[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Kiedy następca Lancera X?
adrian1984 - 20-09-2014, 15:00
Też planuje zakup lancera (tego po liftingu w sedanie z pyskiem ze sb), właściwie jestem zdecydowany, pod koniec miesiąca wybiore sie do salonu w katowicach zobaczyć co maja do zaproponowania, słyszałem ze nowy Lancer ma pojawić sie w styczniu 2016 w salonach, a nie pod koniec 2016, jakby tak faktycznie było to naprawde obecny model byłby długo produkowany.
[ Dodano: 20-09-2014, 15:09 ]
Reasumując w sumie może warto zaczekać, lecz nie wiemy jak będzie nowa generacja wyglądać oraz jak dla mnie jeden z ważniejszych aspektów cena nowego modelu będzie zdecydowanie wyższa, dużo wyższa niż obecnego lancera w wersji invite, która kosztuje niespelna 60 tys wliczając w to lakier metalik.
lobuzek - 20-09-2014, 21:23
Przede wszystkim nie wiadomo co to będzie za auto i jak się będzie spisywało, czy nie wsadzą jakiegoś downsizingu czy innego dziadostwa i tabletu zamiast deski rozdzielczej z zegarami o rozbiegających się wskazówkach. Widziałem to w Peugeocie 308 i trzeba mieć zeza rozbieżnego aby to ogarnąć. Masakra jakaś.
sla - 20-09-2014, 21:40
Myślę, że to będzie po prostu lepsze auto, jeżeli Mitsubishi nie chce robić kroku wstecz.
Co byśmy nie pisali nowe auta zawsze są nowocześniejsze. Dla malkontentów pozostaje rynek wtórny i zachwyty nad starymi modelami, póki nie zardzewieją.
adrian1984 napisał/a: | jak dla mnie jeden z ważniejszych aspektów cena nowego modelu będzie zdecydowanie wyższa, dużo wyższa niż obecnego lancera w wersji invite, która kosztuje niespelna 60 tys wliczając w to lakier metalik. |
Niekoniecznie, Lancer 2,0 w 2004 roku kosztował 82 tys. Nie jest to klasa premium, więc ceny specjalnie nie wzrosną.
douglas napisał/a: |
Więc może warto zaczekać? |
Jeżeli Ci się nie spieszy to pewnie,że warto zaczekać, niż mieć samochód już leciwy konstrukcyjnie i opatrzony
RalfPi - 20-09-2014, 22:58
lobuzek napisał/a: | ... tabletu zamiast deski rozdzielczej z zegarami o rozbiegających się wskazówkach. Widziałem to w Peugeocie 308 i trzeba mieć zeza rozbieżnego aby to ogarnąć. Masakra jakaś. | Dla każdego coś innego - Francuzi celują w wąski rynek
Widać, że stare modele faktycznie na wyprzedaży.
Faaajnie, że będzie nowy Lancer
cwaniak - 21-09-2014, 10:43
Lancer po Lifcie:
Zródło
A tak będzie wyglądać nowa generacja Lancera
Zródło
sla - 21-09-2014, 10:59
Jeżeli taki miałby być, to warto czekać
adrian1984 - 21-09-2014, 14:23
Jeżeli tak miałby wyglądac to moze faktycznie warto czekać, lecz jezeli pujdziemy pamiecia wstecz to concept obecnego lancera wyglądał zupełnie inaczej niz obecny lancer
http://www.zerotohundred....al-details.html
moim zdaniem concept był fajniejszy.
Uwex - 21-09-2014, 16:43
Ciekawe czy nawrócą się do kombi ?
grzesiopol - 21-09-2014, 18:50
Uwex napisał/a: | Ciekawe czy nawrócą się do kombi ? | o własnie dobrze prawisz kolego, ale chyba nic z tego, oprócz terenówek brak samochodu typu kombi a szkoda bo brakuje takiego nadwozia, myślę, że byłoby duzo chetnych na takie kombi.
pablo diablo - 21-09-2014, 19:49
dokładnie gdyby lancer był w kombi na pewno bym takiego zakupił, zawsze podobały mi sie galanty kombiaki, SB to niestety troche zamała
douglas - 22-09-2014, 12:17
sla napisał/a: | Myślę, że to będzie po prostu lepsze auto, jeżeli Mitsubishi nie chce robić kroku wstecz.
