Outlander III Ogólne - OIII facelift
jurekschroda - 26-06-2015, 09:48
A mnie się podoba - najładniejszy OIII
trooper - 29-06-2015, 20:12
Tylko że jak się dobrze przyjrzysz to zobaczysz że kształt samochodu się nie zmienił
Jedyne co zrobili to "pomalowali" trochę inaczej plastiki i zmienili trochę lampy.
piker - 30-06-2015, 12:39
Przecież to jest lifting a nie nowy model...
wojtkow - 02-07-2015, 15:43
@trooper - jasne, że to są zmiany kosmetyczne, ale trochę te plastiki z przodu i z tyłu inaczej ukształtowali i wygląda to lepiej niż obecnie.
Porównując do swojego O III stwierdzam, że MY2016 mi się bardziej podoba.
sebowy - 03-07-2015, 12:16
tak, przód stylistycznie bardzo mocno podobny do hondy czy lexusa...
taki globalny trend , mitsu chce się sprzedać musi robić komercje - prawa rynku
krzychu - 13-07-2015, 18:54
W USA wszystkie nowe Outlandery są oferowane w wersji FWD lub SAWC!
W Rosji nie wiem dokładnie, ale chyba podobnie. Czekam na UE, a w szczególności czekam na ASX-a z SAWC.
Jakby ktoś nie widział jak to działa to fajna propaganda:
https://www.youtube.com/watch?v=hikxGCELnh8
Do zwykłego napęd w Outlanderze jest dołożony aktywny przedni dyferencjał (AFD), który potrafi płynnie blokować przednią oś. O ile poprawa właściwości terenowych (kołyska, jedna strona na lodzie) jest logiczna to poprawia się też jazda po łuku przy dużej prędkości co jest mniej logiczne (ale podobnie się dzieje np. w Fokusie ST(?) przez szperę z przodu lepiej bierze zakręty).
Wcześniej opcja była dostępna przy 3.0 V6 i zależnie od roczniku z silnikiem 2,4 ale jako opcja na zamówienie.
Dodatkowo po Outlanderze Sport (ASX) dostał nową skrzynię CVT8, która daję lepsze przyśpieszenie oraz większą oszczędność paliwa.
Komandor - 09-09-2015, 07:57
O3 po kolejnym FL w sprzedaży od pazdziernika. Silniki te same
http://moto.onet.pl/testy...za-jazda/4bcflt
krzychu - 09-09-2015, 08:04
A kurde nawet reklamę zrobili "najlepszy napęd 4x4". Więc jak go reklamują to mogli by ten najlepszy dać do sprzedaży aggrrrrr.
Jackie - 09-09-2015, 08:56
Komandor napisał/a: | O3 po kolejnym FL w sprzedaży od pazdziernika. Silniki te same |
Silniki nie są złe ale wygląd po lifcie.... Nie potrafię się przekonać do takiego kosmosu, no nie moja bajka. Jedyna szansa, że nie poszaleją z cenami - jeżeli je utrzymają na zbliżonym do obecnego poziomie - nie będzie źle.
Komandor napisał/a: | http://moto.onet.pl/testy...za-jazda/4bcflt |
Pani "dziennikarka" nie rozróżnia magnezu od magnesu.... Poza tym pisanie o motoryzacji przez kobietę zwykle kończy tekstami typu:" Outlander prezentuje się, jakby chciał przestraszyć patrzącą na niego osobę paszczą nowego grilla i metalowymi „kłami” tygrysa po bokach"... kontynuując: aż ciarki przeszły me umęczone emocjami ciało... Na litość nieba takie teksty przejdą w "Cosmopolitan" ale nie w recenzji SUVa... O tempora o mores!
Pozdrawiam
Komandor - 09-09-2015, 14:35
Jackie napisał/a: | Komandor napisał/a: | O3 po kolejnym FL w sprzedaży od pazdziernika. Silniki te same |
Silniki nie są złe ale wygląd po lifcie.... Nie potrafię się przekonać do takiego kosmosu, no nie moja bajka. Jedyna szansa, że nie poszaleją z cenami - jeżeli je utrzymają na zbliżonym do obecnego poziomie - nie będzie źle.
|
Silniki nie sa złe ale ciągle brakuje mi czegoś mocniejszego Nie każdy chce jezdzić ekologicznie... Mój 2.4 też nie jest zły ale chętnie przygarnąłbym więcej "kucy"... Wygląd rzecz gustu jednak na rynku SUV mało jest zgrabnych aut (szczególnie w przedziale cenowym Outlandera)
pozdr
Marki - 09-09-2015, 15:02
tu jeszcze troche informacji
http://www.motofakty.pl/a...czne-video.html
czekamy, zobaczymy, wyciszony i z lepszymi materialami, moze nie byc zle
krzychu - 09-09-2015, 16:01
Plastiki na wysoko połysk??
Jackie - 10-09-2015, 08:58
krzychu napisał/a: | Plastiki na wysoko połysk?? |
Takie same są w ASX i nawet źle to nie wygląda. Tylko ten przód.... Mam nadzieję, że zmiany w skrzyni i zawieszeniu zrekompensują "kły tygrysa"
Pozdrawiam
krzychu - 10-09-2015, 09:05
Jackie napisał/a: | nawet źle to nie wygląda. |
Wygląd kwestia gustu, ale czy to się nie będzie rysowało od byle przetarcia ścierką?
r.barcinski - 10-09-2015, 14:46
krzychu napisał/a: | ale czy to się nie będzie rysowało od byle przetarcia ścierką? | będzie wiem coś o tym
|
|
|