ccessories.html