To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module

Luk - 27-08-2012, 21:28

prosto napisał/a:
czy telefon łączy się wam automatycznie z systemem bluetooth po wejsciu do samochodu ?

Tak. Oczywiście nie po wejściu, tylko po włączeniu stacyjki...
HTC z WM6.5.
Wina po stronie telefonu, a raczej ustawień bluetootha.

bastek - 27-08-2012, 22:20

mi też
w telefonie musiałem ustawić automatyczną autoryzację
wcześniej nokia 5210, teraz samasung taki na 2 kartyy sim, nie pamiętam symbolu

tyku - 28-08-2012, 12:29

prosto, W Avila jest opcja w ustawieniach BLUETOOTH : Widzialność mojego telefonu: ma być na WŁ.
prosto - 28-08-2012, 13:59

Luk napisał/a:
Oczywiście nie po wejściu, tylko po włączeniu stacyjki...

no tak oczywiscie to mialem na mysli :D

tyku,

no wlasnie problem w tym ze mam ustawioną tą opcje na WŁ,

ustawien bluetooth w tym telefonie bardzo malo, probowalem na wszystkie sposoby z tymi ustawieniami i nic...tymbardziej mnie to dziwi ze telefon non stop ustawiony tak samo, a w oplu i renault łączy sie zaraz po wejsciu i przekręceniu stacyjki, a w lancerze niestety nie hmmm :?

tyku - 28-08-2012, 15:25

prosto, Jak z innymi telefonami, próbowałeś ?
prosto - 28-08-2012, 16:39

nie, nie probowalem (brak czasu :( ) , jak sproboje to dam znac
qbuss - 05-09-2012, 22:31

Ja mam strasznie irytujący problem przy dodawaniu nowej pozycji do książki. Otóż przy podawaniu numeru telefonu (po angielsku), za cholerę nie chce powtórzyć prawidłowego telefonu. Za KAŻDYM razem przy numerze 604 ... ... powtarza 6004 ... ... Próbowałem chyba już z 50 razy i nic.

Czy ktoś miał podobny problem? Istnieje inna możliwość wpisania telefonu?

prosto - 06-09-2012, 00:46

z tego co sie orientuje mozesz wpisywac jako: 6-0-4 lub 60-4X lub 604-
Pawcho - 06-09-2012, 08:36

Prosto - ma rację podawaj numery jako pojedyńcze cyfry
qbuss - 06-09-2012, 08:58

Ja cały czas podaję jako pojedyncze cyfry, nie wiedziałem, że można podawać jako np. "60". Dzisiaj tak spróbuje i zobaczymy co wyjdzie.
tyku - 06-09-2012, 09:37

Problem zawsze był z wybieraniem głosowym. Dlatego wstawiłem MMCS i teraz mogę wstukać numer na ekranie dotykowym, lub zaimportować kontakty z telefonu i po problemie. Można też powpisywać kontakty do MMCSa (trochę to trwa, ale jak nie dużo jest kontaktów to da radę) Dużo bardziej funkcjonalne, niż wybieranie głosowe.

Importowanie kontaktów z telefonu:

Kontakty MMCS :

qbuss - 06-09-2012, 10:37

Ja u siebie mam MMCS, ale nigdzie nie widziałem opcji wpisywania ręcznie numeru telefonu do pamięci.
tyku - 06-09-2012, 10:42

qbuss napisał/a:
Ja u siebie mam MMCS, ale nigdzie nie widziałem opcji wpisywania ręcznie numeru telefonu do pamięci.

qbuss, Pewnie stara wersja MMCS. Ja mam E06 i na 100% jest. Być może to zasługa nowego modułu BLUETOOTH.

prosto - 07-09-2012, 12:53

tyku napisał/a:
Problem zawsze był z wybieraniem głosowym

u mnie w zasadzie zadnego problemu nie bylo, przysiadlem kilkanascie minut i po kolei wprowadzilem najwazniejsze numery z telefonu, czyli dyktowalem numer, nazwe osoby ktora sie pod nim ukrywa, i tak po kolei z 15 najwazniejszych numerow z ktorych korzystam najczesciej, i teraz tylko jak gdzies chce zadzwonic mowie tylko imie no i system sam dzwoni do danej osoby - wszystko bez najmniejszych problemow. no poza problemem ktory dalej jest nie rozwiazany czyli ze telefon nie łączy sie automatycznie z samochodem po przekreceniu kluczyka, tylko musze wejsc w menu telefonu i dac polacz ;/

qbuss - 07-09-2012, 16:11

tyku, bardzo dziękuję za zdjęcia. U mnie wygląda to niemal identycznie z tą różnicą, że nie mam opcji Phonebook (więc pewnie stara wersja). Nic, będę próbował aż do skutku, do tego przećwiczę jeszcze raz głos.

Dzięki!