To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt GTi CA5A

vendetta - 31-10-2014, 17:11

Nie podoba mnie się :P
mkm - 31-10-2014, 18:58

rosomak1983 napisał/a:
mkm, załoz ludzkie felgi bo tych to zaden kolor nie uratuje zeby wygladały :P

Niestey masz rację, ale zabrzmi może to głupio :P , ale... bardzo dobrze się na nich jeździ. Parametry, ciężar... wszystko takie optymalne, aż dziwne, że nie z Colta :D

mjsystem, "ordzinal rusjan" nie miało płatków 8) :mrgreen:

londolut napisał/a:
Wporzo wyszły te felgi :-)

vendetta napisał/a:
Nie podoba mnie się :P

50/50 :mrgreen:

Pierwszy gold był straszny, drugi gold zrobił się zielonkawy (żeby nie napisać zgniły).
Potem goldy przereagowały tworząc piękną spękaną strukturę, aż wczoraj wreszcie uzyskałem właściwy Gold.
Jeszcze tylko Silver i wykończenie calości 8)

Powinno wyglądać dobrze :wink:

Seichan - 31-10-2014, 19:15

Załóż na samochód, wtedy będzie można ocenić całościowy wygląd ;)
Jackall - 31-10-2014, 20:26

mkm napisał/a:
Kolega Jacek to ma kolor zbliżony do złotego...
Wypraszam sobie, ja mam złoty matowy ze srebrnym metalikiem, taki jaki jest w świniach :mrgreen:
mjsystem - 01-11-2014, 10:50

Jackall napisał/a:

mkm napisał/a:
Kolega Jacek to ma kolor zbliżony do złotego...
Wypraszam sobie, ja mam złoty matowy ze srebrnym metalikiem, taki jaki jest w świniach

Krzysiek, no wybacz, ale mkm ma rację, bez płatków się nie liczy [-(

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mkm - 03-11-2014, 15:32

Felgi prawie skończone :wink:

Poświęciłem kilka minut na wymianę kabli WN.

Szkoda ich, bo bagno w gniazdach straszne, ale używane już mi się skończyły :wink:

Niestety zaczynają wychodzić takie kwiatki :roll:

Kultura pracy już poprawiona, ale nadal bida:

Po kolejnych gusłach i czarach, Czarnuch pojechał na testy drogowe - oczywiście ukazując kolejne niedomagania...
Jest poprawa osiągów, ale nadal jest bardzo kiepsko :doubt:

Teoretycznie prąd załatwiony - nie licząc jednej świecy, którą ktos wkręcił chyba pneumatem, a potem dociągnął z metrową przedłużką :roll:
Gubimy ciśnienie, bo gubimy obroty, a śruby regulacyjne są zmasakrowane tak, że można sobie kręcić do woli... Ale coś tam drgnęło :D .
Analiza spalin "pod słońce" - i kolejna zagadka: Co kopci na mocno rozgrzanym silniku... mocno rozgrzanym silniku :wink:

Przygotowałem sobie końcówki do tłumika - czyli wykręciłem śruby (a raczej wypaliłem) i wyciąłem zgnite mocowania.
Poprzymierzałem też trochę, bo "zakres regulacji" powiększył się znacząco :twisted:

I na koniec jak zwykle focia całości :wink: :

Torp12 - 03-11-2014, 15:43

Zamiast malować 5 dzień felgi zmienił byś uszczelkę pod deklem i by kable miały lżejsze życie :]

Poza tym to jest kolejny film od Ciebie na którym silnik dostaje na zimnym Nie lubisz ich czy jak bo nie wiem o co chodzi :)

mkm - 03-11-2014, 16:03

Torp12 w którym momencie on jest zimny? :shock:
Uszczelka oryginał wiesz w jakich pieniążkach, a dekiel będzie ściągany jeszcze minimum 3x...

Torp12 - 03-11-2014, 16:09

mkm napisał/a:
Torp12 w którym momencie on jest zimny? :shock:
Uszczelka oryginał wiesz w jakich pieniążkach, a dekiel będzie ściągany jeszcze minimum 3x...

Na filmie jak jedziesz wskazówka w poziomie to nie jest moim zdaniem:]

To załóż zamiennik na silikon :)

Tomek - 03-11-2014, 17:27

Torp12 napisał/a:

Na filmie jak jedziesz wskazówka w poziomie to nie jest moim zdaniem:]

jest tak jak ma być

tresorex - 03-11-2014, 18:46

mkm, między pierwszym cylindrem a korkiem wlewu oleju jest kanalik, którym olej może sobie spływać poza tą wannę z otworami na kable :) Udrożnij go sobie :)
mkm - 03-11-2014, 22:08

tresorex, jest sporo do udrażniania... A silikon był ulubionym środkiem mechaników zajmującym się Czarnuchem od dawna... :cry:
Wszystko i tak musi być myte przy przejściu na syntetyk - na razie wlewam "resztki".
W zaciszu domowym szykuję drugą pokrywę (chyba nawet od Ciebie :wink: ), ale nie wiem czy ją będę zakładał - może być za ładna :lol:
Mam dwie koncepcje na komorę, bo jak widać na obrazkach wszystkie "uchwyty" do "malowania".
Chce to zrobić "na raz", tyle, że z czasem w tym 2014-tym mam jakiś dramat :roll:
Jest jeszcze cały czas brana pod uwagę opcja wymiany silnika - na ten z Blacky-ego jak ten wigoru nie odzyska. :P

tresorex - 03-11-2014, 22:22

Właśnie się zastanawiałem co się stało z moją pokrywą ;)

Komorę robisz jak BeWu (chodzi o ocynk)? :P

mkm - 03-11-2014, 23:03

Zobaczysz 8) Choć już chyba wszystko co możliwe do zrobienia ktoś kiedyś zrobił :mrgreen:
Ale coś podobnego :wink:

Bewu już zapraszałem do prezentacji całego projektu w Naszych Miskach jak go skończy. Prezentacja/staranność/pomysł - rzucają na kolana :wink:

jacek11 - 03-11-2014, 23:42

mkm napisał/a:
i kolejna zagadka: Co kopci na mocno rozgrzanym silniku... mocno rozgrzanym silniku :wink:

Na filmie wygląda na niebieski dym :( jeśli w realu jest tak samo,to najpewniej pierścienie olejowe do pupy :(