Nasze Miśki - galant... czyli jak się wszedłem na minę i jak ją rozbrajam
Bizi78 - 18-04-2015, 07:14
awas napisał/a: | Niebo a ziemia- pod słońce czyściutko |
Pewnie do pierwszej zimy i skrobania .
Niestety zamienniki przeważnie są niższej jakości od ori.
Ja wstawiłem Guardiana i jest masakra .
awas - 18-04-2015, 10:32
Ja skrobaczki nie używałem nawet na starej szybie a na nowej tym bardziej nie będę używał.
Zimą na noc zakładałem taką srebrną nakładkę a jak gdzieś pojawił się szron, to psikałem płynem do rozmrażania szyb.
Bizi78 - 18-04-2015, 11:03
Trochę szkoda, że do miśków nie wrzucali podgrzewanej szyby przedniej jak w fordzie .
WreX - 18-04-2015, 11:45
awas, tylko uważaj na wycieraczki bo to one są prowodyrem też wielu rys, nawet jak masz szybe zakurzoną i chcesz ją "przemyć" wycieraczkami i płynem do spryskiwaczy to po XX razach kiedy ten moment jadą "na sucho" z tym kurzem to też potrafią sie ryski porobić no i jak pióro jest wyjechane albo wyskoczy z tych zaczepów to ramie czasem potrafi poskrobać...
booohal - 18-04-2015, 11:52
Niewidzialna wycieraczka w znacznym stopniu chroni szybę przed mikrozarysowaniami. To przez nie widoczność, szczególnie w deszcz i w nocy, drastycznie się pogarsza. Skrobanie szyb z nałożoną NW też jest o wiele łatwiejsze dzięki czemu unikamy większości grubych rys.
Ja już nie potrafię żyć bez NW.
MmzTattoo - 18-04-2015, 15:20
A nie maże Ci jak włączysz wycieraczki? Ja po niewidzialnej z autolandu musiałem traktować szybę denaturatem i wymieniać pióra bo była masakra
mkm - 18-04-2015, 15:53
MmzTattoo, beznadziejna NW, złe przygotowanie, zła aplikacja, złe dotarcie...
MmzTattoo napisał/a: | Ja po niewidzialnej z autolandu |
w tym komisie nauczyli Cię takiego dziadostwa, że brak słów
booohal - 18-04-2015, 18:29
Na szyby wokoło może być nawet Autoland. Ale na przednią minimum Rainx na dobrze przygotowaną szybę i odpowiednio nałożony, dotarty.
Trzeba zrozumieć istotę nakładania powłok (czy to wosk, NW, powłoka specjalistyczna, sealant) później wszystko przychodzi z łatwością.
Istota to:
*idealnie przygotowana powierzchnia
*nałożenie wg. producenta (przeważnie minimalna ilość pozwalająca na równomierne pokrycie, a nie ''im więcej tym lepiej'')
*dokładne dotarcie
MmzTattoo - 18-04-2015, 20:30
mkm napisał/a: | MmzTattoo, beznadziejna NW, złe przygotowanie, zła aplikacja, złe dotarcie...
MmzTattoo napisał/a:
Ja po niewidzialnej z autolandu
w tym komisie nauczyli Cię takiego dziadostwa, że brak słów
|
Na komisie nie używaliśmy NW byłem ciekawy cóż to za specyfik wziąłem na spróbowanie i było cacy dopóki nie włączyłem wycieraczek teraz nie zamierzam nakładać podobnych specyfików.
A tak poza tym z kąd stwierdzenie że złe przygotowanie zła aplikacja skoro tego nie napisałem?
Masz problem do mojej osoby napisz co Ci leży na wątrobie na PW bo mało swojska atmosfera się robi a to za nią właśnie szanuje się to forum i ludzi tutaj zrzeszonych.
booohal, Dziękuję za odpowiedź na temat.
mkm - 18-04-2015, 21:00
MmzTattoo napisał/a: |
A tak poza tym z kąd stwierdzenie że złe przygotowanie zła aplikacja skoro tego nie napisałem? |
ależ napisałeś:
MmzTattoo napisał/a: | A nie maże Ci jak włączysz wycieraczki? Ja po niewidzialnej z autolandu musiałem traktować szybę denaturatem i wymieniać pióra bo była masakra |
MmzTattoo - 18-04-2015, 21:11
Nałóż autolanda z twoim perfekcyjnym przygotowaniem i perfekcyjnym dodatkiem jak nie będzie mazało to aż Ci wyślę to co zostało jakieś 3/4 opakowania.
mkm - 18-04-2015, 21:42
MmzTattoo, nakładałem to guano i oprócz tego, że się zmyło w tempie błyskawicy to ani sie nie mazało, ani wycieraczki nie skakały...
awas - 24-04-2015, 08:21
Kupiłem tego rain-x'a.
Naczytałem się, że trzeba wcześniej wymyć szybę jakimiś innymi specyfikami. Czy czyby przed nałożeniem NW można umyć zwykłym płynem do szyb albo denaturatem?
mkm - 24-04-2015, 22:15
awas, musisz dokładnie pozbyć się brudu i odtłuścić szyby
Im dokładniej przygotujesz szybę tym lepiej, ale są przypadki (dość częste), że ludzie kładą po przetarciu zwykłym płynem do szyb i też są zadowoleni.
Podstawa to równomierne nałożenie praparatu i bardzo dokładne wypolerowanie (ręczne mikrofibrą lub inną miękką szmatką) po "wyschnięciu".
Potem robisz test czy dopolerowałeś (jak nie - wycieraczki będą skakać) wtedy musisz jeszcze popracować ze "szmatką"
Przez pierwsze kilkadziesiąt machnięć wycieraczkami może odrobinę smużyć (nie zawsze) potem smużenie zanika
jacek11 - 24-04-2015, 23:30
Ja nigdy nie myłem szyby jakimiś specjalnymi środkami.Dobry płyn,i dwie warstwy preparatu.Nie było skakania wycieraczki,ale jak napisał MKM,przez chwilkę smużą.
Natomiast jeśli chodzi o wytrzymałość powłoki,to nie ma co się sugerować tym co jest tam napisane
|
|
|