Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
madox - 23-10-2013, 20:55
Ło jeny ,jakie szpanowanie.Po prostu wydając 140koła na auto rodzinne ,chce ,żeby to jakoś jezdziło,żeby dało się tym zebrać normalnie
Skrzynia to klasyczny automat 6biegowy
Dlaczego inni mogą ?Chyba można zrobić skrzynie ,która nie daje w dupę 2sekundy i zniesie więcej niż 360nM nie?Takich róznic już prawie nikt nie ma
Dajcie jakiś namiar to Mitsu Polska
Może ten testowy ,tak jak Pajero miał 130kucy zamiast 150.O fabrycznej wadzie polegającej na pulsacji układu wtryskowego nie wiecie nic?
lexus - 23-10-2013, 22:29
prawdziwi mężczyzni nie kupują automatów są szybsi o 2 sek ,skrzynka nie pada i pali mniej ,rozważ to
madox - 23-10-2013, 22:58
Nie,nie już dość manuala,jakby to jakieś hardcorowe auto sportowe auto miało być ,to bym jeszcze myślał,ale to ma być co innego
Nie kumam tego po prostu nie kumam XXI wiek i taką kichę odstawiać ,jeszcze chipować się tego nie da.Raz przez sterownik denso ,dwa przez ten automat pewnie
Tak poza tematem,choć półskórę mogli dać za 140 koła na litość [/code]
krzychu - 24-10-2013, 07:23
madox napisał/a: | ale auta o tej masie i podobnej mocy jakoś jeżdżą i mają po 2sek mniej do setki . |
To pokaż mi nie jednego (bo piszesz auta - liczba mnoga) SUV-a (oczywiście w wersji AWD) o porównywalnej masie, mocy, cenie w automacie z przyśpieszeniem poniżej 10 sec.
Bo tak popatrzyłem na parę modeli i jakoś nie widzę...
jurekschroda - 24-10-2013, 10:22
madox napisał/a: |
Nie kumam tego po prostu nie kumam XXI wiek i taką kichę odstawiać
[/code] |
To ty chcesz tyle kasy na taką "kichę" wydać ?
Cytat: | Tak poza tematem,choć półskórę mogli dać za 140 koła na litość |
Może dadzą, pożyjemy zobaczymy.
Cytat: | Dajcie jakiś namiar to Mitsu Polska |
Proszę.
MMC Car Poland Sp. z o.o.
ul. 17 Stycznia 45A
02-146 Warszawa
+ 48 22 46 31 800
biuro.klienta@mitsubishi.pl
Daj nam znać o skutkach interwencji.
madox - 24-10-2013, 22:21
Dzięki.Zadzwonię tam w przyszłym tyg,jak znam życie odbierze panienka ,która nic nie będzie wiedzieć.Ale zadzwonię
Gdyby nie bagażnik kupiłbym Tiguana ,za 140 kupię prawie full po rabacie w wersji R line.Jest chyba 100kg cięższy od Outlandera i ma w 170KM dieslu 7.7 do paki-wklejałem tu filmik.
A to jest przepaść.
Rozważam jeszcze xc60 -full jak pisałem 174 ,ale biedniejsze by kupił taniej,tam jest 163km biturbo ,masa 300kg !! większa ,a od 0-100km szybciej (10.9) ,a to tylko 13KM więcej
Ale tam legalnie w volvo za 3tys robi z tego motoru 215km (mogą zrobić 230 i nic nie mówią) i wtedy jest poniżej 8s
Glk takie ,raptem 170km masa prawie 350kg większa !! i 8.8do setki.
Więc powiedzta mi co to za skrzynia
Najlepsze jest to ,że to auto jest byle jak wykończone (dotknijcie boczków drzwi,tej listwy ozdobnej)gnie go w zakrętach jak starą łajbę ,wolne w automacie,drogi serwis ponoć strasznie w mitsu jest,do tego większość mówi ,że brzydki a mnie coś ciągnie żeby go kupić
krzychu - 25-10-2013, 07:17
Tiguan czyli 20 cm krótszy bardziej jest Crossoverem czyli porównujemy z ASX-em.... A tak to spoko jeden przykład.
CX60 jest droższe, a do tego ma 60Nm więcej...
GLK to w ogóle poza budżetem.
I tak wymieniłeś 2 auta droższe, jedno mniejsze. Ja zerknąłem na takiej samej długości w podobnej cenie i przyśpieszenia są wszędzie > 10 sec...
Oczywiście OIII to nie sprinter, ale mieści się w środku stawki... Do tego zmierzałem. Jeśli szukasz auta tylko z super przyśpieszeniem to tak jak wcześniej pisałem, OIII nie spełnia tego wymagania.
borsak1 - 25-10-2013, 08:59
krzychu napisał/a: | GLK to w ogóle poza budżetem. | a o brokerach to PANY słyszały np.
http://piwnikcenter.otomo...-C24286940.html
madox - 25-10-2013, 09:16
Chodzi o to ,że jest najgorszy a nie w środku stawki
Co z tego ,że Tiguan krótszy ,jak cięższy (ciut szerszy i wyższy jest też).Nie jest i nie był w klasie ASX
Honda Crv -pogorszenie osiągów w automacie o 0.9s z 9.7 do 10.6
Rav 4 -pogorszenie osiągów w automacie o 0.4s z 9.6 do 10.0
Nie ma tam obcięcia momentu i dodatkowo są to auta cięższe (honda i rav4)po ok 100kg chyba.
Więc skąd oni ten automat wzięli ,na złomie znalezli czy jak
Może jest tak jak pisałem o nowych Pajero -żadne auto nie ma deklarowanej mocy i momentu po pomiarach na hamowni dopiero wychodzi
Slaw - 25-10-2013, 19:58
Narzekasz na te auto a masz francuskie,jakim cudem je nabyłes? pewnie był brak w internecie
madox - 25-10-2013, 22:43
Nie kumam.Mam francuskie,bo kupiłem nowe i przy maks 120tys sprzedaje,więc dla mnie jest bez znaczenia czy będzie francuskie, japońskie czy niemieckie.Dłużej nie jeżdżę ,choćby dlatego,że po 5latach jestem już autem znudzony
Dodatkowo nie wierzę w głupie stereotypy.Przejechałem Laguną III 100tys i wymieniłem..trzy żarówki,właściwie dwie,bo trzecia spaliła mi się w tylnej lampie kilka dni temu i jeszcze nie wymieniłem
jurekschroda - 26-10-2013, 09:17
Cytat: | Dodatkowo nie wierzę w głupie stereotypy.Przejechałem Laguną III 100tys i wymieniłem..trzy żarówki |
Super. Dobrze trafiłeś. Nie myl stereotypów ze statystykami.
Twój cyrk i twoje małpy, ale skoro to forum to napiszę. Dziwi mnie ta aptekarska dokładność z jaką patrzysz na te papierowe sekundy. Dodatkowo wszystkie podawane od 0 do 100km/h.
Bez sensu. Czy nie lepiej przejechać się autami, które się interesują i potem brać pod uwagę nie tyle papierowe dane, ile twoje własne odczucia z jazdy ? W końcu najważniejsze jest chyba to, które auto ty uznasz za najbardziej dynamiczne, a nie to co deklarują producenci.
Tak jak ze spalaniem. Liczy się to ile rzeczywiście wlewasz do baku, a nie to co obiecywał producent.
Wracając do osiągów...
Kiedyś Clarkson poruszył podobny temat w "Motoświecie" . Co z tego, że na torze bawarska supertechnika dowozi cię na metę o sekundę szybciej niż włoska finezja, skoro po przejażdżce BMW czujesz się jak po prysznicu, a po rundce Alfą jak po dobrym seksie.
I tyle na temat.
Zostaw już te papiery, bo melisy w kraju wkrótce zabraknie.
Przejedź się, poczuj, wybierz.
Pozdrawiam.
madox - 26-10-2013, 11:52
I tu nieświadomie dotknąłeś sedna problemu - chciałbym poczuć jak to jezdzi ,ale w całej Polsce nikt nie ma diesla w automacie ,sprzedają coś czego nie można spróbować,co jak na koncern światowy jest kuriozalne.Stąd staram się precyzyjnie poznać dane techniczne
Co do statystyki ,to moja wygląda tak,że miałem już trzy francuskie auta i każdym zrobiłem ponad 100tys bez najmniejszej awarii.Miałem też japońskie i niemieckie,nie dostrzegam żadnej różnicy.Może ujawnia się ona np powyżej 150tys km ,ale ja na szczęście nie muszę się o tym przekonywać
[ Dodano: 26-10-2013, 19:18 ]
He kurde ,jeszcze coś,czemu krótszy Tiguan ma 470litrów pojemności bagażnika a Outlander w wersji 7osobowej z której nie mogę zrezygnować,a mi nie potrzebna 445litrów?????????
Tiguan jest szerszy,wyższy ma dużo miejsca wewnątrz oraz większy bagażnik ,mimo ,że jest krótszy.Jest też cięższy ,a z 170km diesel wystarczy na przyspieszenie 7.7sek do setki
Kurde ,chyba trza będzie Tiguana z pakietem R line białego zapodać ,bo jezdzi to na prawdę dobrze,nie tylko dlatego ,że szybko
rezon - 26-10-2013, 22:50
KOmfort szybkiej jazdy w Tiguanie jest wyższy niż w Outku. Jest lepiej wyciszony
jurekschroda - 28-10-2013, 10:39
Może w OII, ale w OIII ? Mam inne zdanie.
A jak badali pojemność bagażnika w Tiguanie ? Piach sypali chyba
Zejdźmy na ziemię, przestrzeń w OIII i w Tiguanie to dwa różne światy .
|
|
|