Nasze Miśki - GALANT 2,5 V6 '99 by SZUWAR niebieski rekin
Marcino - 08-08-2013, 17:24
szuwar napisał/a: | danino88 napisał/a: | Cytat:
Na benzynce 162,5 KM
ładny wynik, tylko pogratulować |
Co dla mnie najważniejsze na gazie też nieźle i praktycznie nie ma potrzeby przełączać na benzynkę aby przycisnąć jak niektórzy mają to w nawyku. |
Takie przełanczanie to chyba było jak sie miało II gen LPG.... pierwsze słyszę żeby coś takiego robić??
inq - 08-08-2013, 21:23
Zależy jak ktoś ma ustawiony gaz. Jak w trybie ekonomicznym to i wyprzedzać nie ma jak. Jak widać u Szuwara to jest
szuwar - 08-08-2013, 23:19
inq napisał/a: | Jak widać u Szuwara to jest |
na bogato aby nie czuć praktycznie różnicy.
stary alfer napisał/a: | szuwar napisał/a:
i powinienem troszkę pośmigać bezkosztowo
Przesadziłeś |
mam nadzieję, że nie będzie źle, dziś zrobiłem 500km, zatrzeszczało 2 razy, więc objawy trzeszczenia/piszczenia zawiechy w upalne dni... niedługo koniec lata
szuwar - 26-08-2013, 17:43
Popiskiwania - wcześniej wspomniane, obecnie trzeszczenie :d zostało rozpoznane, zlokalizowane i do operacji wyeliminowane .... Prosty wahacz prawy, pęknięta gumka sworznia i sworzeń zapieczony, pomogło wstrzyknięcie oleju ...
dziś zamawiam wahacz, postawiłem na SH i wymieniam gumki na polecane na forum
Marcin-Krak - 27-08-2013, 07:41
szuwar napisał/a: | pęknięta gumka |
To często bywa problemem - ale szczerze to nie słyszałem żeby szuwar napisał/a: | pomogło wstrzyknięcie oleju | - może warto opatentować i kasę trzepać na tym
Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać
tresorex - 27-08-2013, 08:15
Przecież napisał że to szuwar napisał/a: | do operacji wyeliminowane | i szuwar napisał/a: | dziś zamawiam wahacz | więc tylko po to żeby nie psuło się dalej i nie wkurzało podczas jazdy
szuwar - 27-08-2013, 10:50
Marcin-Krak napisał/a: | Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać |
Spoko
Marcin-Krak napisał/a: | - może warto opatentować i kasę trzepać na tym |
pierwszy pomysł, w wersji oszczędnościowej, zakładał wyczyszczenie, nałożenie smaru łożyskowego i "naciągnięcie gumki", (zmieniony ze względów bezpieczeństwa na wymianę wahacza)
....mój kolega, bywalec naszych spotów regionalnych spod znaku BMW - wszyscy Zachodniopomorzanie wiedzą kto
powiedział tak : weź kup tubę smaru i strzykawkę i sprzedawaj jako zestaw naprawczy do mitsubishi ...
szuwar - 04-10-2013, 15:01
Kolejny wpis do dziennika:
1. Wahacz w końcu wymieniony, PP prosty kupiłem tym razem SH ale dodatkowy wymienione osłona gumowa.
2. Wymiana oleju + filtr powietrza + oleju.
... odczekał się porządnego mycia i sprzątania bo dziś wyjazd na zachodniopomorską Banderozę
szuwar - 20-10-2013, 18:13
Nowy komplet dywaników welurowych na gumie dedykowanych pod EAxx, aczkolwiek do przedniego pasażera można mieć uwagi - ale w normie.
komplet 89 pln + wysyłka
Kolor czarny, czarne obszycia i grafit napis.
szuwar - 12-11-2013, 21:11
i dzisiaj zaczął fikać .... prawdopodobnie nagrzewnica, albo przewody ....
objaw: ciecz pod nogami kierowcy.
Oględziny: rurka od osuszacza/klimy/odpływu cała; ciecz raczej lepka po zdjęciu wykładziny, więc na 90% okolice nagrzewnicy.
jutro dalsza wnikliwsza diagnoza i przymiarki do usunięcia awarii możliwie najniższym kosztem
Tomek - 12-11-2013, 21:30
szuwar napisał/a: | Nowy komplet dywaników welurowych na gumie dedykowanych pod EAxx, |
daj znać za jakiś czas
IMHO kiepskie tak samo jak te najtańsze
szuwar - 12-11-2013, 23:02
Cytat: | IMHO kiepskie tak samo jak te najtańsze |
poszedłem za magią opisu : pełna guma - a miałem kiedyś "podszyte" nie pełną gumą i tragedia była .... a widziałem u jazzmana i po dłuższym okresie wyglądały dobrze.
Tomek - 13-11-2013, 10:37
szuwar napisał/a: | Cytat: | IMHO kiepskie tak samo jak te najtańsze |
poszedłem za magią opisu : pełna guma - a miałem kiedyś "podszyte" nie pełną gumą i tragedia była .... a widziałem u jazzmana i po dłuższym okresie wyglądały dobrze. |
tzn powiem tak
pierwszy raz jak u nich kupiłem, to poszedłem po taniości i kupiłem średnią półkę
rozpadły się w ciągu tygodnia
stwierdziłem, że moja wina, bo co tanie to drogie, więc zakupiłem tylko przednie dywany, zresztą właśnie po dobrych ocenach na forum
i te niestety też nie wytrzymały długo, po prostu dziadostwo, jak tamte
i teraz taki wniosek, że może w między czasie zmienili materiał
może być tak, że po reklamacjach, znowu zmienili z powrotem na ten lepszy
fakt jednak, że to co ja kupiłem (niby najdroższe premium) to nic nie warty śmieć, niewiele lepsze niż te classic
pisałem w tej sprawie do firmy, ale kazali mi spadać na drzewo, więc ...
stary alfer - 18-11-2013, 20:44
szuwar napisał/a: | i dzisiaj zaczął fikać .... prawdopodobnie nagrzewnica, albo przewody ....
objaw: ciecz pod nogami kierowcy.
Oględziny: rurka od osuszacza/klimy/odpływu cała; ciecz raczej lepka po zdjęciu wykładziny, więc na 90% okolice nagrzewnicy. |
Boshe... Jaki parch. Sprzedaj go. Kup sobie jakieś BMW czy coś mniej awaryjnego
szuwar - 19-11-2013, 19:35
stary alfer napisał/a: | Kup sobie jakieś BMW czy coś mniej awaryjnego |
nie kuś
Co się okazało ciecz to woda, nie z układu chłodzenia/grzewczego (więc mam zapasową nagrzewnicę ).
przy szybie drożne i czysto, tak samo szczelna grodź, jutro podlewam szyby i uszczelki ..... zrekompensowałem sobie cały problem wypadem na miasto lubię dźwięk V6 na wysokich obrotach ....
|
|
|