To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

WreX - 14-08-2013, 22:30

No to tak,

z nowości, na textara jeszcze trochę poczekam aż mi sprowadzą, więc w między czasie sprawiłem sobie takie coś:

Morele tempo 6 takie tam...

No to dzisiejszy prawie cały dzień zleciał na montaż, zdejmowanie boczków:

Stary vs nowy głośnik:

Montaż zwrotnic:

I tak wygląda zamontowane:

No i gwizdki... eh w maskownice się nie zmieściły niestety to musiałem improwizować, na razie jest tak później będę myśleć:

A co do wygłuszenia drzwi, to czekam na tego nouxodola 3100 i taśme dekarską i będę się bawić dokładnie. Za X czasu dojdzie do tego wzmak ale na razie tyle.

Pewnie chcecie wiedzieć jak to gra w porównaniu z ori no to tak...

Oryginalne podpięte pod mojego beckera miały większego kopa, tzn więcej basu wycofaną średnice i kującą górę, po zmianie, myślałem przez chwile, że coś popsułem bo basu nie słyszałem i takie tam dramaty typu dlaczego ja, ale jak już zebrałem się w garść zrobiłem wszystko jak trzeba lewą i prawą stronę to morelki mnie poczęstowały, niesamowicie dokładną i naturalną wręcz ciepłą jak przed chwilą ustrzelona sarna górą, która chce nam pokazać "hej Ty tutaj jest ten talerz a tam gra gitara, tutaj ktoś się drze itp" a co z średnicą, której nie było prawie ? o Boże po prostu wybiega na scenę jak jakaś top modelka, która chce się za afiszować jakby ją ktoś z kuchni wypuścił, piękna sprawa, a dokładność ? precyzja snajpera rzekłbym, no i bas, grzeczny ułożony sprężysty i jędrny jak pośladki zdrowej 19'stki. Mógłbym jeszcze tak długo ale poczekam, aż ten wzmacniacz zamontuje, w tedy się rozwinę w moim wywodzie, generalnie zmiana na plus.
Plus mały upgread, wyrzuciłem głośniki z półki które były szerokopasmowe i zastąpiłem je tymi z przednich drzwi, jest o wiele lepiej, bo żadne słabej jakości pasmo wyższe niż 500hz nie wdziera się jak plebs na dwór pana morela i go nie zagłusza.

Na razie to tyle, zdam relacje z wygłuszania itp.

AAAAAAAAA no i kupiłem olej czekam na wymiane:

Mobil 1 0w40 + filtr mann

Hugo - 15-08-2013, 21:50

WreX napisał/a:
w tedy się rozwinę w moim wywodzie
Proszę nie rób tego :mrgreen:
WreX - 17-08-2013, 00:29

Hugo napisał/a:
WreX napisał/a:
w tedy się rozwinę w moim wywodzie
Proszę nie rób tego :mrgreen:

czemu :>

dzisiaj tzn wczoraj wygluszylem drzwi, czekam az sie srodek utwardzi i zdam relacje i wrzuce jakies fotki czy cos ;)

WreX - 18-08-2013, 14:30

Dzisiaj szału nie będzie ze zdjęciami, olej został wymieniony, popychacze po przejechaniu X kilometrów i odpaleniu go na zimnym już nie klepią.

Drzwi zostały wygłuszone, Hugo, już wiem dlaczego nie wstawiłeś zdjęcia z wygłuszania, jak zobaczyłem jak drzwi po tym wyglądają to też wolałem tym się nie dzielić :D

No środek już się tam ze 2 dni utwardza, różnice jaką słyszę to na pewno głuszej zamykane drzwi, bez przeciągniętego klekotu, niskie tony są grzeczne nie rozciągnięte tak po rezonacji blachy drzwi, brak jest takiego echa, dźwięk jest bardziej odizolowany taki rzekłbym studyjny przez to.

Hugo, powiedz mi, jak kleiłeś taśmą dekarską te drzwi to tylko te dziury zakleiłeś ? bo drzwi tam mają 2 duże wnęki, czy jakoś je też załatałeś ?
Ja niestety dowiedziałem się, że tylko 600ml butelka jest w spreju dopiero jak mi 1 litrowa przyszła :D

Pewnie nie podzielisz się zdjęciem jak wyglądały PO nałożeniu taśmy i nouxodola ?

