[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Nowe tarcze zegarów HC
Owczar - 07-05-2012, 14:27
Ale serwis niby wykluczył zasilacz i płytę, a teraz pora zmienić serwis.
Mare - 07-05-2012, 14:58
W takim razie, proponuje zrewidować dokłądnie oprogramowanie jakie było używane....
Przede wszystkim, jaki Antyvirus... Jeśli darmowy AVG... to już teraz daje ci 99% pewności, że to jego wina.
Mam teraz na serwisie kompa, który przez dwa lata zepsuł sie 32 razy.... przyczyne znalezlismy dopiero teraz..... AVG free antyvirus. Powodował crash usługi zasilania w systemie
sveno - 07-05-2012, 15:51
Mare napisał/a: | AVG free antyvirus | to to samo co Avast?
Mare - 07-05-2012, 15:59
prawie, takie samo gówno... tyle, ze z avastem aż tak duzych problemów nigdy nie bylo.
Ale kto wie. Ogólnie bym się go pozbył na zawsze na twoim miejscu, nie działa prawie wcale, a tylko obciąża system dość znacznie.
Owczar - 07-05-2012, 16:08
Panowie ale soft ma ograniczone możliwości powodowania hard errorów, tym bardziej że system był instalowany kilka razy na nowo.
Na 20 komputerów z avastem widziałem tylko jeden problem systemowy powodowany przez avast. Oczywiście błąd softwarowy.
norbiolo - 12-05-2012, 05:14
Panowie tak sobie czytam i czytam a czy ktoś zapytał kolegę sveno czy overclock'ował sprzęt ? Jeżeli tak to proponuje sprawdzić BIOSik ,wywalić CPU oraz zamontować inną kość RAM (choć nie koniecznie).
Kolega Mare trafnie opisał problemy z kontrolerem, ale nie wziął pod uwagę możliwości przetaktowania magistrali. Rozumiem, że dyski użyte w maszynie to SATA i tu, jeżeli są zastosowane taśmy beż zatrzasków proponuje wymienić je na takowe z zatrzaskiem.
Cała operacja zajmie może 15 min, jeżeli nie przyniesie rezultatu to motherboard do śmieci.
Sunderland86 - 12-05-2012, 09:16
Ja bym zaczął bluescreenów i sprawdził, co wywala błędy bo tak naprawdę to szukanie w ciemno. Powodów może być dużo: sprzęt, drivery, soft...
kochajj - 14-05-2012, 12:31
jak tam tarcze...
OBERST - 29-05-2012, 20:35
I jak sveno reanimowałeś kompa ?
kochajj - 13-07-2012, 18:58
rozumiem że temat TRUP ?
sveno - 13-07-2012, 21:56
nie, przepraszam za przeciąganie tematu, ale niestety takie życie, czerwiec to urwanie głowy na uczelni, teraz pracuje po 11h/d bez dnia wolnego, ale obiecuje za na zlot zainteresowani będą mieli tarcze a postaram się zakończyć projekt jak najszybciej się da. Bartek jak tam z czasem teraz stoisz? Zrobimy jeszcze jeden wydruk próbny? Kochajj podeslij mi adres na PW bo w sumie jedną Twoja tarcze mam (tą do 300km/h) zobaczysz co i jak i że naprawdę jesteśmy już blisko
Wszystkich jeszcze raz przepraszam najmocniej za zwłokę.
kochajj - 14-07-2012, 21:27
dawaj na PW dane do przelewu...
Pejoth - 15-07-2012, 00:23 Temat postu: Zegary HC Witam Wszystkich przepraszam ze pisze tutaj, ale mam pytanie odnosnie zegarow hc. Podobno jest gdzies na forum Mitsumaniakow dokladna instrukcja montazu zegarow HC w galancie. Nie moge jej znalesc nigdzie. Czy moze ktos z Was wiem gdzie moge jej szukac. Prosze o link na PW.
Pozdrawiam Wszytskich i z gory dziekuje.
sveno - 15-07-2012, 13:21
kochajj, będziesz płacił jak dostaniesz produkt finalny, to co Ci jutro wyśle ma kilka niedoróbek, a wydrukowane było dla testu kolorów, no i chciałem zobaczyć jak wygląda prędkościomierz wyskalowany do 300km/h
Pejoth, jest w FAQ na samym dole ten temat.
swinks_UK - 15-07-2012, 20:47
Oh.. coś się ruszyło.
Pamietaj, ze dla mnie będzie 10 sztuk takiego projektu jak kiedyś ci podesłałem na PW.
|
|
|