Nasze nieMiśki ;-) - Volf 2.5T AWD 210KM 320NM
Bzyk_R1 - 18-10-2018, 15:17
Nie oglądaliście "Tokyo drift"?? W Japonii inne dyscypliny królują, im nie potrzebne big brake bo tam tylko bokiem latają;-)
Hugo - 18-10-2018, 21:49
Fragu napisał/a: | Moja mama miała kiedyś Fiestę 2003 1.4. Tarcze przód 230mm, tył bęben i....hamowała lepiej niż Galant | Nie dziwię się, Fiesta jest prawie o połowę lżejsza od Galanta i ma tarcze 230 mm, a przedliftowy Galant miał tarcze 256 mm Koszmar. Co do bębnów to jak cylinderki są sprawne to hamują bardzo dobrze. Krzyzak napisał/a: | producentem tych zacisków jest ATE | Widziałem już też zaciski Ate w innych markach aut, np. w Mercedesach, które też mają spoko hamulce.
romek atomek2 - 19-10-2018, 11:13
tak sobie czytam czytam .. se czytam jak mawiamy w KRK
o co wam chodzi z Mitsu .. u mnie się można twarzą niechcący o szybę zaprzeć jak sie by człowiek ośmielił zapomnieć ..
waży toto 1270kg ( pajeo pinin krótki )
z przodu tarcze 289,8 mm właśnie sprawdziłem
z tyłu tarcze 262mm. !!!! lol
o co chodzi xD gdzie bębny - sio - ostatnie bębny z tyłu maiłem w Astrze xD 1,4 - sio z bębnami SIO SIO SIO ... to fajne mam te heble w Mitsu wam powiem ... tak jak was poczytałem
edit : wiadomo ze tył to mają być spowalniacze - masa leci na przód.
mój pinin to w przyszłym roku skończy 20 lat .. = kiedyś się dało zrobić dobrze.
praktycznie kUŃ na tonę / reduktory i inne takie .. fun car.
a to jego naturalne środowisko .. https://www.youtube.com/watch?v=UFVek8RbrfQ
Hugo - 19-10-2018, 21:23
romek atomek2 napisał/a: | z przodu tarcze 289,8 mm właśnie sprawdziłem | No to jak takie auto jak Pinin to spoko tarcze.
Fragu - 25-10-2018, 08:20
Czyli ma zestaw hamulcowy z Grandisa
Hugo - 25-10-2018, 20:30
Fragu napisał/a: | Czyli ma zestaw hamulcowy z Grandisa | Fakt.
mkm - 26-10-2018, 04:37
Fragu napisał/a: | Czyli ma zestaw hamulcowy z Grandisa |
Gwoli ścisłości... Pinin był pierwszy
Fragu - 26-10-2018, 07:45
mkm, zwracam honor
romek atomek2 - 27-10-2018, 09:06
ostatni problem jaki miałem z s60 to wypadanie zapłonu .. komunikat missfire cylinder ... i dalej losowość czy 1 czy 3 czy 5 etc.. w końcu wypadł po skanerze czujnik położenia wałka . wymieniłem ( fajnie tam chodzi bo na sucho - nie taplany w oleju ) ..
po roku czasu powrót - znów to samo .. objaw był dziwny bo na zimnym silniku go podszarpywało - ale już po trasie nie było problemu. Że 98% to trasa to sobie z tym żyłem .. najbardzoej dostawała po zadzie skrzynia, coś wtedy głupiała / podszarpaniami ..
teraz przy wymianie rozrządu - mechanikowi nie dawało to spokoju - 3x ustawiał i po złożeniu "zaś szarpie" .. przeglądnął historię "co my tam robili ... " .. podmienił halla na poprzedni ( walał się po bagażniku ) - .. i to samo.. rozciął delikatnie wiązkę od halla a tam dziura potężna w kablu .. czyli był tam ktoś i się wkłuł w instalacje - ale nawet nie igłą.. a chyba normalna końcówką miernika .. wilgoć / korozja zrobiły resztę.
mechanik usunął ten fragment / zlutował - no tydzień było dobrze .. obecnie dalej to samo ..
zassałem schemat elektryki s60 i mam taki pomysł ( a nie mam oscyloskopu ) że pomierzę wiązkę od Halla do komputera .. multimetrem .. myślicie ze to ok pomysł ?
7/172 Position sensor, camshaft, intake side
7/173 Sensor, camshaft
tu ukłony dla inżynierów Wofl'a - całość kompów jest pod maską, zamknięta w ładnej obudowie - wyciągnąć włożyć - to sekundy są.. bez rozbierania połowy fury..
robertdg - 28-10-2018, 08:44
romek atomek2 napisał/a: | tu ukłony dla inżynierów Wofl'a - całość kompów jest pod maską, zamknięta w ładnej obudowie - wyciągnąć włożyć - to sekundy są.. bez rozbierania połowy fury.. | Oni to zrobili dla wygody likwidatorów szkód
krzyslikejazz - 25-03-2019, 23:35
Mi w tym aucie jest wygodnie, a środek całkiem ładny.
romek atomek2 - 29-05-2019, 16:13
mały UP
przebieg 230 tys km rozstania nadszedł czas.
ostatnie problemy - wypadanie zapłonu na cylindrach różnych
weź tam załóż żarówkę h7 od strony filtra powietrza
wymienione cewki / nic
wymienony czujnik wałka / nic
w międzyczasie firma w której pracowałem zaliczyła glebę ..
auto wróciło do firmy - nie odkupiłem .. to nie było uczucie takie, żeby sie z tym wiązać. Mogłem, ale decyzja "zmieniam" bo nie ma tak wielkiej miłości - kilka rzeczy mocno irytowało, i zapewne to mój egzemplarz .. ( np żarówki jadł częściej niż ja MC'Donalds'a - przednie tylne .. co było ) ..
obecnie zakupione do prywatnego przemieszczania się e46 3.0 204hp 6b w manualu .. 2004 rok - ostatni wypust. dłubie się je spokojnie do 250hp ale na razie nie planuję.
leciwe - dużo rzeczy do zrobienia, ale cena była OK. mam je od wczoraj. pewnie wejdzie do niego 2x tyle $$$ ile zapłaciłem - no ale PANY ten silnik .. o nim są legendy .. M57/TU
i kiedyś już sobie obiecałem - poczuć ponad 200hp nie na koerownicy - i powiem że to miłe uczucie. Po powrocie ( drogi międzymiastowe ) spalanie 6,9l
https://photos.app.goo.gl/kAqUs2eQd1T9mjJPA
gdyby ktoś pytał o s60 - zapraszam - zrobiłem nim ponad 100kkm - wystarczajaco by coś opowiedzieć.
larelijux - 29-05-2019, 20:16
No silnik cudo, nawet jak diesel nie brzmi
romek atomek2 - 30-05-2019, 06:54
larelijux napisał/a: | No silnik cudo, nawet jak diesel nie brzmi |
Tego się obawiałem. Miałem już klekota, ale r6 ma jenak inne brzmienie + common Rail od popowtrysków ( jakie miałem wcześniej ) .
do zrobienia na szybko
1) turbina - 900 pln regeneracja
2) dyfer tył lub podpora wału - coś puka przy gwałtowniejszej zmianie biegów - nie wiem ile
3) łożysko sprzęgła 1100 pln sprzęgło z wymianą - tu zobaczymy, bo sprzęgło jest - czy nie pójdzie po prostu samo łożysko na docisku.
4 ) przednia szyba pęknięta - 400
5 ) heble tył - zryte tarcze + klocki cos koło 400 pln
6 ) serwiso olejowy + filtry
+ to co wyjdzie ..
Mówią ludzie dużo.. że gruz .. ogladałem e46 do ceny 17k pln i żaden nie sprawiał wrażenia oryginału / nie bity etc. Tu zamowiłem raport w sieci ( vin report ) - więc auto w PL od 2009 / rocznie robione około 10kkm udkomunetowane.
nie wiem, czy też tak macie - że jak się samemu zobi = jest zrobione. I czasem wolę kupić do zrobienia jak wiem co trzeba .. niż pakowanie się za większą "monetę" i jazda na obietnicy ze "było robione" ..
z kolejnych ciekawostek, będę się starał je jakoś odwieśniaczyć / ucywilizować - pomimo tego że jest w serii to nie podobaja mi się te zaciemnienia szyb bocznych ( choć fabryczne ) siedzi nisko bo to wersja zawieszenia "S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia" na plus dla niemca "S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu" .. ale tu wszelkie sugestie mile widziane. Jak poprawic wizerunek BMW .. żeby stało daleko od "banditenn motor werken"
Olivia - 30-05-2019, 11:31
Nie masz co odwieśniaczać. Tobie nie pasują przyciemnione szyby a ja bym chętnie się zamieniła. Jeżdżenie kombi gdzie okien jest wiele niczym w szklarni to katorga w lecie. Wnętrze szybko się nagrzewa. No i ważna sprawa, przynajmniej dla mnie, prywatność - położysz plecak czy torbę lub inną kurtkę na tylnej kanapie i nie przyciąga to wzroku ciekawskich.
Pytasz co można w aucie zmienić - odpowiadam - alufelgi jakieś seryjne BMW w kolorze srebrnym aby licowało się z brakiem shadow line, przełamać nostalgiczny ciemny kolor i to wszystko.
|
|
|