To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - OIII facelift

jurekschroda - 26-06-2015, 09:48

A mnie się podoba - najładniejszy OIII :D
trooper - 29-06-2015, 20:12

Tylko że jak się dobrze przyjrzysz to zobaczysz że kształt samochodu się nie zmienił :P
Jedyne co zrobili to "pomalowali" trochę inaczej plastiki :roll: i zmienili trochę lampy.

piker - 30-06-2015, 12:39

Przecież to jest lifting a nie nowy model...
wojtkow - 02-07-2015, 15:43

@trooper - jasne, że to są zmiany kosmetyczne, ale trochę te plastiki z przodu i z tyłu inaczej ukształtowali i wygląda to lepiej niż obecnie.
Porównując do swojego O III stwierdzam, że MY2016 mi się bardziej podoba.

sebowy - 03-07-2015, 12:16

tak, przód stylistycznie bardzo mocno podobny do hondy czy lexusa...
taki globalny trend :badgrin: , mitsu chce się sprzedać musi robić komercje - prawa rynku :butthead:

krzychu - 13-07-2015, 18:54

W USA wszystkie nowe Outlandery są oferowane w wersji FWD lub SAWC!

W Rosji nie wiem dokładnie, ale chyba podobnie. Czekam na UE, a w szczególności czekam na ASX-a z SAWC.

Jakby ktoś nie widział jak to działa to fajna propaganda:
https://www.youtube.com/watch?v=hikxGCELnh8

Do zwykłego napęd w Outlanderze jest dołożony aktywny przedni dyferencjał (AFD), który potrafi płynnie blokować przednią oś. O ile poprawa właściwości terenowych (kołyska, jedna strona na lodzie) jest logiczna to poprawia się też jazda po łuku przy dużej prędkości co jest mniej logiczne (ale podobnie się dzieje np. w Fokusie ST(?) przez szperę z przodu lepiej bierze zakręty).

Wcześniej opcja była dostępna przy 3.0 V6 i zależnie od roczniku z silnikiem 2,4 ale jako opcja na zamówienie.

Dodatkowo po Outlanderze Sport (ASX) dostał nową skrzynię CVT8, która daję lepsze przyśpieszenie oraz większą oszczędność paliwa.

Komandor - 09-09-2015, 07:57

O3 po kolejnym FL w sprzedaży od pazdziernika. Silniki te same :(

http://moto.onet.pl/testy...za-jazda/4bcflt

krzychu - 09-09-2015, 08:04

A kurde nawet reklamę zrobili "najlepszy napęd 4x4". Więc jak go reklamują to mogli by ten najlepszy dać do sprzedaży aggrrrrr.
Jackie - 09-09-2015, 08:56

Komandor napisał/a:
O3 po kolejnym FL w sprzedaży od pazdziernika. Silniki te same

Silniki nie są złe ale wygląd po lifcie.... Nie potrafię się przekonać do takiego kosmosu, no nie moja bajka. Jedyna szansa, że nie poszaleją z cenami - jeżeli je utrzymają na zbliżonym do obecnego poziomie - nie będzie źle.
Komandor napisał/a:
http://moto.onet.pl/testy...za-jazda/4bcflt

Pani "dziennikarka" nie rozróżnia magnezu od magnesu.... Poza tym pisanie o motoryzacji przez kobietę zwykle kończy tekstami typu:" Outlander prezentuje się, jakby chciał przestraszyć patrzącą na niego osobę paszczą nowego grilla i metalowymi „kłami” tygrysa po bokach"... kontynuując: aż ciarki przeszły me umęczone emocjami ciało... Na litość nieba takie teksty przejdą w "Cosmopolitan" ale nie w recenzji SUVa... O tempora o mores!
Pozdrawiam

Komandor - 09-09-2015, 14:35

Jackie napisał/a:
Komandor napisał/a:
O3 po kolejnym FL w sprzedaży od pazdziernika. Silniki te same

Silniki nie są złe ale wygląd po lifcie.... Nie potrafię się przekonać do takiego kosmosu, no nie moja bajka. Jedyna szansa, że nie poszaleją z cenami - jeżeli je utrzymają na zbliżonym do obecnego poziomie - nie będzie źle.

Silniki nie sa złe ale ciągle brakuje mi czegoś mocniejszego :lol: Nie każdy chce jezdzić ekologicznie... Mój 2.4 też nie jest zły ale chętnie przygarnąłbym więcej "kucy"... Wygląd rzecz gustu jednak na rynku SUV mało jest zgrabnych aut (szczególnie w przedziale cenowym Outlandera)

pozdr

Marki - 09-09-2015, 15:02

tu jeszcze troche informacji
http://www.motofakty.pl/a...czne-video.html

czekamy, zobaczymy, wyciszony i z lepszymi materialami, moze nie byc zle

krzychu - 09-09-2015, 16:01

Plastiki na wysoko połysk?? :shock:
Jackie - 10-09-2015, 08:58

krzychu napisał/a:
Plastiki na wysoko połysk??

Takie same są w ASX i nawet źle to nie wygląda. Tylko ten przód.... Mam nadzieję, że zmiany w skrzyni i zawieszeniu zrekompensują "kły tygrysa" ;)
Pozdrawiam

krzychu - 10-09-2015, 09:05

Jackie napisał/a:
nawet źle to nie wygląda.

Wygląd kwestia gustu, ale czy to się nie będzie rysowało od byle przetarcia ścierką? :shock:

r.barcinski - 10-09-2015, 14:46

krzychu napisał/a:
ale czy to się nie będzie rysowało od byle przetarcia ścierką?
będzie :( wiem coś o tym ;)