Nasze Miśki - ! SREBRNA SIGMA ze Wschodu !
wojtas - 05-12-2014, 17:24
Wygląd identycznie jak ten za 29zł na e-pajero. Oby służył jak najdłużej.
lukasz12 - 05-12-2014, 17:51
Wygląda jak ten z Intercarsu za 9 zł. Kiedyś taki zakupiłem i jedyne co z niego wykorzystałem to uszczelka. Ani blaszka ani jej mocowanie (wkręt wchodzący luźno w plastik) nie sprawiały wrażenia solidnych.
marycjusz - 05-12-2014, 22:52
lukasz12 napisał/a: | Ani blaszka ani jej mocowanie (wkręt wchodzący luźno w plastik) nie sprawiały wrażenia solidnych. | nie nie, właśnie też myślałem, że to jakiś badziew będzie, ale naprawdę solidnie to "się czuje w dłoni" i solidnie dało się zakręcić. No zobaczymy, jak będzie za jakiś czas przeciekać to kupię coś lepszego
marycjusz - 12-12-2014, 12:40
Tydzień czasu na nowym korku i zero wycieków
marycjusz - 20-01-2015, 17:26
No i się zaczęło….. Miałem wyspawać tylko dwa kielichy bo miały wżery a skończyło się na tym, że siedzę codziennie od 2 tygodni po robocie w garażu i spawam z bratem wszystko co trzeba wyspawać
Kielichy- tak jak oryginalnie wspawane dwie blachy, wewnętrzna gruba i poszycie zewnętrzne :

Potem chciałem, zajrzeć pod wykładzinę w środku auta, oczom mym okazało się to :

No to co, kątówka i tniemy wszystko co zgniłe

Podłoga uratowana Wszystkie te czarne mazy to szczeliwo na spawach.

Na koniec położone nowe maty wygłuszające
Nie robiłem dużo fot bo ręce ciągle zajęte ale progi również wymagały lekkich poprawek spawalniczych.
Teraz jadę z konkretną konserwacją podłogi profili zamkniętych itp. – wszystko co się da zostanie zakonserwowane Głównym bohaterem tej operacji jest Noxudol
Na razie zakonserwowane nadkola przednie (oczyliście plastikowe osłony przed konserwacją były zdejmowane , se nie myślcie ;P ):

Padam już na twarz ale już niedługo koniec prac blacharsko-spawalniczo-konserwujacych. Potem zabieramy się za generalny remont silnika
szpala85 - 20-01-2015, 18:29
szaloniec
Hugo - 20-01-2015, 21:40
marycjusz napisał/a: | Głównym bohaterem tej operacji jest Noxudol | Słusznie.
Marcino - 21-01-2015, 08:36
marycjusz napisał/a: | No i się zaczęło….. Miałem wyspawać tylko dwa kielichy bo miały wżery a skończyło się na tym, że siedzę codziennie od 2 tygodni po robocie w garażu i spawam z bratem wszystko co trzeba wyspawać |
I to jest to co mnie przeraża... ze niby małą dziurka, a tak na poważnie to taka operacją jaką robisz się musi przeciągać skoro robisz kompleksowo i dokłądnie - Brawo!!
Ja musiał bym tate poprosić o pomoc co by mi łądnie wstawki profilował:)
marycjusz - 21-01-2015, 15:09
Marcino napisał/a: | skoro robisz kompleksowo i dokłądnie | – ojj tak, w pierwszym momencie pomyślałem : nieee no kurde nie będę przecież tego wszystkiego robił, buda na złom i szukanie drugiej , ale zapaliłem papieroska i pomyślałem, że no tak, i co z tego ze kupię drugą jak pewnie to samo będzie.
Ale powiedziałem sobie że już ostatni raz taki patent robię (wcześniej Galanta tak samo ogarniałem).
Kielichy ogarnięte – tak tak wiem, że zapewne byście wyszpachlowali je na gładko i pięknie, ale nie chce mi się już bawić w takie szczegóły – ma być solidnie zakonserwowane i ma działać : )

Zakonserwowane tylne nadkola

A także podłoga (i profile zamknięte)

Jutro sprzątanie auta i finto ! Tzn nieee….remont silnika
A na wiosnę już czekają nowe koła 17tki
Torp12 - 22-01-2015, 10:45
Konserwę robiłeś "z podłogi" , czy miałeś kanał, podnośnik?
marycjusz - 22-01-2015, 12:17
kanału niestety brak, ale na maksa podnosiłem (na pieńkach )najpierw jedną stronę auta potem drugą stronę , tak, że całkiem swobodnie można było na leżąco działać pod autem
Trochę wydłuża to czas pracy (żeby dokładnie wszystko zrobić) ale da radę w ten sposób spokojnie to ogarnąć - oczywiście konieczna jest konkretna sprężarka.
eremita - 22-01-2015, 13:15
LUBIE TO
Jak ja bym chciał mieć możliwości i umiejętności i czas by samemu tak ogarniać
Jak dla mnie 5+
angelos - 22-01-2015, 20:17
Kawał dobrej roboty!
Bartekkita - 22-01-2015, 20:56
marycjusz, jak powinno się spawać kielichy, spawem ciągłym czy punktowym?
Marcino - 22-01-2015, 21:33
Ja bym ciągłym. Zobacz w temacie konserwacji podwozia w galacie vr4 jak tam kabar pospawał z wysxlifowaniem zastanawia mnie czego on użył a wy wdtawiliscie do silny tzn z czego wstawki.
|
|
|