To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sporty Motorowe - Robert Kubica

Marcino - 08-04-2014, 08:43

JCH napisał/a:
i9i napisał/a:
Wielu to widzi, ale sam Robert nie.
Chyba też widzi, bo coś bąknął, że musi zweryfikować swoje podejście do jazdy :roll:
i9i napisał/a:
Kubica jest urodzonym wyścigowcem w sztywnym bolidzie na twardej nawierzchni
Bez przesady aż takim wirtuozem w F1 nie był. Jedno zwycięstwo, nie wiem ile PP ale też niewiele :?

Powienin iśc się scigać w klasie turystycznej.... na torach

mjsystem - 08-04-2014, 09:01

Marcino napisał/a:
owienin iśc się scigać w klasie turystycznej.... na torach

Odmówił Mercedesowi, wybrał WRC :?

i9i - 08-04-2014, 09:52

Marcino napisał/a:
Powienin iśc się scigać w klasie turystycznej.... na torach

DTM, GT, Le Mans, Porsche Cup, jest wiele torowych klas gdzie mógłby powoli wracać do formy sprzed wypadku.
JCH napisał/a:
Bez przesady aż takim wirtuozem w F1 nie był. Jedno zwycięstwo, nie wiem ile PP ale też niewiele

Za długo też nie pojeździł, większość po trofea dochodziła po latach. Ale sprawdzał się na torze i tam szło mu najlepiej.

JCH - 09-05-2014, 21:12

Z gatunku "nie chwal dnia przed zachodem Słońca" ;)
Po 4-ech odcinkach specjalnych Robert Kubica zajmuje 7-mą pozycję w Rajdzie Argentyny. Zobaczymy czy coś dadzą zmiany, o których mówił w wywiadach :roll:

Morfi - 09-05-2014, 23:01

jest 5 po 5 os i traci do 4 0,2s :)
sampler - 11-05-2014, 20:59

Byl nawet 4 ale ostatecznie zajął 6te miejsce poprawiając osiągniecie Holka z 1998r.
mkm - 12-05-2014, 06:35

Miejsce jest sukcesem. Historycznym.
Niestety pokazuje to jaką mieliśmy (i w sumie nadal mamy) miernotę w sporcie motorowy, że takie miejsce wystarcza, żeby zapisać się w historii.
Najważniejsze, że pierwsze punkty są na koncie, rajd ukończony, meta osiągnięta.

sampler - 09-06-2014, 21:01

Kolejne punkty tym razem z Włoch. Miało być piąte miejsce ale po małej przygodzie jest 8. Następny rajd w Polsce :)
mkm - 13-07-2014, 02:35

Na Rajd Polski spuśćmy zasłonę milczenia, bo 20-te miejsce przy ogromnym pechu wynikiem marzeń dla Kubicy na pewno nie było.

W celu poprawienia sobie humoru, w ten weekend wystartował w Rally Internaziomale del Casentino.
Mało znany rajdzik bez punktów w WRC :wink:
Pech się także pojawił, ale wygrana wypracowana i pewna.
Co ciekawe pojechał z Przemysławem Mazurem pilotem Lubiaka, Grzyba, Rzeźnika, a także Kuzaja.

Jazda z każdym kilometrem pewniejsza.

1-wsze miejsce z 2minutową przewagą.

mjsystem - 22-08-2014, 17:26

Rajd Niemiec zaczęty od.... wypadku... Nie, nie jestem złośliwy. Takie są fakty... :roll:
JCH - 22-08-2014, 17:54

mjsystem napisał/a:
Rajd Niemiec zaczęty od.... wypadku...
Zaraz tam wypadku. Lekko tylko "urwał" ;)
mjsystem - 23-08-2014, 13:35

A dziś niespodzianka. Wygrał odcinek specjalny 8)
JCH - 23-08-2014, 17:45

A dla odmiany Ogier poszeeeedł ..... w las. Jak widać i mistrzowi może się zdarzyć :roll:
Evka - 23-08-2014, 23:37

mjsystem napisał/a:
A dziś niespodzianka. Wygrał odcinek specjalny 8)

Nie dość że wygrał odcinek specjalny to jeszcze awansował w klasyfikacji generalnej nanana;) I jak dobrze kojarzę to jego chyba 3cia wygrana oes w wrc ;)
Także chyba się zgodzicie ze mna, że Kubica wraca powoli do formy ;)

mjsystem - 24-08-2014, 12:06

Evka napisał/a:
Także chyba się zgodzicie ze mna, że Kubica wraca powoli do formy

Ja myślę, że jest w formie. Problem chyba jest taki, że daje z siebie ponad 100% i jedzie zawsze już nie na granicy ale tą granicę przekracza. Z jednaj strony odwaga i siła walki, z drugiej znów- zbyt wysokie ryzyko nie ukończenia odcinka.