Nasze Miśki - Galant Avance Czarna Perła by komarsnk
komarsnk - 30-09-2015, 13:45
Bizi78 napisał/a: | Rok temu kupowałem na allegro czujnik temp. dwupinowy OE MD177572 za 46zł z przesyłką . |
W normalnym świecie takie rzeczy nie mają prawa mieć miejsca
Bizi78 - 30-09-2015, 13:55
Trzeba przeglądać allegro i wyłapywać okazję .
Ja już parę rzeczy OE w cenie taniego zamiennika kupiłem i sobie leżą w szafie czekając na wymianę .
Hugo - 30-09-2015, 14:31
Bizi78, nie chcesz sprzedać? Do Gala jest taki sam: http://www.auto-parts.spb...pYi9fVnVtETyoA=
Tak sobie myślę czy ja go już nie wymieniałem, napewno w poprzednim wymieniałem i wszystko śmigało. Napewno nie kupowałem jakiegoś drogiego tylko pewnie EPS itp. za ok. 30 zł. U mnie w poprzednim 2,0 16V było tak, że po odpaleniu śmierdziało nieprzepaloną benzyną z wydechu i po gwałtownym dodaniu gazu w ogóle nie reagował, więc podobne objawy co mamy teraz w V6 tylko bardziej nasilone.
mjsystem - 30-09-2015, 14:45
Hugo napisał/a: |
Bizi78, nie chcesz sprzedać? | Hugo, sam się natrudź
Hugo - 30-09-2015, 15:03
mjsystem napisał/a: | Hugo, sam się natrudź | Żartowałem tylko
Marcino - 30-09-2015, 15:06
Hugo napisał/a: | mjsystem napisał/a: | Hugo, sam się natrudź | Żartowałem tylko |
Bierzcie z Ebaya.... ze 3 szt to sam łyknę
http://www.ebay.com/itm/O...r-/281490781085
komarsnk - 30-09-2015, 16:52
Jak się okaże, że mój jest walnięty a w serwisie będzie dużo droższy to tak właśnie zrobię. Dzięki
Owczar - 30-09-2015, 17:09
Albo amayama.com. Wysyłka drobnicy około 15$. Można zamówić coś jeszcze. Np zestaw naprawczy zacisków.
sampler - 30-09-2015, 20:47
komarsnk napisał/a: |
Dzięki będę próbował - coś mi się tam właśnie obiło o oczy w Torque, że można zapisywać logi w formacie Google Earth ale wtedy nie wiedziałem o co chodzi
|
Tak wygląda plik csv z Torque w Google Earth po odpowiedniej edycji szablonu
mati_z - 30-09-2015, 21:11
Fajnie to wygląda, ale mało czytelne
Chyba udało mi się odnaleźć log, w którym prawdopodobnie wystąpiło szarpnięcie:
Zastanawiający jest ten drugi nagły skok czasu wtrysku (pierwszy jest w trakcie odpalania). Jak widać silnik jest zimny, a delikatne dodanie gazu spowodowało jego zdławienie. Sprawdziłem inne logi przy niższych temperaturach (ze stycznia i lutego) i takie "przelewanie" nie występowało. Dodam, że temperaturę przełączania na gaz mam ustawioną na 25 stopni, więc logi są z benzyny. Korekty nie odbiegają od normy, chociaż ta od lambdy zaczyna się zmieniać dopiero od 30 stopni.
Jak możecie to sprawdźcie czy też tak macie
Hugo - 30-09-2015, 21:31
komarsnk napisał/a: | Jak się okaże, że mój jest walnięty a w serwisie będzie dużo droższy to tak właśnie zrobię | Pamiętaj wtedy o mnie.
komarsnk - 01-10-2015, 00:50
Dziś temperatura startowa płynu chłodniczego wynosiła 19st kiedy na zewnątrz było 9st.
Jeszcze kilka dni obserwacji i zobaczymy co będzie.
Wkurza mnie natomiast to, że mi rozłącza zasilanie z modułu BT w złączy diagnostycznym :/
Działa jak się trochę nim pogmera w gnieździe - albo styki nie łączą albo ktoś tam grzebał w kablach
Hugo napisał/a: | komarsnk napisał/a: | Jak się okaże, że mój jest walnięty a w serwisie będzie dużo droższy to tak właśnie zrobię | Pamiętaj wtedy o mnie. |
Jasna sprawa - zamówię wtedy kilka i wystawię na Giełdzie
Bizi78 - 01-10-2015, 07:35
Co do czujnika dwupinowego to łatwo i szybko go sprawdzić .
Przy temp. 20°C rezystancja czujnika 2,1-2,7kΩ.
Przy temp. 80°C rezystancja czujnika 0,26-0,36kΩ.
Ogólnie masz wszystko opisane i pokazane w manualu plik 13 .
Owczar - 01-10-2015, 09:25
Nie ma sensu sprawdzać czujnik omomierzem jak kabel diagnostyczny odczytuje wartości jakie interpretuje ECU.
W miejscu gdzie wystąpiło zdlawienie przydałby się odczyt z maf. On by może cis wyjaśnił.
komarsnk - 01-10-2015, 09:40
Panowie macie może jakieś doświadczenia z antenami wewnętrznymi? W miejscu oryginalnej mam CB... A ta pod szybą to jest jakaś pomyłka. Albo już padła albo jest po prostu słaba albo idea anteny na szybie jest marna. Popularne stacje albo szumią albo w ogóle nie odbierają. Jest a alle antena blaupunkta na szybę ale czy warto dawać za antenę ponad stówę?
|
|
|