[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Wyciszenie Lancera
matiudgk - 08-09-2016, 15:53
tyku napisał/a: | Pryskać w komorę silnika zapachy cytrynowe, to pomaga. |
człowiek mądry po szkodzie
darecki73 - 06-01-2017, 13:04
witam
Chce wyciszyc nadkola w autku ale od strony ZEWNETRZNEJ czyli od kół.
Czy ktos tak robil,czy to przyniesie dobry efekt wyciszenia.
Chciałbym wykleic mata butylowa blache nadkola i następnie nalozyc gruba warstwe płynnej masy bitumicznej pistoletem na to.
Chciałbym zatrzymac hałas z koł jeszcze na zewnątrz przed dostaniem sie do srodka przez
blache.
Oczywiscie od srodka w kabinie takze wykleic.
Ciekaw jestem waszej opinji na ten temat
tyku - 06-01-2017, 13:47
darecki73, Opis na str. 11.
cypo - 06-01-2017, 19:58
Ekspertem też nie jestem, ale wg mnie zamiast maty bitumicznej lepiej użyć maty butylowej - dużo lżejsza, dużo bardziej elastyczna i dużo lepiej tłumiąca (no i sporo droższa - ale wg mnie warto). Naklejanie gąbek na blachę wg. mnie jest trochę bezsensowne (wątpię że dałoby to nawet w połowie taki efekt jak przy matach butylowych czy nawet bitumicznych).
tyku - 06-01-2017, 20:41
cypo napisał/a: | Naklejanie gąbek na blachę wg. mnie jest trochę bezsensowne | Kto tak robił i kto o tym pisał
cypo - 06-01-2017, 21:34
Hah, teraz się zorientowałem, że odpisałem na post z 2 strony tego tematu myślałem, że to był ostatni post
a co do gąbek naklejanych na blachę - odniosłem wrażenie, że właśnie na 2 stronie tego tematu niektórzy sugerują takie rozwiązanie (m.in Ty:) ), ale wcześniej też o tym słyszałem i wydaje mi się, że nawet tokyo był zwolennikiem takiego rozwiązania (sorry tokyo jeśli jednak się pomyliłem)
tyku - 06-01-2017, 23:45
cypo, O czym ty piszesz
Jakie gąbki (możesz zacytować mnie lub tokyo)
cypo - 07-01-2017, 12:36
tyku napisał/a: | Maty bitumiczne są dobre i tanie, ale ciężar duży. Pianka termo akustyczna GMS to materiał bardzo lekki. Mi zależało na tym, aby zbytnio nie zwiększać masy pojazdu. |
Tokyo nie zacytuje, bo to było podczas rozmowy na żywo - po prostu skomentował położone przeze mnie maty butylowe jako rozwiązanie bezcelowe, zasugerował, że lepsza byłaby pianka.
Sorry panowie, jeśli źle interpretuje Wasze słowa, ale tak to właśnie zrozumiałem
darecki73 - 07-01-2017, 14:10
cypo napisał/a: | tyku napisał/a: | Maty bitumiczne są dobre i tanie, ale ciężar duży. Pianka termo akustyczna GMS to materiał bardzo lekki. Mi zależało na tym, aby zbytnio nie zwiększać masy pojazdu. |
Tokyo nie zacytuje, bo to było podczas rozmowy na żywo - po prostu skomentował położone przeze mnie maty butylowe jako rozwiązanie bezcelowe, zasugerował, że lepsza byłaby pianka.
Sorry panowie, jeśli źle interpretuje Wasze słowa, ale tak to właśnie zrozumiałem |
A co sądzisz TYKU o naklejeniu maty butylowej ale od strony zewn.(od strony kół) a nastepnie solidnie natrysnąc ''baranek'' na to ,dosc grubo. Chodzi mi o masę plynna w sprayu.
