To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Sondermodell

Bizi78 - 06-05-2015, 20:32

Maciek, proponuję abyś zmienił nick na: PPD.
Czyli: Perfekcyjny Pan Domu :D :wink: .

Hugo - 06-05-2015, 22:14

Bizi78 napisał/a:
Maciek, proponuję abyś zmienił nick na: PPD.

Czyli: Perfekcyjny Pan Domu
Chyba PPS, czyli Perfekcyjny Pan Samochodu :D
mkm - 08-05-2015, 03:22

:twisted:

Avance u właścicela :D .

Przed wydaniem ostatnie poprawki, wymiany, kontrola urządzeń elektrycznych, hamulców, klimatyzacji, odcinek testowy, szybki przegląd i przekazanie autka.

Materiał wizualny w terminie późniejszym. :wink:

Paczki nadal nie dotarły... :roll: a tam tyle fruktów :P

Kolejny Avance zbliża sie wielkimi krokami 8)

Torp12 - 08-05-2015, 09:32

mkm napisał/a:

Paczki nadal nie dotarły... :roll: a tam tyle fruktów :P

Gdzieś Ty zamawiał graty że idą tyle czasu ?:)

mkm - 08-05-2015, 18:44

Na olx-ie od amatorów... :roll: Szkoła, sesja, delegacje... ale jutro "już robi" "już pakuje" "już wysyła".
Ceny dobre to trzeba byc cierpliwym - oprócz tego to już takie wymiany mało istotne - np, tylne lampy (te mają pęknięcia), więc kupiłem dwie "nowe", nadkole plastikowe, odłamane, nakładki na pedały, jakieś złamane plastiki :biggrin:

Materiał z wczoraj.
Krótki filmik

Uciążliwa usterka utrudniająca otwieranie i zamykanie klapy - i tak ten "opatrunek" zrobiony przez poprzedniego właściciela zapobiegł większym stratom :wink:

Usterka dość trudna do usunięcia, bo śruba złamała się w połowie gwintu

Ale udało się ją rozwiercić i wymienić amortyzator

Sprawność prezentowałem w produkcji filmowej :P

Jeszcze jedno porównanie foteli :wink:

Po wykręceniu fotela widać, że do perfekcji jeszcze daleko :wink:

"Nowy" fotel na miejscu :D

Potem teścik i kolejne mycie

Ostatnie poprawki

I pierwsza faza zakończona. :D

angelos - 08-05-2015, 20:34

Też bym się do ciebie Maćku ustawił w kolejce :) . Teraz wygląda jak za 'młodych' lat. ;)
Tomek - 08-05-2015, 21:27

Cytat:
Też bym się do ciebie Maćku ustawił w kolejce :) .

a co stoi na przeszkodzie?

zbieraj kase, rezerwuj termin i twoja Sigma też zabłyśnie
ps. drzwi juz ogarnąłeś?

angelos - 08-05-2015, 21:55

Tomek napisał/a:
Cytat:
Też bym się do ciebie Maćku ustawił w kolejce :) .

a co stoi na przeszkodzie?

zbieraj kase, rezerwuj termin i twoja Sigma też zabłyśnie
ps. drzwi juz ogarnąłeś?

"Ogarnicie" to dobre słowo. Tak, drzwi ogarnąłem. Bawiłem się trochę w malowanie ale widzę, że po 3 latach wyszły małe parchy na tylnym nadkolu, i przednim błotniku gdzie jest śruba mocująca zderzak. Widać podkład reaktywny nie był taki super jak mi go opisywano. Musze wreszcie pojawić się na zlocie w Krk. Do tej pory moja 15czna Córka skutecznie mi to uniemożliwiała. Teraz najwyżej wezmę ją ze sobą. :)

Tomek - 08-05-2015, 22:19

angelos napisał/a:
Do tej pory moja 15czna Córka skutecznie mi to uniemożliwiała. Teraz najwyżej wezmę ją ze sobą. :)

moja niewiele strasza
była ze mną na wielu spotach

mkm - 08-05-2015, 23:38

To fakt :mrgreen:
Małe dziecko w Małopolsce nie może być wymówką :D

Mała Tomka jest już weteranką spotowo - zlotowa :D

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale na spotach bywała jeszcze przed narodzinami :mrgreen:

angelos napisał/a:
Teraz wygląda jak za 'młodych' lat. ;)

