To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - reVOLV(O)er

mkm - 26-04-2014, 19:20

Przestaję się wypowiadać w tym temacie.
Rafal_Szczecin napisał/a:
fabryka 150

O tak...
Dopytaj polermistrza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Rafal_Szczecin - 27-04-2014, 00:48

Nie wiem jak w twoich autkach ale tutaj fabryka daje wiecej niz 90... Ale pewno wiesz lepiej,patrzac tylko po zdjeciach i jestes nie omylny. Na szczescie przestajesz wypowiadac sie w tym temacie :mrgreen:
mkm - 27-04-2014, 01:22

Tak Rafal_Szczecin, wiem lepiej. Sprawdź ile mają Volva, a potem pisz coś w stylu "fabryka 150", bo tyle to ono miało w zeszłym wieku i to tylko w kilku miejscach.
Patrząc na te zdjęcia i stan zjechania lakieru po zmyciu "wosków" oceniam na 90 - 110 max jeżeli jest w oryginale.
Twojej "fabryki" nawet XC nie ma - dużo młodsze :mrgreen:

Rafal_Szczecin - 27-04-2014, 11:44

masz racje,oceniaj sobie dalej, za twoja ocene,ja przyznaje ci niedostateczny,bo przychodzisz nie przygotowany do lekcji i jeszcze sie klocisz,ze sie uczyles,a tak naprawde siedziales przy komputerze i byles na mm

tyle z mojej strony, i prosze trzymaj sie tego
mkm napisał/a:

Przestaję się wypowiadać w tym temacie.

Matejko - 27-04-2014, 16:21

Rafi a S40 ile ma lakieru?? jest przeciez bezwypadkowa nie lakierowana, a pewnie mkm ma porównanie
a ja od siebie polece internetowym madralom zakup i chwile zabawy z miernikiem lakieru, na roznych autach

Rafal_Szczecin - 27-04-2014, 17:14

S40 ma ponownie lakierowany prog i drzwi. na tych elementach ma wiecej natomiast na pozostalych ma tak samo jak moje V50 ( lub jak kto woli ja mam tyle samo co bezwypadkowe S40 ) .

Matejko napisał/a:

a ja od siebie polece internetowym madralom zakup i chwile zabawy z miernikiem lakieru, na roznych autach

Dodaj jeszcze ,ze zabawe miernikiem za troche wiecej niz 50 zl.

karolgt - 27-04-2014, 22:24

z tego co kiedyś sprawdzałem to w V50 było jednak nominalnie więcej niż 100.

za to w C70 miałem 90.

Pato89 - 27-04-2014, 23:00

mkm napisał/a:
Patrząc na te zdjęcia i stan zjechania lakieru po zmyciu "wosków" oceniam na 90 - 110 max jeżeli jest w oryginale.

O Paaaaaaanie, miernik w oczach? Oczy kobry :D

z moich info (a lubię się zagłębiać w temat) fabryka wypuszczała v50 z grubością między 100-180 nie mniej i nie więcej, z czego poniżej 140-150 to elementy NIE narażone na uszkodzenia.
Jeśli ktoś jest mądrzejszy to polecam źródła wiarygodniejsze od wpisywania tematu w google ;)

A propo, młodszy XC ma twardy lakier - co za tym idzie może go być mniej bo nie jest tak podatny na zarysowania, v50 ma miękki lakier czyli tłumacząc jak ... bardziej podatny na zarysowania/uszkodzenia - wydaje się być logicznym dlaczego v50 ma grubszą warstwę niż młodszy XC? aaallee co ja tam się znam ;)

Rafal_Szczecin - 29-04-2014, 22:07

sveno - 29-04-2014, 22:15

Następny. Weź wrzuć normalne zdjęcia, a nie takie z kontrastem podkręconym o 30%
Rafal_Szczecin - 29-04-2014, 22:18

prosze. i bez spinania sie. jezeli ktos umie, to wrzuca z podkreconym kontrastem, jezeli komus sie to nie podoba,moze nie komentowac.

sveno - 29-04-2014, 22:28

Rafal_Szczecin napisał/a:
tym bardziej komentowac
ok, tylko ostatnie pytanie: czy teraz każdy komentarz bez oh i ah będziesz odbierał jako napaść i obrazę?
Rafal_Szczecin - 29-04-2014, 22:35

nie. przeciez ja sie nie obrazam,tylko smutne jest to wasze kolko wzajemnej adoracji gdzie zlego slowa nie napiszecie a kazdy kto nie jest w nim, juz jest beeee :twisted:
karolgt - 29-04-2014, 22:53

bez kontrastu ładniej :)
Pato89 - 29-04-2014, 23:24

sveno napisał/a:
Następny. Weź wrzuć normalne zdjęcia, a nie takie z kontrastem podkręconym o 30%

Śmiechłem.

Zdjęcia obrobione metodą HDR - taka magiczna metoda wyciągania poziomu szczegółowości i żeby czarne było czarne a białe białe. Dodam tylko, że obraz HDR jest zbliżony do tego z ludzkiego oka.

Cóż, gdyby to był galant to po prostu napisalibyście że ślicznie wyszedł ;)