To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - GALANT 2,5 V6 '99 by SZUWAR niebieski rekin

Marcino - 08-08-2013, 17:24

szuwar napisał/a:
danino88 napisał/a:
Cytat:
Na benzynce 162,5 KM

ładny wynik, tylko pogratulować :)

Co dla mnie najważniejsze na gazie też nieźle i praktycznie nie ma potrzeby przełączać na benzynkę aby przycisnąć jak niektórzy mają to w nawyku.

Takie przełanczanie to chyba było jak sie miało II gen LPG.... pierwsze słyszę żeby coś takiego robić??

inq - 08-08-2013, 21:23

Zależy jak ktoś ma ustawiony gaz. Jak w trybie ekonomicznym to i wyprzedzać nie ma jak. Jak widać u Szuwara to jest :thumbright:
szuwar - 08-08-2013, 23:19

inq napisał/a:
Jak widać u Szuwara to jest :thumbright:

na bogato :) aby nie czuć praktycznie różnicy.

stary alfer napisał/a:
szuwar napisał/a:
i powinienem troszkę pośmigać bezkosztowo ;)

Przesadziłeś :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mam nadzieję, że nie będzie źle, dziś zrobiłem 500km, zatrzeszczało 2 razy, więc objawy trzeszczenia/piszczenia zawiechy w upalne dni... niedługo koniec lata :)

szuwar - 26-08-2013, 17:43

Popiskiwania - wcześniej wspomniane, obecnie trzeszczenie :mrgreen: :d zostało rozpoznane, zlokalizowane i do operacji wyeliminowane .... Prosty wahacz prawy, pęknięta gumka sworznia i sworzeń zapieczony, pomogło wstrzyknięcie oleju ...

dziś zamawiam wahacz, postawiłem na SH i wymieniam gumki na polecane na forum :)

Marcin-Krak - 27-08-2013, 07:41

szuwar napisał/a:
pęknięta gumka

To często bywa problemem - ale szczerze to nie słyszałem żeby
szuwar napisał/a:
pomogło wstrzyknięcie oleju
- może warto opatentować i kasę trzepać na tym :?: :twisted:

Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać :P

tresorex - 27-08-2013, 08:15

Przecież napisał że to
szuwar napisał/a:
do operacji wyeliminowane
i
szuwar napisał/a:
dziś zamawiam wahacz
więc tylko po to żeby nie psuło się dalej i nie wkurzało podczas jazdy :)
szuwar - 27-08-2013, 10:50

Marcin-Krak napisał/a:
Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać :P

Spoko :)

Marcin-Krak napisał/a:
- może warto opatentować i kasę trzepać na tym :?: :twisted:

pierwszy pomysł, w wersji oszczędnościowej, zakładał wyczyszczenie, nałożenie smaru łożyskowego i "naciągnięcie gumki", (zmieniony ze względów bezpieczeństwa na wymianę wahacza)

....mój kolega, bywalec naszych spotów regionalnych spod znaku BMW - wszyscy Zachodniopomorzanie wiedzą kto :)

powiedział tak : weź kup tubę smaru i strzykawkę i sprzedawaj jako zestaw naprawczy do mitsubishi ... :twisted:

szuwar - 04-10-2013, 15:01

Kolejny wpis do dziennika:

1. Wahacz w końcu wymieniony, PP prosty kupiłem tym razem SH ale dodatkowy wymienione osłona gumowa.

2. Wymiana oleju + filtr powietrza + oleju.

... odczekał się porządnego mycia i sprzątania bo dziś wyjazd na zachodniopomorską Banderozę :)

szuwar - 20-10-2013, 18:13

Nowy komplet dywaników welurowych na gumie dedykowanych pod EAxx, aczkolwiek do przedniego pasażera można mieć uwagi - ale w normie.

komplet 89 pln + wysyłka

Kolor czarny, czarne obszycia i grafit napis.

szuwar - 12-11-2013, 21:11

i dzisiaj zaczął fikać .... prawdopodobnie nagrzewnica, albo przewody ....

objaw: ciecz pod nogami kierowcy.
Oględziny: rurka od osuszacza/klimy/odpływu cała; ciecz raczej lepka po zdjęciu wykładziny, więc na 90% okolice nagrzewnicy.

jutro dalsza wnikliwsza diagnoza i przymiarki do usunięcia awarii możliwie najniższym kosztem :)

Tomek - 12-11-2013, 21:30

szuwar napisał/a:
Nowy komplet dywaników welurowych na gumie dedykowanych pod EAxx,

daj znać za jakiś czas
IMHO kiepskie tak samo jak te najtańsze

szuwar - 12-11-2013, 23:02

Cytat:

poszedłem za magią opisu :) : pełna guma - a miałem kiedyś "podszyte" nie pełną gumą i tragedia była .... a widziałem u jazzmana i po dłuższym okresie wyglądały dobrze.

Tomek - 13-11-2013, 10:37

szuwar napisał/a:
Cytat:

poszedłem za magią opisu :) : pełna guma - a miałem kiedyś "podszyte" nie pełną gumą i tragedia była .... a widziałem u jazzmana i po dłuższym okresie wyglądały dobrze.

tzn powiem tak

pierwszy raz jak u nich kupiłem, to poszedłem po taniości i kupiłem średnią półkę
rozpadły się w ciągu tygodnia

stwierdziłem, że moja wina, bo co tanie to drogie, więc zakupiłem tylko przednie dywany, zresztą właśnie po dobrych ocenach na forum
i te niestety też nie wytrzymały długo, po prostu dziadostwo, jak tamte

i teraz taki wniosek, że może w między czasie zmienili materiał
może być tak, że po reklamacjach, znowu zmienili z powrotem na ten lepszy

fakt jednak, że to co ja kupiłem (niby najdroższe premium) to nic nie warty śmieć, niewiele lepsze niż te classic
pisałem w tej sprawie do firmy, ale kazali mi spadać na drzewo, więc ...

stary alfer - 18-11-2013, 20:44

szuwar napisał/a:
i dzisiaj zaczął fikać .... prawdopodobnie nagrzewnica, albo przewody ....

objaw: ciecz pod nogami kierowcy.
Oględziny: rurka od osuszacza/klimy/odpływu cała; ciecz raczej lepka po zdjęciu wykładziny, więc na 90% okolice nagrzewnicy.

Boshe... Jaki parch. Sprzedaj go. Kup sobie jakieś BMW czy coś mniej awaryjnego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

szuwar - 19-11-2013, 19:35

stary alfer napisał/a:
Kup sobie jakieś BMW czy coś mniej awaryjnego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nie kuś :)

Co się okazało ciecz to woda, nie z układu chłodzenia/grzewczego (więc mam zapasową nagrzewnicę :twisted: ).

przy szybie drożne i czysto, tak samo szczelna grodź, jutro podlewam szyby i uszczelki :mrgreen: ..... zrekompensowałem sobie cały problem wypadem na miasto :mrgreen: lubię dźwięk V6 na wysokich obrotach ....