Carisma - Ogólne - [Carisma] Co po Carismie ?
saphire - 26-08-2014, 07:28
A ja Laguną Coupe GT 4Control pomykam teraz i na razie jestem bardzo zadowolony tak z jej wyglądu jak i frajdy z jazdy bo nie powiem, ma kopyto
Ma też coś z miśka - 4Control czyli skrętne tylne koła coś jak kiedyś w dawnych czasach Galant u Japończyków miał - jeździ jak po sznurku zwłaszcza w krętych ścieżkach
jurekschroda - 26-08-2014, 10:39
No i mnie również dopadł temat zakupu auta. Rodzina się w grudniu powiększy, no więc jest pretekst , choć Carisma spisuje się dobrze, nie narzekam.
Jak na razie po głowie jeżdżą mi: Cari po lifcie , Honda Accord z lat 2001-2, Lancer CSO kombi 2.0.
meinteil07 - 26-08-2014, 17:36
Ja natomiast ostatnio przesiadłem się na Hondę Accord 1.8 2002r. Jestem mega zadowolony bo udało mi się kupić krajowe auto z autentycznym przebiegiem, do końca serwisowane Prowadzenie auta jest niesamowite, choć w Cari też nie było źle ale po pokonaniu paru zakrętów japa się sama cieszy
Carisma była moim pierwszym autem i będę ją wspominał bardzo dobrze i mam nadzieję że nowy właściciel będzie o nią dbał tak samo jak ja.
eve1988 - 26-08-2014, 22:53
Ja co prawda jeszcze posiadam carisme, ale planuja pojezdzic nia jeszcze ze 4-5 lat i przesiasc sie pozniej na galanta v6 z konca lat produkcji.
Napalilem sie na niego
SHARK1979 - 31-08-2014, 22:54
Zawitał Colt CZT i jestem mega zadowolony
thefirm - 09-09-2014, 15:24
Jeszcze rok temu myślałem o VW Phaeton.
No ale kupiłem auto całkiem inne a mianowicie Audi TT 8J, 200KM, s-tronic.
Pocieszę tych którzy jeżdżą jeszcze Cari - cena/jakość lepiej wypada Cari niż TT które kosztuje blisko 10razy tyle co Cari.
Cari zostawiłem bo warta jest niewiele, bagażnik pojemny, można zostawić bez problemu gdziekolwiek i się nikt nie zainteresuje, poza tym lubię to auto i czuję że zostanie na dobre już przy domu.
juar_78 - 09-09-2014, 21:26
Ja po Carismie 1.6 zdecydowałem się na Lancera Kombi 2.0. Trochę miałem obawy, czy to będzie dobre "następstwo" w takich kategoriach jak "rodzinność" (m.in. wielkość bagażnika), czy akceptowalny komfort jazdy (obniżone i utwardzone zawieszenie wersji 2.0), lecz przekonałem się, że nie ma z tym problemu. Oczywiście są minusy - np. większe zużycie paliwa, lecz to normalne porównując 2.0 do 1.6. Zresztą jak komuś zależy na ekonomice to może wybrać Lancera z silnikiem 1.6, który ekonomiką i dynamiką będzie na poziomie Carosm 1.6.
Jedynie to pozycja za kierownicą i fotele - mimo wszystko mam wrażenie, że w Cari siedziało mi się lepiej. W Lancerze przeszkadza mi środkowy panel, zbyt daleko i szeroko wysunięty do przodu. Jako, że lubię siedzieć blisko kierownicy - prawe kolano ma mniej miejsca.
SHARK1979 - 10-09-2014, 20:07
juar_78 napisał/a: | Carosm 1.6. |
Cari z fotelami przebija wszystko mojego Colta też
cwaniak - 10-09-2014, 20:25
Ja przesiadłem się na Lancera 1.8 DI-D 116KM rocznik teraźniejszy. I szczerze napisze ze w Cari siedziało się pewniej, siedzenia są bardziej kubełkowe i podłokietnik był bardziej praktyczniejszy
juar_78 - 10-09-2014, 22:03
Czyli moja obserwacja, że Carisma ma na prawdę fajnie siedzenia i wygodną pozycję za kierownicą - nie są odosobnione. Niby w Lancerze CS (do tego wersja 2.0) siedzenia fajnie wyglądają, też jakoś źle się nie siedzi - ale mimo wszystko jakoś wygodniej było
Także deska rozdziela w Cari była na plus. Lancer też ma ok (fajna prosta, erogeniczna), lecz tych cech nie brakowało także desce w Cari a do tego sprawiała wrażenie nowocześniejszej (m.in. komputer). Za to solidność złożenia w Lancerze robi lepsze wrażenie - w mojej Carismie lubiła czasem poskrzypywać.
adaśko - 12-09-2014, 11:14
cwaniak, a gdzie kupiłeś swojego lancera bo ja jakoś nie znalazłem w Polsce nic dobrego w dieslu więc nadarzyła się okazja i został chevrolet a co do siedzeń to w cari wygodniejsze są siedzenia(bardziej miękkie)może to dlatego że cari już ma swój wiek a chevrolet prawie nówka więc może jeszcze się wyrobią.
cwaniak - 12-09-2014, 16:15
adaśko, Ta wersja tylko na Belgijskim rynku jest dostępna Klik
mateelv - 12-09-2014, 16:39
SHARK1979 napisał/a: | juar_78 napisał/a: | Carosm 1.6. |
Cari z fotelami przebija wszystko mojego Colta też |
Sharku, co z Cari? Ktoś konkretny przejął? Będzie na forum?
SHARK1979 - 16-09-2014, 09:20
mateelv napisał/a: | co z Cari? Ktoś konkretny przejął? Będzie na forum? |
Witam, Cari się sprzedała jakiś czas temu daleko gdzieś na północ a kupił ją bardzo młody ziomek w czapeczce z daszkiem i co dalej z nią będzie nie mam pojęcia
adaśko - 20-05-2015, 19:10
a tutaj fotka mojego cruza http://www.fotosik.pl/pok...ee86439e7b.html
|
|
|