Jeszcze nie... :wink: ale parę detali, parę przypicowań i powinno sie udać cofnąć troszkę czas :biggrin:

Teraz na chwilę zapominamy o czarnym kombi w wersji Avance i trzymamy kciuki za finalizację kupna kolejnego czarnego Miśka w wersji Avance 8)

mkm - 08-07-2015, 21:51

No i Lancer Avance zanotował pierwszą usterkę.
Łożysko z przodu i głośna praca wspomagania.
Łożyska wymienione od razu z dwóch stron.
We wspomaganiu wystarczyło wymienić płyn ( jak się okazuje dolewki nie są dobre :D )

mkm - 09-07-2015, 14:14

Ponieważ Lancer strzelił focha łożyskowego, wziąłem go dziś na chwilę :D

Trochę się zdziwiłem, bo autko się delikatnie przytyrało :roll:
Rozszczelnił się wydech (nie ma czego ratować - środkowy fragment przypomina sito :roll:
Opony sparciały doszczętnie... ręczny nie łapie jak łapał... :doubt:

a potem spojrzałem na przebieg... przypominam, że auto miało być jako "rezerwowe plus na ryby"... :P
7,5tyś kilometrów w 2 miesiące :shock:
Daleko te ryby :badgrin:

Lancer cieszy nowego właściciela i zostaje na dłużej.
Nawet szkody parkingowe nie są takie straszne - oczywiście "lepsza" strona już ochrzczona pod pewnym hipermarketem :roll:

galantex - 09-07-2015, 15:11

O czym w ogóle jest ten temat? Czy to nie jest dział nasze miśki, w którym każdy może opisać SWOJE
Mitsubishi? A tu widzę opisy aut które czyści mkm.. Należące do wujka, ciotki, znajomych itp. Czytałem że działalność komercyjna równa się ban... Chyba, że mkm robi to wszystko za free? :)

Jak na forum o zwierzakach jest dział moje czworonogi to opisuję tam swojego psa, a nie każdego psa z którym byłem na spacerze lub któremu wyczesalem sierść :)

Hubeeert - 09-07-2015, 15:17

galantex napisał/a:
A tu widzę opisy aut które czyści mkm.. Należące do wujka, ciotki, znajomych itp. Czytałem że działalność komercyjna równa się ban... Chyba, że mkm robi to wszystko za free?

Pokazuje jak można nawet trupa kupionego za psie pieniądze niewielkim nakładem sił i środków doprowadzić do stanu może nie ideał, ale użytkowego. Z tego co widzę, nie reklamuje się, nie robi tego zarobkowo, doradza innym i ogólnie nie utrzymuje się z tego tylko działa hobbystycznie bo lubi.

Poza tym od interpretacji Zasad Forum jest Moderator lub Admin a działają na podstawie zgłoszeń użytkowników. Uważasz, że temat narusza Zasady? Kliknij na zgłoszenie, zbadam sprawę i podejmę stosowne działania. W tej chwili nie widzę powodu.

A jak Ci się dalej nie będzie podobał temat zawsze możesz dodać go do listy ignorowanych i po kłopocie.

galantex - 09-07-2015, 16:30

Mi temat nie przeszkadza ale jak są jakieś zasady to myślałem, że dotyczą wszystkich. Sam myślałem o takiej formie bloga z opisem aut, które naprawiam. Np jak coś wymienić samemu czy niskim nakładem środków zregenerować, ale widząc jak administracja reaguje na takie tematy odpuscilem. Ale jak nie ma w tym nic złego to zmienia postać rzeczy :)

Nie jest to reklama bezpośrednia, nie ma także cennika, ale to nie zmienia faktu, że na forum jest mnóstwo potencjalnych klientów. Rozumiem jak inny forumowicz wrzuca swoje auto, które ktoś mu wypucowal. Ale każde które zrobię już dziwnie wygląda. Politycy też wymyślają prawo, a potem zasłaniają się immunitetem.

I czy temat jest rzeczywiście taki edukacyjny? Z trupa niewielkim nakładem sił i środków nie zrobisz auta do jazdy... Choć wiele osób tak uważa. Może w auta z tego tematu nie włożono dużo kasy ale pracy na pewno.