To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Marcino - 06-07-2013, 23:15

Hugo napisał/a:
Marcino napisał/a:
???? O co chodzi...?
Spójrz w Darka podpis...

Chyba z Colta mu zostało...:)
Moj żłopie LPG... ale ja mu nie żałuje...

Hugo - 08-07-2013, 23:16

Marcino napisał/a:
Chyba z Colta mu zostało...:)
No chyba. Mi pali benzyny średnio 9 l/100 km. 7,5 l/100 km mi spalił, ale w trasie. Nie mogę uwierzyć w te 7,5 l średnio.

EDIT:
Zakupy środków do konserwacji poczynione. 2 x Noxudol 1600 1l do nadkoli, 2 x Noxudol 900 500 ml na podwozie (chyba pół puszki starczy, bo jak patrzyłem z kanału to widzę naloty korozji w kilku miejscach tylko-już kiedyś był nieźle zakonserwowany od spodu), 2 x Noxudol 750 500 ml do podłużnic, lewego progu i maski od spodu) oraz na deser i w ramach testów jedna puszka 600 ml Noxudol 3100 (masa dźwiękochłonna, którą planuję wygłuszyć przednie drzwi). Ciekawy jestem efektu, bo filmiki na youtube są bardzo przekonujące. Stosował ktoś to? Drogie jak diabli... Jak się sprawdzi to również tylne drzwi tym zrobię.

Matejko - 09-07-2013, 01:29

Hugo napisał/a:
Nie mogę uwierzyć w te 7,5 l średnio.

Darek jezdzi 80km/h w porywach do 100 - wiec da sie :wink:

Krzyzak - 09-07-2013, 07:58

Matejko napisał/a:
Darek jezdzi 80km/h w porywach do 100
koryguję - 90-100 w porywach 120
Matejko - 09-07-2013, 09:14

Krzyzak napisał/a:
koryguję - 90-100 w porywach 120

mulisz silnik, przy tylu to ja 3 bieg wrzucałem :wink:

a poltora roku temu mowilem ze 2.0 to nie 2.5 :mrgreen:

Krzyzak - 09-07-2013, 11:34

Matejko napisał/a:
mulisz silnik
nie ja - TCU, to on dobiera obroty i biegi :P
Hugo - 13-07-2013, 23:17

Tydzień temu okleiłem ramki drzwi folią Carbon Di-NOC 3D firmy 3M. Około 1,5 godziny na jedne drzwi, ale zabawa była przednia. Praca z taką folią to przyjemność. Nie tworzą się żadne fałdy, załamania ani nic podobnego. Po tygodniu nie widzę żeby się coś odklejało, więc jestem dobrej myśli :wink: :

Ponadto dotarły środki do konserwacji. Za 2 tygodnie korozji na podwoziu i w nadkolach powiemy NIE :wink: Ponadto Noxudolem 3100 wygluszone zostaną przednie drzwi:

No i z nudów zająłem się montażem daszków przeciwsłonecznych z podświetlanymi lusterkami od Galanta ES. Już po wstępnych oględzinach zapadła decyzja, że nie ma innej opcji jak przeszczep lusterek z daszków ES-a do daszków EA. Mniejsza o szczegóły, ale dopiero po kilku piwach odważyłem się pociąć daszki od Avance-a :mrgreen:
Stanąlem na tym. Jak widać trzeba skleić tekturę do tektury i to bardzo mocno. Czym to skleić?

Czy jakiś właściciel ES-a z takimi lusterkami może sprawdzić albo ktoś inny wie co powoduje zapalenie się tych lampek? Moim zdaniem chyba świecą non stop po odpaleniu auta albo po włączeniu świateł, bo żadnych styków nie ma ani na mocowaniach do dachu podczas otwierania daszków, ani na zawiasach klapki zasłaniającej lusterka :shock: Dziwne rzeczy...

Zdjęcia z przymiarki:

Po wklejeniu lusterek daszki pójdą do obszycia czarną skórą.

No i znowu auto umyłem. CDN... :wink:

mkm - 14-07-2013, 00:53

Hugo, widzę, że starałeś się spasować wzorek :wink:
Prawie się udało :D

tresorex - 14-07-2013, 10:02

prawie jak:

:lol: :lol: :lol:

ale podoba mi się :) Będzie tak w obu daszkach?

Hugo - 14-07-2013, 10:39

mkm napisał/a:
Prawie się udało
Wiem, że Tobie wyszłoby idealnie, no ale co zrobić, że taka fajtłapa ze mnie... :wink:
tresorex napisał/a:
Będzie tak w obu daszkach?
Tak.
mkm - 14-07-2013, 11:08

Hugo napisał/a:
Wiem, że Tobie wyszłoby idealnie, no ale co zrobić, że taka fajtłapa ze mnie... :wink:

:mrgreen: w tym przypadku poszedłbym Twoją drogą :mrgreen:
Szkoda kasy na klejenie z jednego kawałka, a tylko wtedy byłoby idealnie :wink:

Hugo - 20-07-2013, 13:10

Kupiłem taśmę Soudaband na przednie drzwi. Od środka będą wygłuszone Noxudolem 3100, a otwory pod folią zaklejone dodatkowo w/w taśma. Planuję zostawić oryginalną folię mimo wszystko. Jestem strasznie ciekawy efektu. Taśmy powinno trochę zostać i wykorzystam to na tylne drzwi, bądź tylne nadkola od strony bagażnika lub samą podłogę bagażnika.
http://allegro.pl/soudal-...3389103765.html
Ponadto kupiłem nowe dekielki do alufelg: http://allegro.pl/nowe-de...3407459650.html
Niestety okazało się, ze mają trochę za krótkie zatrzaski, ale myślę, że powinny trzymać. Kupiłem je bo z niewiadomego powodu zacząłem co rusz gubić oryginalne dekielki RC :? (ciekawe, że wcześniej jak jeździłem na odrapanych felgach to nie odpadł ani jeden przez 3 lata...). No ale przynajmniej będą nowe :wink:

SPIDER-ek - 21-07-2013, 13:34

Hugo, widzę że odżyłeś po zmianie na V6 :) i teraz chyba już nic złego na Galanta nie powiesz:)
danino88 - 21-07-2013, 22:56

daj znać jakie będą efekty :)
fj_mike - 22-07-2013, 18:09

SPIDER-ek napisał/a:
Hugo, widzę że odżyłeś po zmianie na V6 i teraz chyba już nic złego na Galanta nie powiesz:)

Euforia po jakimś czasie przejdzie.
Chociaż trochę zazdroszczę Hugo. Chciałbym przeżyć te wrażenia po zakupie Gala jeszcze raz. Ale to se ne wrati :?