Nasze Miśki - Nowy VR-4 czaaarny :)
swinks_UK - 15-01-2013, 23:37
Sprawdźcie wiazkę co idzie za nadkolem. Komunikacja ayc-ecu do przekaźnika idzie na tej samej wiązce co abs, jak ktoś się szarpał z wiazką, to wielce prawdopodobnie ją uwalił.
m6riano - 16-01-2013, 05:00
A to nie było..?
Hugo - 16-01-2013, 08:03
Derpin napisał/a: | Łukasz będzie miał jeszcze do kompletu srebrny panel środowy do tego w razie SI | A może nawet carbon z SE wookash83, czekam na info dzisiaj.
Tomek - 16-01-2013, 08:08
Derpin napisał/a: |
Łukasz będzie miał jeszcze do kompletu srebrny panel środowy do tego w razie SI |
panel mnie nie interesuje raczej, bo troche za bardzo razi w oczy
swoją konsolę oddałem do malowania, w grafit (tak samo jak była jedna z opcji w Avance, tak jak szło też w UK), ale póki co czekam jeszcze
m6riano - 16-01-2013, 12:36
tomek84 napisał/a: | w grafit (tak samo jak była jedna z opcji w Avance |
coś takiego:
http://allegro.pl/mitsubi...2949418013.html
Tomek - 16-01-2013, 12:38
to jest niebieski
ja bd miał taki:
Anonymous - 16-01-2013, 13:52
tomek84 napisał/a: | ja bd miał taki: |
bardzo ładny szwajcary często go miały w ostatnich latach.
Tomek - 16-01-2013, 14:22
Derpin napisał/a: |
bardzo ładny szwajcary często go miały w ostatnich latach. |
wiem właśnie
wiele szwajcarów i większość Anglików w sporcie miało taką konsolę
ale na sprzedaż nie znalazłem, więc zdecydowałem się na malowanie, tylko nastąpił błąd technologiczny i z tego co wiem trzeba malować jeszcze raz, a lakiernik nie ma czasu
ale w końcu kiedyś będzie
wookash83 - 16-01-2013, 15:51
Oki kierownica zamontowana
ergonomia i wygląd w samochodzie: świetnie , wieniec w tej srebnej zdemontowanej był grubszy i to jedyna wada jaka mi przychodzi..
wookash83 - 16-01-2013, 15:58
ale teraz najważniejsze dzięki informacją od swinks_UK znalezliśmy małego szkodnika:
tak wyglądał z zewnątrz:
a tak w środku:
jak widać ten przekaźnik od AYC nie miał prawa funkcjonować dobrze..Radek miał drugi który zamontowaliśmy i teraz pośmigam zobaczę co i jak ale póki co z 15 odpaleń i zero informacji AYC w dolnym prawym rogu
ma ktoś może na sprzedaż taki?? na razie mam od Radka póki co nie potrzebuje ale wolałbym mieć w razie czego drugi żeby oddać bo z mojego to już nic nie ma
danino88 - 16-01-2013, 17:06
gratulacje ja gdzieś takiego będę miał ale dopiero na wiosnę
m6riano - 16-01-2013, 18:21
Cytat: | a tak w środku: |
wymyj go myjką ciśnieniową potem sprężonym powietrzem..;-)
Rafal_Szczecin - 07-05-2013, 19:50
auto dalej jezdzi juz na letnich bucikach
stary alfer - 07-05-2013, 20:06
Rafal_Szczecin napisał/a: | auto dalej jezdzi |
I chłodzi
wookash83 - 07-05-2013, 22:41
Tak jest VR-4 wymagała trochę pracy ale warto się starać dla niej
Historia zdarzeń:
- przy jednym z odpalań VR-4 zauważyłem że silnik zaczął nie równo pracować a że planowałem wymianę świec nie zastanawiając się zorganizowałem dojazd do Radka warsztatu na wymianę świec i przy okazji oleju..ale nie było tak wesoło a to przyczyna:
ojj okazało się że to gruba sprawa moja mina wtedy nie była wesoła a że samochód dostarczyłem popołudniu dopiero następnego dnia miałem szczegółową diagnozę szkód:
- kawałek wbity w głowicę (już myślałem że to tyle) ale niestety drugi kawałek dostał się do:
i już wiedziałem że łatwo nie będzie.
Po kilku dniach zapadła decyzja o remoncie całej góry silnika i usunięcie gazu (instalacja zapewne trafi do sprzedania) do tego kilka "malutkich" wymian
Zebrane części większość z Camskilla (dzięki Swinks za pomoc z doborem i poleceniem tej strony )
- Uszczelki góra silnika: Mitsubishi OE silnika zestaw uszczelek
- Rozrząd Cambelt Zestaw
Cambelt kit consists of
1. OE Spec Cambelt
2. Koyo Tensioner
3. Centre Idler Bearing
4. Alt Belt
5. PS belt
- 4 sztuki uszczelniaczy od strony skrzyni,
- 4 sztuki uszczelniaczy stronie głowic cylindrów,
- 1 sztuka uszczelniacz wału,
- Świece Irydowe NGK BKR7EIX,
- 24 szt popychacze hydrauliczne ( po rozmowie z Bartkiem zamówione od Japanize)
- Filtr oleju Mitsubishi x2,
- 16szt śrub pod głowice,
- 5L Amsoli 0W30
- 4 x trubiny od Radka i Swinksa (2 kupił Radek od Kochaja i miał na zapasie ratując mnie jak się okazało jedna nie dała rady po montażu i ponownie na wysokości zadania stanął Swinks i dostarczył mi kolejny zestaw turbin )
- płukanka Minelars,
- wężyk od wspomagania od Danio (mój jak się okazało był nieszczelny),
- Akumulator CENTRA PLUS CB620 12V 62Ah 540A,
I pewnie coś zapomniałem ale jak to wszystko przyszło trochę tego było
Tu częścii z Anglii:
Po skompletowaniu wszystkiego Radek miał misję ogarnięcia demontażu i montażu ojj trochę się napracował
W między czasie:
- głowicę trafiły na czyszczenie, planowanie, sprawdzanie gniazd zaworowych itp.
po:
- kolektor wyczyszczony:
- pokrywy zaworów:
- alusy ROTA trafiły do regeneracji plus zakupione w dobrej cenie od jednego z formułowiczów nowych opon Uniroyal Rainsport 2 215/45 R17 91 W XL (dzięki za dobra cenę )
Ufff trochę tego było wszystkiego i zanim to ogarnąłem minęło 1,5 miesiąca..
Dzięki Radek za ogarnięcie tematu i to jeszcze nie koniec
Rafał dziś wyżej umieścił zdjęcia z dzisiaj jak byłem na nabijaniu i odgrzybianiu klimy wiec trochę wyprzedził mnie z zdjęciami ja jeszcze nie zdążyłem zrobić na letnich butach
VR-4 trafiła do nowego garażu:
Co w planach na najbliższy miesiąc?
- wyczyszczenie komory silnika po złożeniu wszystkiego,
- zabezpieczenie podwozia (może się uda u deejay),
- zakończenie montażu zegarów (ciśnienie oleju,temperatura oleju,doładowanie,)
- wymiana plecionki (już zakupiona)
,
No i oczywiście zakup cysterny z Shell V-Power Racing
już sprawdzona bak na trasie: spalanie 12L
bak miasto: 15.5L
|
|
|