To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - BOKS

Cieniu - 25-10-2009, 00:00

sruba napisał/a:
Cieniu co chcesz przez to powiedzieć

nie nie lubię. chodzo o to, ze gdyby Adamek był prawdziwym bokserem wagi ciężkiej, to by nie musiał zadawać 20 ciosów a wystarczyłoby max 3-4. Zresztą zapewne nie raz widziałeś, ze jak Gołota dostał prawdziwego strzała od prawdziwego "ciężarowca" w ilości "sztuk jeden", to było po Endrju. Realnie oceniam, ze Kliczko dla Adamka to inna bajka i tyle.

pzdr

Anonymous - 25-10-2009, 00:25

ADAMEK !! ADAMEK !!
mimo, że dla Gołoty wstawało się o 2-3 nad ranem, by za każdym razem "kibicować sercem" to tym razem należy się cieszyć, że gość, któremu poświęciło się tyle nieprzespanych nocy, nie pokonał gościa za którego człowiek nie wstydził się tak bardzo jak przez te kilka lat za Andrew..
Może i Adamek nie ma zbyt wielkich szans np. z braćmi Kliczko (patrząc realnie) ale parę "ciekawych" nazwisk może się pojawić w ciągu kilku najbliższych miesięcy jako potencjalnych przeciwników Tomka..

BigTomala - 25-10-2009, 00:33

I jeszcze tylko mała korekta z mojej strony... :wink:
Adamek w zawodowym boksie stoczył 40 walk. Wygrał 39 (w tym 27 przed czasem), przegrywając tylko raz.

P.S. Podobno Andrzej po walce trafił do szpitala :( Oby mu nic poważnego nie było :(

karolgt - 25-10-2009, 01:24

coż moge powiedzieć... szkoda :(

szacunek dla Adamka za wygraną, i dla Gołoty za chęc walki.

Przegrał wg. mnie tylko i wyłącznie wiek, widac było jak Gołota raz upada, nie wiem czemu ale skojarzyło mi się to po prostu ze "starszą osobą"..

szkoda, Gołota mógł odejść po wygranej, niestety przegrał - i to właśnie stracił

A Adamek, hmm, wygrał, ale co tak naprawde tym zyskał? pas Polsatu?

Cieniu słuszna uwaga, W wadze ciężkiej nieraz wystarczy 1, dosłownie jeden mocny cios żeby zwalić z nóg drugą osobę, a tutaj było tych ciosów sporo.

Myśle jednak że Kliczko to zupełnie inna walka, ok, wygrał walke, ale jakoś nie widze go w kategorii ciężkiej. Oczywiście chciałbym żeby Polak walczył (jako następca Gołoty) w tej kategorii, ale nie wiem czy to będzie Adamek, czy przyjdzie nam jeszcze troche poczekać na kogoś o po prostu lepszych warunkach fizycznych.

akbi - 25-10-2009, 01:24

Panowie ... nikt (chodzi mi o otoczenie Adamka) nie mówi, że Adamek jest w wadze ciężkiej najlepszy ... JUŻ - TERAZ ... porównywanie go dzisiaj do Kliczki i spekulowanie że nie miałby szans to jakaś chyba pomyłka z Waszej strony ... Dajmy Adamkowi trochę czasu na taką walkę ... ledwie 2 godziny temu skończył swoją pierwszą w życiu walkę w wadze ciężkiej.
rosomak1983 - 25-10-2009, 01:32

Podoba mi sie styl Adamka szybki i agresywny w sportowym duchu... To co dzis pokazał Gołota własnie zastanawia mnie czy nie poddał walki :wink: Mozolne ciosy, jakby sie momentami nawet nie osłaniał. Osobiscie mam nadzieje ze wszystko było Fair.
karolgt napisał/a:
szkoda, Gołota mógł odejść po wygranej, niestety przegrał - i to właśnie stracił

czyli nic nie stracił bo co niby... Po pierwsze jeszcze moze wygrac bo nikt nie musi ze to juz koniec. Gdyby wygrał to co niby by mial zyskać???
karolgt napisał/a:
A Adamek, hmm, wygrał, ale co tak naprawde tym zyskał? pas Polsatu?

karolgt, nie wiesz o tym ze takie walki sa przepustka do ,,lepszych'' walk?Ile zyskał to sie okaze jak bedzie miał kolejnego przeciwnika. Moim zdaniem manadzerowie mogli sie dogadać :wink:

Anonymous - 25-10-2009, 02:04

akbi napisał/a:
porównywanie go dzisiaj do Kliczki i spekulowanie że nie miałby szans to jakaś chyba pomyłka z Waszej strony ... Dajmy Adamkowi trochę czasu na taką walkę ...