Hugo - 18-08-2013, 18:28

WreX napisał/a:
Hugo, powiedz mi, jak kleiłeś taśmą dekarską te drzwi to tylko te dziury zakleiłeś ?
Tak, wszystkie duże otwory.
WreX napisał/a:
Pewnie nie podzielisz się zdjęciem jak wyglądały PO nałożeniu taśmy i nouxodola ?
Nie, nie będę specjalnie po ściągał boczków. Jeśli kiedyś któregoś zdejmę to się pochwalę.
WreX - 18-08-2013, 19:57

Hugo napisał/a:
Tak, wszystkie duże otwory.

Tzn te wielkie na, które dałoby sie ze 2 pasy taśmy na szerokość przykleić ?

Hugo napisał/a:
Nie, nie będę specjalnie po ściągał boczków. Jeśli kiedyś któregoś zdejmę to się pochwalę.

Ja myślałem, że Ty masz zdjęcia zrobione tylko nie chciałeś wrzucać :twisted:

Hugo - 18-08-2013, 20:00

WreX napisał/a:
Tzn te wielkie na, które dałoby sie ze 2 pasy taśmy na szerokość przykleić ?
Tak. I jakieś mniejsze też, ale już nie pamiętam.
Fragu - 18-08-2013, 20:29

Ja zakleiłem wszystko, taśmą 15cm. Tylko głośnik został na "wierzchu". :wink:
WreX - 19-08-2013, 10:07

Fragu napisał/a:
a zakleiłem wszystko, taśmą 15cm. Tylko głośnik został na "wierzchu".

No to za X czasu będzie runda druga z wygłuszaniem, machnę od razu tylne drzwi i bagażnik.

Fragu - 19-08-2013, 10:32

Dokładnie to jeszcze mam w planie :)
WreX - 19-08-2013, 19:51

Dzisiaj cały dzień spędziłem nad licznikiem....

Tak wyjąłem go wg toturiala TEGO

A zacząłem działać wg tutka: TEGO

Także zabrałem się do rozebrania do naga mojego licznika:

Kontynuowałem zdzieranie ubrań:

Taka ciekawostka, jak wyglądają tarcze od tyłu:

Czas się zabrać od tyłu do roboty:

Po kolei zdejmować wszystko oraz wypinać lampki:

Aż została już całkiem naga...:

Jeszcze rzut poglądowy na plexi:

W plexi wypada wyciąć takie coś:

I trzeba wziąć pod uwagę, że OLED z poradnika Sveno jest MNIEJSZY od zwykłego LCD także trzeba mieć to na uwadze.

Że niby pasuje hue hue:

I teraz tak, z LCD trzeba było z prawej strony 2 drugim gnieździe diody zrobić dużo grubsze cięcie z tego względu, że LCD ma zgrubienie tam jakiś elektroniczny układ który musi się wsunąć w gniazdo diody, niestety fotki nie zrobiłem jak szeroko... na oko z 5mm,

Tu już wszedł tak jak powinien wejść:

Dziurę na kabel trzeba taką jak Sveno podał wychrempać tu nie ma zmian. Generalnie dużo ciaśniej wchodzi ten LCD od tamtego OLEDa.

Ja używałem do tego piłki do metalu a później jak już był zarys frezu to podkładką grubą na wiertarce. I jakoś wyszło.

Tak wygląda złożone:

Wiem, że widać "cięcia tarczy" ale bardzo trudno to domowymi sposobami zrobić dokładnie, także poczekam na nową z gotową dziurą na UKP.

Dodam, licznik działa sprawdziłem go gruntowanie, no może nie działał za 1 poprawnie ale jest już cacy.

Dodam, że nie widać generalnie tego jak na powyższym zdjęciu, także nie dramatyzujmy ;p

Tak to wygląda finalnie.

WreX - 19-08-2013, 21:12

Jeszcze takie cuś:

Hugo - 19-08-2013, 22:05

Ło matko, ale krzywo :mrgreen: :wink:
WreX - 19-08-2013, 22:14

Hugo napisał/a:
Ło matko, ale krzywo :mrgreen: :wink:

JAK KRZYWO ?! OSTATNIE ZDJĘCIE JEST POD KĄTEM

nie no umieram, cierpię mentalnie przez Ciebie... Boże ratuj,

powiedz lepiej co masz na myśli bo inaczej mnie psychiatra czeka :mrgreen:

deejay - 19-08-2013, 23:26

Mogłeś przy okazji demontażu licznika wyczyścić sobie światłowody i cały cyferblat , wtedy by pięknie na biało licznik błyszczał :wink: