To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Operatorzy komórkowi

krzychu - 07-08-2014, 15:23

kuskatoja napisał/a:
Ogólnie rozmowy w PL są tanie jak barszcz

Może są, będą droższe. W każdym razie coraz bardziej się mi nie podoba, że się pcha wiele niepotrzebnych rzeczy tylko dlatego aby skasować dodatkowe zł.

Ja mało gadam, mało wysyłam SMS-ów, mało korzystam z internetu (Wystarczała w zupełności sieć rodzinna w Erze potem T-Mobile) i teraz dla mnie nie ma abonamentu w żadnej sieci... Paranoja. Wszyscy mnie zadowalają nielimitami na to czy na tamto, ale zapominają np. o stacjonarnych itd itp. A jak chce podstawowy jakiś pakiet wymienny na wszystko i konkretną na to cenę jako niewymagający klient.

A co to jest to HA?

gulgulq - 07-08-2014, 18:57

kuskatoja napisał/a:
Play korzysta z nadajników 2G w ramach umowy z innymi operatorami. Dla 3G korzysta z własnej infrastruktury.

Coś mi tu się nie zgadza - właśnie patrzę na swój ekran od komórki i mam PLUS ustawionego (symbol R), 3 kreski zasięgu oraz tryb przesyłania danych 3G lub H (HSPA) w zależności w którym pokoju jestem.

http://www.play.pl/pomoc/...oaming-krajowy/
http://www.telepolis.pl/a...gu,3,3,654.html

Być może tylko LTE Play obsługuje z własnych nadajników.

londolut - 07-08-2014, 21:46

kuskatoja napisał/a:
Play korzysta z nadajników 2G w ramach umowy z innymi operatorami. Dla 3G korzysta z własnej infrastruktury.
Co ty gadasz za pierdoły?
krzychu napisał/a:
Wszyscy mnie zadowalają nielimitami na to czy na tamto
Też mam ten problem ... na co mi to wszystko jak mógłbym płacić 30zł i mieć np 200 min/sms i np 1gb netu ... nic więcej ;)
Tomek - 07-08-2014, 22:35

krzychu napisał/a:

A co to jest to HA?

high availibility

krzychu - 08-08-2014, 07:40

londolut napisał/a:
na co mi to wszystko jak mógłbym płacić 30zł i mieć np 200 min/sms i np 1gb netu ... nic więcej ;)

Plus:
29,99 zł = 100 min / 100 SMS / 0,5 GB

Ale w porównaniu z 39,99zł bez limitu w Jump to trochę mało.

Orange:
29,98zł + 5zł = 400 minut (+40 dla przenoszących) / 400 SMS w tym nielimitowane rozmowy w Orange + 100MB

Ps. Napis na stronie plusa "Inni podnoszą ceny? Porównaj oferty i przenieś numer do Plusa!" :finga:

RalfPi - 08-08-2014, 08:30

W Play na firmę za 25 brutto są:
nielimitowane do Play, nielimitowane na stacjonarki.
150min/50sms'ów + chyba 300MB.

londolut - 08-08-2014, 11:45

krzychu, z mojej strony to akurat była taka utopijna wizja idealnego abo dla mnie ;)
Marcin-Krak - 12-08-2014, 19:40

krzychu napisał/a:
Marcin-Krak napisał/a:
A ja nawet się pisma nie doczekałem...przynajmniej na razie.

Masz ofertę z telefonem czy bez? Bo listy są dla tych co wzięli ofertę bez telefonu. Po prostu przy rozwiązaniu operator nie traci okresu "spłacania telefonu", a jak ktoś jest po "spłaceniu" to i tak abonament ma stosunkowo drogi. Cfaniaki jedne.

Bez telefonu, dlatego napisałem.
Wiadomość trafiła do spamu, bo kiedyś zażyczyłem sobie :?: żeby mi wszystko przesyłali mailem - nie pamiętam za bardzo szczerze napisawszy.
Ale dalej żadna inna oferta mnie nie przekonuje - a z Play, to każdy co innego o tym zasięgu mówi. Ehhh... musieli namieszać, odkąd tylko się zmieni z ery jest gorzej i gorzej...

Tomek - 12-08-2014, 20:44

krzychu, dziś czytałem, że UOKiK zajmie się sprawą T-mobile, o której pisałeś
marne to pocieszenie, bo będzie tak samo jak z nC+
T-mobile dostanie karę, UOKiK zarobi, a stracą tylko klienci, bo T-mobile ma takie kary wkalkulowane w ryzyko

krzychu - 14-08-2014, 16:19

Ja mam taki plan, że napiszę rezygnację z T-Mobile z pozostawieniem numeru w T-Mobile na kartę. Dadzą mi JUMP za 35 zł lub będę sobie miał na kartę i w każdej chwili mogę iść gdzie chcę. Tylko jeszcze muszę zweryfikować czy tak się da.
romero - 14-08-2014, 19:02

Znajomi mają w różnych sieciach. Najbardziej jednak narzekają ci z PLAY.
i9i - 14-08-2014, 19:45

romero napisał/a:
Najbardziej jednak narzekają ci z PLAY.

Na to chyba nie ma reguły, ale brat ma numer w PLAY i zanim się do niego dodzwonię to średnio cztery razy mu bluzgi na pocztę muszę rzucić. Jak miał numer w plusie to nie było problemu, a nawyków i miejsc przebywania nie zmienił.

londolut - 16-08-2014, 11:19

kuskatoja napisał/a:
kiedyś
kuskatoja, to jest słowo klucz. Play nie może sobie pozwolić na brak zasięgu 3G w roamingu właśnie z powodu 'szczątkowego zasięgu' sieci macierzystej.
mjsystem - 16-08-2014, 14:19

Taki sobie tekst, niby mówiący słabo to przedstawia, ale ile ma racji?

https://www.youtube.com/watch?v=JPCBB50jvXI

Juiceman - 20-08-2014, 18:11

Taka ciekawostka. Orange niby nie pozwala kupować telefonów u siebie tylko wpierniczają rabat do abonamentu. Jak się jednak okazuje jeśli zagrozimy odejściem w salonie i z salonu konsultant dodzwoni się na ich infolinie to nagle otwierają się możliwości zakupu telefonu jakiego tylko chcemy ;-)

Teraz dostałem propozycje w abonamencie za 123pln brutto (3 giga netu, ubezpieczenie neta, nielimitowane wszędzie i do wszystkich) samsunga s5 za 835pln. (34,79 pln/mies) ( umowa na dwa lata)

Jakby to rozbić wszystko na miesiące to mamy w

Orange =157,79pln/mies

T-mobile za to samo proponuje 125pln i 750pln za telefon. =156,25pln

Może komuś się przyda powyższe do negocjacji cenowych ;-) oferty biznesowe

A i jeszcze jedno od 22/08 wchodzą jakieś nowe oferty w Orange dla pryw. użytkowników nie firm:)