akbi, i chyba nikt w tym temacie nie napisał, że Adamek będzie czempionem w królewskiej wadze.. Na chwilę obecną nie ma zbyt wielkich szans z braćmi Kliczko, Valuevem, Povetkinem..
Myślę jednak, że zarwiemy jeszcze parę nocek, tym razem ze względu na Adamka, aby emocjonować się jego walkami w "królewskiej".. Oby walczył z lepszym skutkiem niż Andrew czego z całego serca mu życzę, twardo jednak stąpając po ziemi i twierdząc, że nie będzie mu tak łatwo jak w dzisiejszej walce.. Jednak np. Hasim Rahman czy Michael Grant są do pokonania na przetarcie.. A to nazwiska, które w Polsce przyniosłyby parę $$$ Adamkowi w przypadku ewentualnego zwycięstwa..
Taki mój krótki wywód :P

Endrjus - 25-10-2009, 03:24

Niesamowicie przykro mi jest po tej walce... Adamek zlał Andrzeja jak jakiegoś amatora, Goły był za ciężki i powolny by trafiać z ciosami, po prostu masakra. Szkoda, że tak wyglądała walka bo nadal wśród laików będzie krążyła opinia "Gołoty, który zawsze leży na deskach".
siwek - 25-10-2009, 08:37

rosomak1983 napisał/a:
To co dzis pokazał Gołota własnie zastanawia mnie czy nie poddał walki Mozolne ciosy, jakby sie momentami nawet nie osłaniał. Osobiscie mam nadzieje ze wszystko było Fair.
Mi się wydaje że gołota był taki poolny, tylko że inaczej wygląda ta jego powolność gdy walczy z innym bokserem tej samej wagi który też jest taki powolny...

A to był wielki atut Adamka - jego szybkość.

Gratulacje dla Adamka, od początku w niego wierzyłem a Gołota... tak się przechwalał i naśmiewał z Adamka że jestem ciekawy jak się bedzie tłumaczył :badgrin:

JCH - 25-10-2009, 10:29

BigTomala napisał/a:
Większość jego walk "transmitował" teleexpres w całości
Kolejna która się zmieści w Teleexpresie ;)
Wydawało mi się, że sędzia za szybko przerwał walkę ale powtórki są bezwzględne. Szkoda, bo mogło być trochę więcej boksu - 9-10 rund.

Rafal_Szczecin - 25-10-2009, 11:23

JCH napisał/a:
Wydawało mi się, że sędzia za szybko przerwał walkę ale powtórki są bezwzględne. Szkoda, bo mogło być trochę więcej boksu - 9-10 rund.

mialem to samo wrazenie, wkoncu Adamek napieral na Golote, lecz sedzia mogl walke puscic dalej, widocznie bal sie o Andrzeja

machet - 25-10-2009, 14:55

Szkoda mi Gołoty, stawiałem na niego. Mimo przegranej i tak jest najlepszym polskim pięściarzem (wg. mnie). Kiedyś oglądałem wszystkie jego walki.
Moje odczucie co do walki jest takie, że mogła ona być z góry ustawiona. Widzieliście może jak żona Gołoty krzyczała na Adamka, trochę to było dziwne. A Andrzej bawił się z nim balansując ciałem. Takie moje odczucie, mogę się mylić :roll:

[ Dodano: 25-10-2009, 14:57 ]
rosomak1983, widzę że też tak myślisz

karolgt - 25-10-2009, 16:15

dziwią mnie strasznie odczucia ludzi na forach. Mówie tutaj o forach kulturystycznych, ogólnie sportowych, ale i też forach związanych ze sztukami walki, o komentarzach na onet/interia już nie wspomne. Ogólnie Adamek stracił wieeele szacunku i wiele osób przestało go po prostu szanować jako człowieka.

a tak wogóle to w boksie źle ostatnio, kryzys już od dobrych paru lat. Jeśli ktoś taki jak Wałujew jest mistrzem.

[ Dodano: 25-10-2009, 16:17 ]
JCH napisał/a:
BigTomala napisał/a:
Większość jego walk "transmitował" teleexpres w całości
Kolejna która się zmieści w Teleexpresie ;)

bez przesady :)

Robson86 - 25-10-2009, 16:21

Ponoc Golota dostal propozycje walki (3iej juz) z Riddickiem Bowe, ktory mowi ze chetnie by stoczyl kolejna walke z Golota. ciekawe co przyniesie przyszlosc... :)
Pozdroo

JCH - 25-10-2009, 18:56

karolgt napisał/a:
Ogólnie Adamek stracił wieeele szacunku i wiele osób przestało go po prostu szanować jako człowieka.
Dlaczego? Bo zaczął wygrywać? Z wypowiedzi w necie (m.in. Mariola Gołota) to oni - Andrzej i jego żona zachowali się dziwnie. Przecież to sport - a że taki, że się biją po gębach, to co, nie wiedzieli w co się pakują :roll:
Z Teleexpresem oczywiście żartowałem (był emotikon ;) ) choć gdyby tak 5x3 min to jak w pysk strzelił, nomen omen :lol: