Nasze Miśki - Czarny Avance, .... podejście drugie
Tomek - 25-08-2015, 12:06
benq napisał/a: | Ciekawi mnie jak mocno skraca to żywotność auta/silnika? Poza chipem zmieniane coś w układzie napędowym/zawieszenia na "mocniejsze" żeby się nie rozpadło?
No i najważniejsze ile kasy za to trzeba dać? Może też bym sobie zafundował |
1. Skoro jest to rozwiązanie fabryczne (Maciek ma te 140 KM wpisane w briefie), a u mnie cip-tuning robiony w ASO (podejrzewam, że ściągnęli po prostu z MMC to co było dostępne w Niemczech w opcji), to czemu miałoby to skrócić żywotność silnika?
2. Nawet jeśli, to jaka różnica 500 czy 700 tys skoro to auto i tak nie zrobi więcej jak 200, czy 250 tys.
3. Auto ma już 11 lat i 160 tys. km na liczniku. Jak jutro padnie silnik, no to powiem trudno. Auto warte 6-8 tyś, więc też strata niewielka
MManiak napisał/a: | benq pewnie dużo nie skraca skoro już parę ładnych lat mają i jeżdżą bez problemu. Rozumiem, że turbiny macie stockowe?
|
stockowe
MManiak napisał/a: | Zmierzyłem czas stoperem od 80 do 130 km/h. Już podczas oglądania filmu byłem w szoku. Wyszło 7.05s dla Cari i 11.46s dla MSS. Tomek, co Ty masz pod tą maską?
|
mam pod maską to samo co Maciek w Space Starze
różnica jedyna to to, że Space Star ma aerodynamikę przystanku autobusowego
MManiak napisał/a: | Wiesz mkm, takie pudełko można kupić w necie... |
czytaj jak wyżej, Maciek ma moc wpisaną w briefie, robione w ASO, albo jeszcze w fabryce
Będzie kiedyś czas, to jesteśmy już umówieni z mkmem na hamowni.
Będziemy sobie porównywać.
MManiak - 25-08-2015, 13:05
O! To czekam na materiały. Tak swoją drogą, to chciałbym zobaczyć porównanie na ulicy, Twoja Cari vs MSX 140 KM. Tylko skąd wziąć MSX-a?
Tomek - 25-08-2015, 13:18
MManiak napisał/a: | O! To czekam na materiały. Tak swoją drogą, to chciałbym zobaczyć porównanie na ulicy, Twoja Cari vs MSX 140 KM. Tylko skąd wziąć MSX-a? |
Znając moją dostępność czasową i dostępnosć Maćka i jeszcze zgranie w czasie, to pewnie trzeba sporo poczekać.
MSX to benzyna, ze startu pójdzie dużo lepiej
mjsystem - 25-08-2015, 14:09
Tomek napisał/a: | Znając moją dostępność czasową i dostępnosć Maćka i jeszcze zgranie w czasie, to pewnie trzeba sporo poczekać. | A wtedy spadnie śniegi i nie będzie jak.
BTW ktoś miał do mnie zadzwonić
Tomek - 25-08-2015, 14:18
mjsystem napisał/a: | A wtedy spadnie śniegi i nie będzie jak. |
hamownię mają pod dachem
mjsystem napisał/a: | BTW ktoś miał do mnie zadzwonić |
to prawda
w piątek zadzwonię
mjsystem - 25-08-2015, 14:32
Tomek napisał/a: | hamownię mają pod dachem |
Bardziej myślałem o tym:
MManiak napisał/a: | Tak swoją drogą, to chciałbym zobaczyć porównanie na ulicy, |
Tomek napisał/a: | to prawda
w piątek zadzwonię | Spoko. Zdam relację z Pogorzelicy
Tomek - 25-08-2015, 14:35
mjsystem napisał/a: | Spoko. Zdam relację z Pogorzelicy |
miałeś nie jechać
mjsystem - 25-08-2015, 14:42
Tomek napisał/a: | miałeś nie jechać | Ale jadę. Z Rafałem, Wojtkiem i Agatą. Pod namiot. Jakoś tak mi się żal zrobiło nie pojechać.
benq - 25-08-2015, 17:45
Tomek napisał/a: | 2. Nawet jeśli, to jaka różnica 500 czy 700 tys skoro to auto i tak nie zrobi więcej jak 200, czy 250 tys. |
Jak rozumiem chodzi Ci o to że w twoich rękach będzie tak krótko (ew. będzie mało jeżdżone)?
Jeszcze jakbyście podali szacowany koszt takiej zabawy bo byłoby miło.
mkm - 25-08-2015, 19:00
benq, trzeba poszukać w archiwalnych cennikach.
11lat minęło
Tomek - 25-08-2015, 21:48
benq napisał/a: | Jak rozumiem chodzi Ci o to że w twoich rękach będzie tak krótko (ew. będzie mało jeżdżone)? |
tak, o to mi chodzi
obecnie ma 160 tys. km
robię nią ~1000 km miesięcznie, bo taka mam pracę
nawet jak zmienię pracę i będę robił po 3 tys. km miesięcznie jak dawniej, to wtedy kupię sobie inne auto, a Carisma będzie robić jako dostawczak
zresztą mkm to space starem chyba nawet 1000 km rocznie nie robi
benq napisał/a: | Jeszcze jakbyście podali szacowany koszt takiej zabawy bo byłoby miło. |
tak jak pisałem wcześniej i jak pisze mkm powyżej - to było dłubane przed zakupem
ps. poza tym moja Carisma była przez 5-6 lat własnością MMC Poland, więc sami sobie chyba by syfu nie robili
fj_mike - 26-08-2015, 19:08
Niech mnie drzwi ścisną
Dopiero teraz na temat trafiłem.
Gratuluję Tomek
mkm, kawał dobrej roboty
mjsystem - 26-08-2015, 20:37
fj_mike napisał/a: | mkm, kawał dobrej roboty | Michał, to nie wiesz, że pracy mkm'a nie wolno chwalić w temacie Tomka?
sveno - 26-08-2015, 20:43
mjsystem napisał/a: | pracy mkm'a nie wolno chwalić w temacie Tomka? | a w którym wolno?
mjsystem - 26-08-2015, 20:46
sveno napisał/a: | mjsystem napisał/a:
pracy mkm'a nie wolno chwalić w temacie Tomka?
a w którym wolno? | Już po aferze. Nawet chyba temat zniknął. Ale był gość, co oskarżył Maćka o reklamę swoich usług. Jazda była, że hej
|
|
|