Sporty Motorowe - Robert Kubica
Marcino - 08-04-2014, 08:43
JCH napisał/a: | i9i napisał/a: | Wielu to widzi, ale sam Robert nie. | Chyba też widzi, bo coś bąknął, że musi zweryfikować swoje podejście do jazdy
i9i napisał/a: | Kubica jest urodzonym wyścigowcem w sztywnym bolidzie na twardej nawierzchni | Bez przesady aż takim wirtuozem w F1 nie był. Jedno zwycięstwo, nie wiem ile PP ale też niewiele |
Powienin iśc się scigać w klasie turystycznej.... na torach
mjsystem - 08-04-2014, 09:01
Marcino napisał/a: | owienin iśc się scigać w klasie turystycznej.... na torach |
Odmówił Mercedesowi, wybrał WRC
i9i - 08-04-2014, 09:52
Marcino napisał/a: | Powienin iśc się scigać w klasie turystycznej.... na torach |
DTM, GT, Le Mans, Porsche Cup, jest wiele torowych klas gdzie mógłby powoli wracać do formy sprzed wypadku.
JCH napisał/a: | Bez przesady aż takim wirtuozem w F1 nie był. Jedno zwycięstwo, nie wiem ile PP ale też niewiele |
Za długo też nie pojeździł, większość po trofea dochodziła po latach. Ale sprawdzał się na torze i tam szło mu najlepiej.
JCH - 09-05-2014, 21:12
Z gatunku "nie chwal dnia przed zachodem Słońca"
Po 4-ech odcinkach specjalnych Robert Kubica zajmuje 7-mą pozycję w Rajdzie Argentyny. Zobaczymy czy coś dadzą zmiany, o których mówił w wywiadach
Morfi - 09-05-2014, 23:01
jest 5 po 5 os i traci do 4 0,2s
sampler - 11-05-2014, 20:59
Byl nawet 4 ale ostatecznie zajął 6te miejsce poprawiając osiągniecie Holka z 1998r.
mkm - 12-05-2014, 06:35
Miejsce jest sukcesem. Historycznym.
Niestety pokazuje to jaką mieliśmy (i w sumie nadal mamy) miernotę w sporcie motorowy, że takie miejsce wystarcza, żeby zapisać się w historii.
Najważniejsze, że pierwsze punkty są na koncie, rajd ukończony, meta osiągnięta.
sampler - 09-06-2014, 21:01
Kolejne punkty tym razem z Włoch. Miało być piąte miejsce ale po małej przygodzie jest 8. Następny rajd w Polsce
mkm - 13-07-2014, 02:35
Na Rajd Polski spuśćmy zasłonę milczenia, bo 20-te miejsce przy ogromnym pechu wynikiem marzeń dla Kubicy na pewno nie było.
W celu poprawienia sobie humoru, w ten weekend wystartował w Rally Internaziomale del Casentino.
Mało znany rajdzik bez punktów w WRC
Pech się także pojawił, ale wygrana wypracowana i pewna.
Co ciekawe pojechał z Przemysławem Mazurem pilotem Lubiaka, Grzyba, Rzeźnika, a także Kuzaja.
Jazda z każdym kilometrem pewniejsza.
1-wsze miejsce z 2minutową przewagą.
mjsystem - 22-08-2014, 17:26
Rajd Niemiec zaczęty od.... wypadku... Nie, nie jestem złośliwy. Takie są fakty...
JCH - 22-08-2014, 17:54
mjsystem napisał/a: | Rajd Niemiec zaczęty od.... wypadku... | Zaraz tam wypadku. Lekko tylko "urwał"
mjsystem - 23-08-2014, 13:35
A dziś niespodzianka. Wygrał odcinek specjalny
JCH - 23-08-2014, 17:45
A dla odmiany Ogier poszeeeedł ..... w las. Jak widać i mistrzowi może się zdarzyć
Evka - 23-08-2014, 23:37
mjsystem napisał/a: | A dziś niespodzianka. Wygrał odcinek specjalny |
Nie dość że wygrał odcinek specjalny to jeszcze awansował w klasyfikacji generalnej nanana;) I jak dobrze kojarzę to jego chyba 3cia wygrana oes w wrc
Także chyba się zgodzicie ze mna, że Kubica wraca powoli do formy
mjsystem - 24-08-2014, 12:06
Evka napisał/a: | Także chyba się zgodzicie ze mna, że Kubica wraca powoli do formy |
Ja myślę, że jest w formie. Problem chyba jest taki, że daje z siebie ponad 100% i jedzie zawsze już nie na granicy ale tą granicę przekracza. Z jednaj strony odwaga i siła walki, z drugiej znów- zbyt wysokie ryzyko nie ukończenia odcinka.
|
|
|