Co byśmy nie pisali nowe auta zawsze są nowocześniejsze. Dla malkontentów pozostaje rynek wtórny i zachwyty nad starymi modelami, póki nie zardzewieją.
adrian1984 napisał/a: | jak dla mnie jeden z ważniejszych aspektów cena nowego modelu będzie zdecydowanie wyższa, dużo wyższa niż obecnego lancera w wersji invite, która kosztuje niespelna 60 tys wliczając w to lakier metalik. |
Niekoniecznie, Lancer 2,0 w 2004 roku kosztował 82 tys. Nie jest to klasa premium, więc ceny specjalnie nie wzrosną.
douglas napisał/a: |
Więc może warto zaczekać? |
Jeżeli Ci się nie spieszy to pewnie,że warto zaczekać, niż mieć samochód już leciwy konstrukcyjnie i opatrzony |
Zgadzam się i chyba padnie z mojej strony decyzja na to żeby zaczekać - Cari wytrzyma nie jeden rok jeszcze Dodatkowo teraz są ceny najniższe od 7 lat ale na stare modele - chcą wyprzedać "resztki magazynowe" z 2014 roku więc wątpię adrian1984 że będziesz miał sedana z pyskiem sportbacka w tej samej cenie co resztki 2014. Uważam że te po lifcie - my2015 będą trochę droższe.
el_diablo - 22-09-2014, 12:47
cwaniak napisał/a: | A tak będzie wyglądać nowa generacja Lancera |
Z pewnością...
Nowy Lancer będzie wyglądał jak następna generacja Renault Megane, co najwyżej grill w stylu obecnego Outlandera dodadzą.
Cytat: | The new Megane is expected to see the light of day in 2015 and will be based on the new CMF architecture that underpins the new Nissan X-TRAIL and upcoming Qashqai. Renault's next Koleos will also ride on the CMF platform and itself is close to replacement after more than eight years in the market.
Mitsubishi is also in talks with Renault-Nissan to use its high-tech CMF platform for its next-generation Lancer. |
adrian1984 - 22-09-2014, 13:14
chcą wyprzedać "resztki magazynowe" z 2014 roku więc wątpię adrian1984 że będziesz miał sedana z pyskiem sportbacka w tej samej cenie co resztki 2014. Uważam że te po lifcie - my2015 będą trochę droższe
Witam,
Dla Lancera Sedana MY15 obowiązuje taki cennik jak dla MY14. I obowiązuje rabat w wysokości 5 000 zł.
Mogę Przygotować ofertę jeśli Pan sobie życzy.
to jest mejl z 30 sierpnia z salonu Mitsu. dzisiaj dosłownie za godzine jade do salonu dowiedziec sie czegos na temat ofert lancera MY2015, jak wroce dam znac.
blayders - 22-09-2014, 21:38
Kolego "Cwaniak" to co zamieściłeś to modele na rynek kwitnącej wiśni a nie europejski . A zdjęcie które ma być na niby 2016 to fake concept obecnego lancer'a . Nie licz na to ze zdjęcia gdzieś wyciekną bo to ten model jest robiony z renault a renault pilnuje żeby nie wyciekło . Jedynie co jest pewne to wnętrze będzie identyczne z tym od outlander'a oraz grill reszta to wielka nie wiadoma .
adrian1984 - 23-09-2014, 09:19
Kolega "blayders" ma raczej racje, zdjec nowego lancera nawet nie widzieli jeszcze praownicy salonow samochdowych, napewno bedzie gril podobny do nowego outlandera i napewno auto bedzie robione z renault, a wiec moze byc produkowane w europie a nie w kraju kwitnacej wisni. Wiec nie wiadomo jak to bedzie wygladalo pod wzgleem awaryjnosci i solidnosci wykonania samochodu.
Bylem wczoraj w dwoch saloach samochodowych i jezeli chodzi o ceny lancera MY2015 to pozostana one takie same jak obowiazuja w obecnej chwili i beda tylko z silnikami 1.6. lancer sedan invite cena 59 tys, wiec mysle ze bardzo spoko:)
no i zostalo potwierdzone to, ze mitsu bedzie wspolpracowalo z renault.
|
|
|