Zrobilo by to solidna guba warstwe nie przepuszczają halasu do kabiny od kół.
tyku - 07-01-2017, 16:21
cypo, Wyraźnie napisałeś gąbka. Gdzie w powyższym cytacie masz słowo gąbka
cypo napisał/a: | Sorry panowie, jeśli źle interpretuje Wasze słowa, ale tak to właśnie zrozumiałem | Przeprosiny przyjęte.
cypo napisał/a: | Pianka termo akustyczna GMS to materiał bardzo lekki. |
Pisałem pianka termo akustyczna GMS, a nie gąbka.
https://www.bitmat.pl/Mat...a-samoprzylepna
darecki73 napisał/a: | A co sądzisz TYKU o naklejeniu maty butylowej ale od strony zewn.(od strony kół) | Można, ale będzie ciężko. Te maty są sztywne i ciężko będzie je dobrze ułożyć. Myślę, że mój sposób jest wiele bardziej skuteczny, ponieważ przykleiłem kilka warstw(nie oszczędzałem materiału). darecki73 napisał/a: | a nastepnie solidnie natrysnąc ''baranek'' na to ,dosc grubo. Chodzi mi o masę plynna w sprayu. |
Nie robiłem, więc nie doradzę.
cypo - 07-01-2017, 18:30
Pianka, gąbka - dla mnie to samo W każdym razie miałem na myśli piankę gms cały czas i podtrzymuje moją teorię, że pianka/gąbka/etc nie wygłuszy tak dobrze jak mata bitumiczna/butylowa. Po naklejeniu jednej(!) maty STP na środku drzwi już wyraźnie było słychać inny dźwięk, po wyklejeniu całości przerosło moje najśmielsze oczekiwania - odgłos zamykania drzwi jak w lexusie, a zwykłe fabryczne głośniki (te pierdziawki, nie RF) zaczęły grać naprawdę głębokim basem... chociaż, skoro Ty tak zachwalasz tą piankę to bardzo jestem ciekaw jak się sprawdza takie wygłuszenie
tyku - 07-01-2017, 19:20
cypo napisał/a: | chociaż, skoro Ty tak zachwalasz tą piankę to bardzo jestem ciekaw jak się sprawdza takie wygłuszenie | Nie zachwalam, tylko nimi wyciszałem. Sprawdza się dobrze.
leoluke - 24-03-2017, 21:02
Cześć koleżanki i koledzy,
W związku z tym, że być może za kilka miesięcy będę przymierzał się do kupna Lancera 2007+, chciałbym zapytać się Was o jedną z najbardziej interesujących mnie rzeczy. W moim obecnym CS0 jednym z najbardziej irytujących problemów są wibracje plastików wnętrza. Wyciszyłem jak mogłem, ale i tak jest gorzej niż w wielu innych samochodach którymi jeździłem. Jak wygląda sprawa w lancerze ES (2007+)?
Nie oczekuję cudów, ale jeśli plastiki będą przynajmniej tak ciche jak w 7mio letniej Skodzie Fabii, to będę zadowolony. W moim CS0 jest bowiem znacznie gorzej. Skąd w ogóle wzięła się u Was potrzeba wyciszenia auta? Czy było to spowodowane chęcią odizolowania hałasów z zewnątrz i poprawienia akustyki systemu audio, czy może też mieliście problemy z wibrującymi plastikami wnętrza?
tyku - 24-03-2017, 21:19
Plastiki nie trzeszczą, ale są słabej jakości. Słabe wyciszenie wnętrza. Reszta wyciszania pod audio.
Poczytaj
sla - 25-03-2017, 15:44
leoluke napisał/a: | W moim obecnym CS0 jednym z najbardziej irytujących problemów są wibracje plastików |
Trochę to dziwne, u mnie nigdy nic nie wibrowało ani nie trzeszczało, kompletna cisza, a CSO był o wiele lepiej wyciszony od swojego następcy. Musiałeś trafić na egzemplarz gdzie ktoś grzebał.
|
|
|